Peter Mangs – del 1: den galne professorn

Peter Mangs – del 1: den galne professorn

Professor Gardell med åhörare

Vi har läst religionsprofessorn Mattias Gardells bok “Raskrigaren – hans livsverk om den för mord livstidsdömde Peter Mangs.

Vi skriver livsverk då boken egentligen inte handlar om Mangs, utan om Gardell själv.

“Raskrigaren” förstås nämligen bäst som Mattias Gardells uppgörelse med sina egna assimilerade vanföreställningar.

Måhända är titeln på Gardells doktorsavhandling (1995) en indikation om denne mans inre drivkrafter och världsuppfattning: Countdown to Harmageddon – nedräkning till undergången.

Skälet till att vi till slut läste Gardells “Raskrigaren” var inte intresse för Gardell eller Mangs – utan därför att Gardell under arbetet med sin bok kontaktade oss i hopp om träff och intervju.

Han var inte den förste.

Före honom i kön befann sig en kriminalreporter vid namn Joakim Palmqvist på sydsvenskan, som också skrivit en bok om Mangs: Äventyr i Svenssonland.

Vi tackade nej till båda.

Vi känner inte Peter Mangs, vet i princip ingenting om honom och misstänkte att det handlade om ett försök att etablera någon slags artificiell koppling mellan den för seriemord dömde Mangs och oss själva.

Farhågan var inte gripen ur luften.

Redan 2012 försökte EXPO göra en sådan koppling.

Det skedde i en artikel med titeln “Peter Mangs konspiratoriska världsbild.”

Det är med facit i hand: Mattias Gardells bok “Raskrigaren”, inte svårt att se en plagiatör och lakej – någon som hörsammar den privata spion- och aktivistorganisationen EXPO:s anslag och lydsamt utvecklar det upplagda temat.

Det är därför ingen överdrift att konstatera att Gardell i sitt epos kommer ut som en svensk Andrej Vysjinskij eller Joseph McCarthy: en maktens chefsåklagare som jagar dissidenter – eller “konspirationsteoretiker” – som systemmedia i dag stämplar människor med förmåga till självständigt tänkande.

Den tendens som genomsyrar Gardells “Raskrigaren” bekräftas i det sätt på vilket han till slut ondgör sig över att samma polis- och åklagarväsende som faktiskt fick Mangs dömd till livstids fängelse, inte lät rättegången spåra ur och bli politisk cirkus – för syftet att stigmatisera människor som inte tycker som Gardell, liksom undergräva uppfattningen att Sverige är värt att skydda och bevara.

Men Gardell stannar inte där.

Han är till och med förbannad på det multikulturella Malmö, för att människorna där efter Mangs gripande valde att hålla folk- och fotbollsfest – istället för att krypa in i samma mentala isoleringscell varifrån Gardell i sin bok försöker upprätta kontakt med omvärlden.

Där verkligheten tar slut

Professor Mattias Gardell – Sveriges mest publicerade konspirationsteoretiker

För att göra möte och intervju med oss så pass intressant att vi inte skulle säga nej, sade Gardell att han vill ge oss tillfälle att bemöta påståenden Peter Mangs skulle ha gjort om oss.

Vi var förbluffade och undrade vad det var Mangs skulle ha sagt.

Det sade inte Mattias Gardell.

I dag vet vi.

Det är inte Mangs som påstått saker, det är Mattias Gardell själv.

Det samtal via ombud Gardell i utdraget nedan förespeglar – existerar inte.

Raskrigaren (s. 317):

När vi satt och diskuterade Vaken och Kristoffer Hell och hans nya projekt Blueshift, frågade Peter om Kristoffer Hell “fortfarande tror att jag är Mind Controlled? Att jag har ett chip i hjärnan? Du vet, som Kathy O’Brien, som Manchurian Candidate?

Det här är allvarligt.

Mattias Gardell är ingen romanförfattare det står fritt att ostraffat hänge sig åt mytomani – Gardell har i TV beskrivit sin bok som en “studie” och använder sig i sammanhanget av sin titel professor.

Men det blir värre.

