Vägen till Damaskus går över Ukraina

Vägen till Damaskus går över Ukraina

Sensommaren 2013 lyckades Rysslands fredsvinnar-konstellation Putin-Lavrov navigera mänskligheten förbi ett amerikanskt anfall mot Syrien – en händelse som raskt hade följts av ett israeliskt anfall mot Iran och därefter riskerat att eskalera till ett tredje världskrig.

Världen undslapp världskriget – då.

Till höger: Carl Bild – Sveriges värste krigsförbrytare sedan Napoleonkrigen (klicka för större bild).

Kort därefter, hösten 2013, sjösätter vår tids ondska aktioner i Ukrainas huvudstad Kiev – händelser som i februari 2014 ledder till en neofascistisk statskupp som i dag förvandlats till ett inbördeskrig där imperiets lokalt svagt förankrade neofascister med stöd av NATO och EU och Carl Bildt från Sverige nu skickat amerikanska, danska, svenska och arabiska legoknektar och spioner att ägna sig åt sådana övergrepp på civilbefolkningen att Sverige i dag kan stoltsera med en krigsförbrytare i viktklassen “satans mördare” – ett begrep en gång myntat av en svensk statsminister.

Men vad är det imperiet vill uppnå i Ukraina – förutom att förslava befolkningen och stjäla landets tillgångar?

Vägen till Damaskus

En hypotes som seglat upp som en allt starkare kandidat är att imperiet trots allt önskar möjliggöra ett amerikanskt anfall mot Syrien.

Det skulle kunna ske genom att provocera fram en rysk intervention till skydd för civilbefolkningen i östra Ukraina och där knyta fast de styrkor Moskva enligt uppgift öronmärkt för att avskräcka just ett amerikanskt anfall mot Syrien.

Efter det är dörren öppen för att Israels premiärminister Benjamin Netanyahus allra våtaste dröm går i uppfyllelse – ett anfall på Iran..

Comments are closed.