VÀgen till Damaskus gÄr över Ukraina

Senast uppdaterad: 2014-05-06
Sensommaren 2013 lyckades Rysslands fredsvinnar-konstellation Putin-Lavrov navigera mĂ€nskligheten förbi ett amerikanskt anfall mot Syrien – en hĂ€ndelse som raskt hade följts av ett israeliskt anfall mot Iran och dĂ€refter riskerat att eskalera till ett tredje vĂ€rldskrig.

VĂ€rlden undslapp vĂ€rldskriget – dĂ„.

Till höger: Carl Bild – Sveriges vĂ€rste krigsförbrytare sedan Napoleonkrigen (klicka för större bild).

Kort dĂ€refter, hösten 2013, sjösĂ€tter vĂ„r tids ondska aktioner i Ukrainas huvudstad Kiev – hĂ€ndelser som i februari 2014 ledder till en neofascistisk statskupp som i dag förvandlats till ett inbördeskrig dĂ€r imperiets lokalt svagt förankrade neofascister med stöd av NATO och EU och Carl Bildt frĂ„n Sverige nu skickat amerikanska, danska, svenska och arabiska legoknektar och spioner att Ă€gna sig Ă„t sĂ„dana övergrepp pĂ„ civilbefolkningen att Sverige i dag kan stoltsera med en krigsförbrytare i viktklassen “satans mördare” – ett begrep en gĂ„ng myntat av en svensk statsminister.

Men vad Ă€r det imperiet vill uppnĂ„ i Ukraina – förutom att förslava befolkningen och stjĂ€la landets tillgĂ„ngar?

 

VĂ€gen till Damaskus

En hypotes som seglat upp som en allt starkare kandidat Àr att imperiet trots allt önskar möjliggöra ett amerikanskt anfall mot Syrien.

Det skulle kunna ske genom att provocera fram en rysk intervention till skydd för civilbefolkningen i östra Ukraina och dÀr knyta fast de styrkor Moskva enligt uppgift öronmÀrkt för att avskrÀcka just ett amerikanskt anfall mot Syrien.

Efter det Ă€r dörren öppen för att Israels premiĂ€rminister Benjamin Netanyahus allra vĂ„taste dröm gĂ„r i uppfyllelse – ett anfall pĂ„ Iran.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter