Recension: Rockefeller – en klimatsmart historia

Recension: Rockefeller – en klimatsmart historia

Snubblade nyligen över en bok med titeln “Rockefeller – en klimatsmart historia”.

Eftersom Rockefellers redan befann sig på vår radar, blev vi nyfikna. Den inflytelserika klanens resa inleddes med grundandet av det amerikanska företaget Standard Oil år 1870, och erinrar om den släkten Rothschild i Europa inledde ett sekel innan.

Var boken ett positivt erkännande av Rockefellers inflytande, förmögenhet och sekellånga filantropiska agenda?

Var den kritisk mot Rockefeller och dess planer på skapa en ny värld enad under ett FN som reformerats till en världsregering?

Vi hade våra misstankar och bad författaren om ett recensionexemplar.

Det kom med vändande post – utan frågor.

Boken visade sig vara anmärkningsvärt tung och stabil, på fler sätt: inbunden och med glättade sidor. Omslaget var dramatiskt och tilltalande med djupa symboliska referenser.

Måhända verket hade utformats för att i överleva i släktens bokhylla i sekler? Elektroniska media är ju förgänglig och censuren på Internet eskalerar.

Läsningen blev en vandring genom en för oss välbekant värld, men ur ett annat perspektiv: en fräsch och djupt oroande upplevelse.

Vi erinrades om att det alltid är bra att låta sig bli påmind om hur världen egentligen är beskaffad.

Det slog oss att även om boken var lättläst, var berättarstilen svår, för att inte säga omöjlig, för de som skulle vilja kritisera verket.

”Rockefellers – en klimatsmart historia” är faktaorienterad och levererar utan värderingar och adjektiv – i alla fall negativa sådana. Den är utgår från Rockefellers egna dokument och berättas därför ofta med Rockefellers egna ord och begrepp.

För den aningslösa läsaren skulle verket, vid en första anblick, kunna misstas för att vara en lovskrift.

Även om dispositionen tillåter att författarens oro till slut lyser igenom, kan texten, tack vare sin neutrala ton, också läsas som ett referensverk.

Det är väl där “Rockefeller – en klimatsmart historia” egentligen hör hemma, som litteratur på en grundkurs vid svenska universitet inom statsvetenskap och historia.

Författaren Jacob Nordangårds bedrift är att ha skapat ett Magnum Opus som kronologiskt, pedagogiskt och på detaljnivå bekräftar den öppna, men av etablissemanget ständigt undvikna, konspirationen att via bland andra påhittade klimathot skrämma folk och länder till att acceptera omdanandet av FN från en mötesplats och diskussionsforum för oavhängiga länder, till en världsregering.

De flesta böcker som varnar för globaliseringen stannar ofta här: vid upprättandet av världsregeringen och allt det som måste förstöras och förloras på vägen dit.

Författaren Jacob Nordangård går längre.

Han presenterar även Rockefellers vision för mänskligheten efter att klanen manövrerat sig in som planetens oomstridda härskare.

Den läsningen är den mest skrämmande.

Läs “Rockefeller – en klimatsmart historia” i dag – i morgon är det försent.

Bokus: 380 kr
Ad Libris: 380 kr

 


Stöd oss!

Donera via kort eller paypal


(går via naturalimmunity.org)

 


Distributören: 239 kr
Bokus
Ad Libris
Akademibokhandeln

Distributören: 233 kr
Bokus
Ad Libris
Akademibokhandeln

Distributören: 177 kr
Bokus
Ad Libris
Akademibokhandeln
Comments are closed.