Lögnarnas eviga förbannelse – 9/11 tagning två

Lögnarnas eviga förbannelse – 9/11 tagning två

Vad göra när livslögnen rasar?

Självrannsakan?

Nystart?

Att göra vad 18 amerikanska soldater varje dag gör när verkligheten blir dem outhärdlig – ta livet av sig?

Måhända det lättaste valet – i alla fall i ett kortare perspektiv – är att fortsätta självlögnens destruktiva golgatavandring.

Zooma ut och frågan kan även ställas kollektivt.

Vad gör en civilisation när lögnerna den grundats på kollapsat?

I fallet med 9/11 och alla de krig som startades med detta stycke gatuteater som ursäkt har den dolda makten åter avgett svar.

Beslutet är att den vite mannens s k civilisation – även känd som de västliga demokratierna – skall fortsätta sitt pågående fall ned i ljugandets bottenlösa avgrund.

Fast det hela kanske inte är så enkelt som arkitekterna först trodde och hoppades.

I den mån människor i dag ens bryr sig, tror allt färre tror på de officiella versionerna av 9/11 liksom Osama Bin Ladens påstådda död i Pakistan våren 2011 – en föreställning förlagd till den för svartmureriet av ockulta skäl viktiga dagen den 1:a maj.

I hopp om att råda bot på klentrogenheten har nu den lilla klick banksters som ännu tror sig styra mänsklighetens öden tagit till ännu mer självstympande propaganda-akrobatik i hopp om att sälja in sina hopplösa lögner till en allt mer desillusionerad och gatsmart allmänhet.

No Easy Day

I september i år kommer en bok ut av en förment f d elitsoldat som säger sig ha varit en av de som sköt ihjäl Osama Bin Laden 2011. För att öka intresset inför säljsläppet – liksom legitimera författaren som någon slags kontroversiell oliktänkare – har en låtsas-konfilkt skapats mellan Pentagon och författaren.2 Verkligheten är den att killens uppdrag är att ännu en gång försöka sälja in myten om 9/11 och Bin Ladens död 2011 på det sätt den dolda makten vill att denna historia skrives.

Zero Dark Thirty

I december i år drar också Hollywood sitt strå till mytbildandets stack. Dert sker med en film med titeln Zero Dark Thirty3 som säljs in som en krönika över den decennielånga jakten på al-Qaedas ledare.

Detta är väl just lögnarnas eviga förbannelse – de är hela tiden tvungna att hitta på nya lögner för att förklara de gamla.

Eftersom massmedia verkar alltmer ovillig att agera front-agent för lögnerna har man anlitat Hollywood – och i fallet med “No Easy Day” ett beställt propaganda-stycke förpackad som självbiografi.

Verkligheten är en annan – mer hänsynslös, naken och logisk.

Enligt pakistans förre premiärminister Benazir Bhutto mördades Osama Bin Laden flera år innan 2007.

Kort efter att hon berättade detta mördades hon själv.


1. http://www.nytimes.com/2012/08/30/us/book-on-bin-laden-killing-contradicts-us-account.html
2. http://www.theatlanticwire.com/politics/2012/08/navy-seal-author-rejects-pentagons-legal-threat/56433/
3. http://www.theatlanticwire.com/entertainment/2012/08/bin-laden-dies-all-over-again-zero-dark-thirty/55456/
Comments are closed.