Dum – dummare – journalist

Dum – dummare – journalist

Till skillnad från de fysiska bombmattor NATO lägger ut över Libyen så är målgruppen för bombmattorna av lögner, som syftar till att förvilla och demoralisera, inte bara det libyska folket – utan också världen i övrigt.

Vi undviker den allt starkare strömmen av allt huvudlösare invektiv som ejakuleras också från svenska nyhetsredaktioner och nöjer oss med att nämna tre “faktafel”.

Hur en Hollywoodstudio i Qatar blev Gröna torget i Tripoli

Dikten..

 

Verkligheten..

Tack till Al-Jazeera för det här klavertrampet.

Sagan om Saif

Förra helgen gick NATO ut med en rad påståenden om hur dess anfall mot Tripoli utvecklades – påståenden stormedia förbehållslöst återupprepade utan faktakontroll.

Alla påståenden som gick att kontrollera visade sig felaktiga.

Det kanske mest ödesdigra klavertrampet var sagan om att “rebellerna” (d v s de CIA-utbildade och kontrollerade Al-Qaeda medlemmarna) gripit Muammar Gaddafis äldsta son Saif och höll honom fången.

Det utan tvekan obehagliga kalsongryck NATO fick i retur levererades av Saif själv – när han i egen hög person dök upp utanför det hotel i Tripoli den internationella journalistkåren häckar på och bjöd med några av dem på en rundtur i Tripoli, så att de själva kunde se hur väl NATO:s påståenden om rebellframgångar stämde (d v s inte alls).

Fel land och fel flagga

I det här klippet är det BBC som skjuter sig självt i fötterna.

Journalisterna och texten på bilderna säger “Tripoli”.

De levande bilderna säger “Indien”.

Det är i dag inte möjligt att hålla sig informerad om vad som händer i världen genom att läsa tidningar eller se på TV.

Verkligheten är att svensk och övrig stormedia är en integrerad del av NATO:s psykologiska krigföring – d v s det med vetenskapliga metoder planerade och genomförda ljugandet.

Comments are closed.