Mangs, som efter att ha hamnat i myndigheternas förvar, har enligt uppgift inte tillgång till Internet, man har långt efter att han greps hösten 2010 ändå nåtts av information publicerad på vår sajt blueshift.nu.

Tack vare Gardells “Raskrigaren” vet vi nu att Gardell inte bara intervjuat Mangs, utan också manipulerat honom: matat honom med information i hopp om att få reaktioner Gardell sedan publicerat i sin “studie”, för syftet att kunna utpeka den här författaren – “en av Sveriges mer produktiva konspirationsforskare” – som på något sätt inblandad i det mördande Mangs dömts för.

Raskrigaren (s. 239):

Peter var hänförd. Hell delade till och med hans syn på multikulturalism och vilka som låg bakom. Ville införa nolltolerans mot invandring.

Peter Mangs greps hösten 2010.

Det var inte förrän tre år senare, 2013, som vi uppmärksammade problemen med de flyktingströmmar alla dessa zionistiska krig i Mellanöstern orsakar.

Här är texten i vår artikel “nolltoleransens flyktingpolitik” (inte nolltoleransens invandring)…

Nolltoleransens flyktingpolitik

Efter tolv år av gigantiska lögner är det nu dags för svenska folkvalda att omgående ta ledningen och utarbeta och sjösätta en politik av internationell aktivism för syftet att stoppa alla de pågående och planerade krig de s k västliga demokratierna under bl a amerikanskt, brittiskt, israeliskt och franskt ledarskap sedan den 11:e september 2001 ägnar sig åt.

Vår lösning på flyktingströmmarna var alltså att stoppa krigen och att Sverige i denna utmaning fryser svensk vapenexport och Sverige på den internationella politikens arena tar en ledande roll liknande den Olof Palme axlade när han kritiserade bland annat USA för dess krig i Vietnam.

Nedan är texten från vårt upprop “inte en enda flykting till” som vi lanserade våren 2015 och som resulterade i en IT-attack från Stockholms stad mot en halv miljon svenskar, för syftet att stoppa uppropet (politikerna i Stockholm lyckades)…

Inte en enda flykting till

Det finns åtminstone tre sätt för en omvärld att hantera strömmar av flyktingar:

  1. Ta emot alla som vill komma in
  2. Reglera mottagandet
  3. Förhindra att flyktingströmmarna uppstår

Av någon anledning existerar i den officiella svenska debatten bara alternativ 1.

Alternativ 2 nämns bara när den fördöms.

Verkligheten är att den mest mänskliga och konstruktiva lösningen är alternativ 3: att förhindra att flyktingströmmar överhuvudtaget uppstår.

Det som skapar vår tids flyktingar är nämligen alla de krig som uppstått sedan den 11:e september 2001.

Vi kräver därför följande:

  1. Sveriges regering sjösätter en internationell diplomatisk och medial kampanj för syftet att stoppa USA:s och Israels imperialistiska krigspolitik i Ukraina, i mellanöstern och Afrika.
  2. Sveriges regering sjösätter en internationell diplomatisk och medial kampanj för syftet att stoppa USA, Israel och andra att finansiera och på andra sätt stödja grupper såsom t ex ISIS, al-Qaida och den zionistiska fascistjuntan i Kiev.
  3. Sverige överger EU:s och USA:s ryssofobiska politik och slutar delta i sanktioner mot Ryssland.
  4. I väntan på att krigen upphör hjälps eventuella flyktingar i närområdena från de länder de påstår sig ha flytt från.

Läste Mattias Gardell ens det han lyfter fram som exempel på seriemördarrasism – eller upphörde intresset vid de underfundiga rubrikerna?

Det är i dag vår uppfattning att av de två interlokutörerna Gardell och Mangs, är det Gardell som är den verklige raskrigaren, inte Mangs – och han är fortfarande på fri fot.

Gardells fiende är det land och samhälle han en gång föddes i och som gett honom det priviligerade liv han ännu åtnjuter.

 

I väntan på nästa del i serien “Peter Mangs” kan läsaren i våra böcker Västs mörka hjärta och Demokrati till Döds nedan, själv se vad det är för typ av information makten är så rädd för att de låter statligt avlönade professorer försöka stigmatisera författare…

Comments are closed.