Terrorattacken i Stockholm: Åhléns var inte slutmålet – det var regeringen

Terrorattacken i Stockholm: Åhléns var inte slutmålet – det var regeringen

Vi har samlat in några pusselbitar som slunkit igenom i riksmedias initiala rapportering av ölbilsattacken mot varuhuset i Åhléns City, i centrala Stockholm, den 7 april 2017.

När vi lägger ut bitarna på bordet och försöker se hur de skulle kunna passa ihop, detekterar vi konturerna av ett pussel som ser ganska annorlunda ut än det anti-intellektuella känslopjunkeri riksmedia hänger sig åt.

Eller, som en bloggare sammanfattat situationen: Sverige har förvandlats till en tonårig emo med självskadebeteende.

Den misstänkte gärningsmannens, Rakhmat Akilov, “kapning” av lastbilen handlade inte om en stundens ingivelse – det skedde på någons order och efter planering.

Men vem skulle ha intresse av ett “terroristdåd” mot parfymavdelningen på ett stort varuhus?

Pusselbitarna:

  1. Enda sättet för utomstående att “kapa” den aktuella lastbilen är att chauffören lämnar lastbilen med motorn i gång och dörren till förarhytten olåst och öppen.
  2. Det fanns en bomb ombord på lastbilen. Enligt uppgift var den improviserad, “hemmagjord”.
  3. Bomben detonerade inte men Akilov brände sig på den.
  4. Västeuropa har under de senaste två åren upplevt sju större terroristattacker. Attacken i Stockholm 2017 är den enda där gärningsmannen överlevt.
  5. Akilov har sedan tidigare en relation med SÄPO – av vilken natur är ännu icke bekräftat.
  6. Skott avlossades under jakten på Akilov. Det skedde trots att inga uppgifter framkommit om att Akilov skulle ha varit beväpnad.
  7. Dygnen innan attacken övade polisens nationella insatsstyrka tillsammans med bl a säkerhetspolisen och försvaret på scenariot terrordåd i centrala Stockholm. Övningen bar namnet “Svea” och genomförs normalt i september varje år, men fick av någon anledning datumet ändrat till 5-6 april – d v s dagen innan ölbilsattacken den 7 april.
  8. Läsare med kunskaper inom numerologi inser snabbt att datumet, 07-04-2017, är viktigt för ockultister såsom högt rankade frimurare: sifferserien blir nämligen vid sammanslagning 777 (7, 4+2+1, 7). Det kan i sammanhanget nämnas att London för tolv år sedan drabbades av ett “terrordåd” med samma numerologi: 07-07-2005 (7, 7, 2+5). Vad som indikeras av detta är att terrordådet kan ha förgreningar inte bara djupt in i den av höga frimurare infiltrerade svenska nattväktarstaten, utan även internationellt – inklusive NATO.

I trollkarlens hatt

Akilov transporteras till platsen där en lastbil tillhörande bryggeriet Spendrups står still med motorn på och dörren till förarhytten olåst och eventuellt också öppen.

Akilov tar fordonet (regnr PNG 037) i besittning och inleder en rad manövrar där han efter sju 90-graders kurvor till slut hamnar på Drottninggatan i södergående riktning.

Han accelererar fordonet och inleder vansinneskörningen mot det planerade slutmålet.

Efter ett par hundra meter upptäcker Akilov en bomb i förarhytten. Han drabbas av insikten att planen är att han själv skall dö i slutskedet på attacken.

Han försöker desarmera bomben, och lyckas, men ådrar sig i samband med detta brännskador – vilket gör att han tillfälligt tappar kontrollen över lastbilen.

Lastbilen han framför brakar in i parfymavdelningen på varuhuset Åhlens City.

Källa: aftonbladet

Akilov tar sig ut ur fordonet och lämnar platsen.

Han tar sig till Centralstationen där han hoppar på tåget Arlanda Expressen norrut. Akilov undkommer på så sätt de tungt beväpnade poliser från bland annat polisens nationella insatsstyrka som jagar honom i City – en jakt under vilken åskådare talar om skottlossning och explosioner.

Vid Arlanda byter Akilov transportmedel och hamnar till slut i Märsta, där han utan dramatik grips av polis.

datum plats avlidna skadade metod gärningsman överlever
2017-04-07 Stockholm 5 14 fordon Ja
2017-04-03 S:t Petersburg 14 49 självmordsväst (bomb) Nej
2017-03-22 London 5 29 fordon Nej
2016-12-19 Berlin 12 56 fordon Nej
2016-07-14 Nice 86 202 fordon Nej
2016-03-22 Bryssel, två attacker på två olika ställen 14 + 21 = 35 92 + 130 = 222 bomb + självmordsväst Nej
2015-11-13 Paris 19 9 skjutvapen, bomber Nej

Källa: https://www.thereligionofpeace.com/attacks/europe-attacks.aspx

Decenniets största terrorattack förebyggd?

Vad hade hänt om Akilov inte upptäckt bomben i förarhytten och desarmerat den?

Hade lastbilen fortsatt rakt framåt på den gata där Akilov placerat den – Drottninggatan i södergående riktning – hade den till slut hamnat i regeringskvarteret Rosenbad (se karta).

Vi överlåter åt läsarna att reflektera över vad som skett i Sverige, men också internationellt, om Akilov inte upptäckt bomben och attackens resultat inte varit en lastbilsolycka vid ett varuhus utan en explosion i ett regeringskvarter.

Vilken roll spelade övningen “Svea” med polisens nationella insatsstyrka dagen innan i detta scenario? Placera ut bomber i Rosenbad för syftet att förstärka effekten av bomben i lastbilen?

Läs böckerna nedan i dag – i morgon är det försent…


Distributören: 239 kr
Bokus
Ad Libris
Akademibokhandeln

Distributören: 233 kr
Bokus
Ad Libris
Akademibokhandeln

Distributören: 177 kr
Bokus
Ad Libris
Akademibokhandeln
Comments are closed.