Ukraina: Varför Carl Bildts värsta mardröm är att valet blir av

Ukraina: Varför Carl Bildts värsta mardröm är att valet blir av

Tidslinjen nedan bekräftar misstanken att det enda sätt Kievs alltmer impopulära kuppregim kan överleva valet den 25:e maj är genom att provocera Ryssland till militär intervention och skylla på det när man ställer in valet som planerats till den dagen.

Till höger: Arsenij Jatsenjuk bekräftar att han kommer att bli den mest impopuläre premiärministern i Ukrainas historia.

Verkligheten för ordinarie Ukrainare är nämligen att kuppmakarna inte bara fick landets valuta att krascha när de slog till utan också kastade överbord ett avtal med Ryssland som i ett slag gett ett klirr i den ukrainska statskassan på 15 miljarder dollar, utan några krav på moprestationer, samt att gas- och elräkningarna för alla Ukrainare den kommande fem åren kapades med 33%.

Istället bjöd neofascisterna in det amerikanska imperiet, vars nationalekonomiska doktor Mengeles föreskrev ett grekiskt stålbad inkluderade mördande åtstramningar (människor som svälter och sjuka som dör) inklusive en höjning på gaspriserna inom landet med 50%.

TIDSLINJE

2004 – 2013 Det angloamerikanska imperiet, också känd som ondskans axelmakter: London – Tel Aviv – Washington, betalar fem miljarder amerikanska dollar för syftet att ta över Ukraina.

Försöket misslyckas.

Imperiets ledande agent, Julia Timsjenko (en zionist av judisk härkomst) vann i och för sig valet efter den s k “orangea revolutionen”, men visar sig snart så korrumperade att hon till slut döms till fängelse för maktmissbruk.

Under fängelsevistelsen ledde en annan polisutredning till att Timosjenko seglar upp som huvudmisstänkt som beställare av ett antal maffiamord.

2013 hösten Imperiet gör ett nytt försök att knuffa Ukraina in i inbördeskrig och börjar därför finansiera våldsamma demonstrationer i centrala Kiev.

Demonstrationerna ackompanjeras av försök till förhandlingar mellan den sittande presidenten Janukovitj och oppositionen.

Demonstrationerna säljs i “Väst” in via bl a videon till höger.

2013 december I hopp om att hjälpa Ukrainas president Janukovitj att stabilisera den av bl a Carl Bildt och hans kontrollanter i Langleys försök att finansierade demonstrationerna i Kiev så erbjuder Rysslands president Vladimir Putin följande:

  • Ryssland köper ukrainska statsobligationer för 15 miljarder dollar – 10 miljarder dollar mer än Ukraina behöver för att undvika att gå bankrutt
  • Ryssland kapar gaspriserna för Ukraina med 1/3-del de kommande fem åren
2014 februari I ett inspelat telefonsamtal mellan Victoria Nuland på USA:s utrikesdepartement och USA:s ambassadör i Ukraina så förklarar Nuland att det avtal som är på väg att nås mellan president Janukovitj och den politiska oppositionen är fullständigt intolerabel.

Victoria Nuland: “Fuck the EU!”

2014 feb 21 Ett avtal om en snabb övergång av den politiska makten över Ukraina nås mellan Ukrainas lagligen valde president Janukovitj, den politiska oppositionen i Ukraina och med följande länder som officiella vittnen:

  • Från EU: Polen, Tyskland, Frankrike
  • Ryska federationen
2014 feb 22 Imperiet låter sedan tidigare utplacerade legoknektar skjuta både poliser och demonstranter i centrala Kiev.

Till höger: “Fuck the EU!” översatt till Klingon.

Resultatet blir att freds- och övergångsavtalet av 2014-02-21 brakar samman och att president Janukovitj flyr landet.

Oppositionen stormar nu det ukrainska parlamentet och griper makten via ett gigantiskt röstfusk.

Den ukrainska valutan störtdyker.

Julia Timsjenko fritas från fängelset. Hon beger sig till centrala Kiev där hon håller tal för människor som samlats där. Mottagandet är blandat. Många av åhörarna minns “gasprinsessans” korrupta styre 2005 och 2007-2010 och buar ut henne.

2014 mar 03 Som en av sina första åtgärder utser kuppmakarna i Kiev två av Ukrainas rikaste män, dollarmiljadärerna Igor Kolomoisky och Serhiy Taruta, till guvernörer över östra Ukrainas industri- regioner.

Det sker trots att en av uppfattningarna som sades driva demonstrationerna i Kiev var just missnöje med hur rika oligarker förstör Ukraina.

2014 mar 6-7 På natten mellan den 6:e och 7:e mars, i skydd av mörkret,
flygs Ukrainas guldreserv om 33 ton ut från Kiev till New York. Den förmodade slutdestinationen USA:s privatägda centralbank Federal Reserve.

2014 mar 16 I en folkomrösning förklarar över 95% av innevånarna på Krim-halvön sig självständiga från Ukraina.

Kort därefter ansöker Krim om medlemskap i Ryska Federation.

Ansökan godkänns.

Krim är en del av Ryssland.

2014 mars Under ett inspelat telefonsamtal med en politisk medarbetare säger Julia Timsjenko att hon skall döda alla ryssar i östra Ukraina och därefter bygga en koalition för att anfalla Ryska Federationen direkt.

Ett “stödpaket” (tänk Grekland) “förhandlas” fram mellan imperiets Världsbank och Ukraina. Kuppmakarna i Kiev viker sig helt och motprestationerna som införs är en syndaflod av åstramningar och privatiseringar och att priset på energi höjs med 50%.

2014 mars-april Den ukrainska kuppregimens “president” Oleksander Turtjynov ger vid flera tillfällen order om att de delar av den ukrainska militären som ännu inte hoppat av kuppmakarnas tåg skall börja anfalla medborgare som tagit över olika myndighetsbyggnader i östra Ukraina, varifrån krav ställs lokala folkomröstningar också om deras framtid.

Turtjynov order resulterar i än fler avhopp av Ukrainska militärförband, som antingen är direkt pro-ryska och likt Krim vill uppgå i Ryssland, eller som vill förbli Ukrainska – men saknar förtroende för Kievs neofascistiska kuppmakare.

Imperiet börjar smuggla in legoknektar från bl a det ökända amerikanska privata militärföretaget Blackwater/Xe/Academia/Greystone (kärt barn har många namn).

2014 april

CIA-chefen John Brennan anländer till Ukraina helgen 11-13 april.

En vecka senare sätter också USA:s vice-president Joe Biden sina fötter på ukrainskt territorium.

2014 apr 23 Ett par dagar senare inleder Blackwat.. förlåt “ukrainska militära förband” en offensiv mot medborgare i östra Ukraina som intagit myndighetsbyggnader och kräver folkomröstning.

Initiala rapporter talar om fem döda – lavinens första snöboll är i rullning..

Comments are closed.