MotstÄndsrörelsen startar valkampanj 2018

Senast uppdaterad: 2018-01-28
Den 28:e januari 2018, 224 dagar innan valet den 9:e september, lanserade den Nordiska MotstÄndsrörelsen sin valkampanj.

Startskottet innefattade en direktsÀnd timmeslÄng presskonferens och presentation av partiets nya hemsida:

 

nordiska-motstandsrorelsen.se

 

 

Saxat frÄn nordiska-motstandsrorelsen.se

Vad Àr nationalsocialism?

Nordiska motstÄndsrörelsen bekÀnner sig helhjÀrtat till den nationalsocialistiska vÀrldsÄskÄdningen.

Nationalsocialism handlar om vad som Àr bÀst för vÄrt eget folk som en kollektiv enhet. Detta skiljer den frÄn den marxistiska socialismen som istÀllet vill splittra upp folket och göra det bÀttre endast för en samhÀllsgrupp pÄ bekostnad av en annan. Nationalsocialismen handlar om lÄngsiktiga lösningar och ett ansvarstagande Àven för kommande generationer. Detta skiljer den frÄn liberalismen som hellre lÄter var och en leva för dagen utan hÀnsyn till nÄgon annan Àn sig sjÀlv. Nationalsocialismen handlar om framÄtanda och nytÀnk dÀr vi progressivt ska lyfta vÄr nation uppÄt till nya nivÄer. Detta skiljer den frÄn konservatismen som istÀllet alltid fastnar vid den förlorade gÄrdagen som stÀndigt förÀndras allt lÀngre bort frÄn vad dagen innan den betydde.

Nationalsocialismen Ă€r en naturlig vĂ€rldsĂ„skĂ„dning som erkĂ€nner att Ă€ven mĂ€nniskan Ă€r ett djur och en del av naturen och dĂ€rför mĂ„ste leva i enlighet med den och följa dess lagar. Som ett mer högstĂ„ende djur har mĂ€nniskan ett sĂ€rskilt ansvar att inte orsaka andra djur onödigt lidande samt att upprĂ€tthĂ„lla balansen inom naturen. Nationalsocialismen Ă€r faktiskt den enda sant gröna ideologin dĂ„ den till skillnad frĂ„n andra miljöinriktade ideologier erkĂ€nner vikten av att bevara den biologiska mĂ„ngfalden – Ă€ven bland mĂ€nniskor.

Nationalsocialismens frÀmsta ledord Àr folkgemenskap. En gemenskap mellan alla delar av vÄrt folk som bygger pÄ vÄra genetiska och historiska likheter och som innebÀr omtanke och kÀrlek till din nÀsta. Folkgemenskapen Àr ett erkÀnnande av mÀnniskors olikheter och en respekt för dessa genom att förstÄ hur vi faktiskt kompletterar varandra. Intellektuellt arbetande och handens arbetare Àr lika ömsesidigt beroende av varandra som kvinnor och mÀn.

Enligt nationalsocialismen ska frĂ„gan om vad som Ă€r bĂ€st för folket som helhet omdana sĂ„vĂ€l stat och myndigheter som enskilda individer. Alla som utgör nationen ska dra Ă„t ett och samma hĂ„ll – framĂ„t!

Visste du att?

 • Att nationalsocialismen som begrepp inte skapades av tyskar utan redan 1913 nĂ€mns av svensken Rudolf KjellĂ©n?
 • Att nationalsocialismen inte pĂ„ nĂ„got vis handlar om hat, förtryck, nedvĂ€rdering, imperialism eller förakt?
 • Att Per Albin Hanssons socialdemokratiska folkhem grundar sig i den nationalsocialistiska folkgemenskapstanken?
 • Att flera av de arbetsrĂ€ttsliga lagar Sverige har i stort sett Ă€r kopior av den tyska nationalsocialismens sociala politik? Exempel Ă€r semesterlagen, medbestĂ€mmandelagen och arbetsmiljölagen.
 • Att det nationalsocialistiska Tyskland hade de mest omfattande djurskyddslagar som vĂ€rlden nĂ„gonsin skĂ„dat Ă€ven till dags dato?

 

Tack för ditt stöd!

Din donation gör det möjligt för oss att fortsÀtta.

NORDEA: 4064 0030 412
SWIFT: NDEASESS
IBAN: SE13 3000 00000406 4003 0412

 

 

 

 

 

 

 • By Peter Grafström, 2018-01-31 @ 13:22

  Kinesernas begrepp wenhua som beskrivs hÀr: http://chinascope.org/archives/6491
  kan kanske intressera er. Det syftar pÄ en sorts kulturell identifikation och livssyn. Wenhua anses vara förklaringen till Kinas stabilitet under lÄnga perioder. Den skribenten kritiserar marxismens svartvita dualism och kritiserar klasskampen. Analyserar och jÀmför wenhua-staten, den politiska staten (som i vÀst) och partistaten (som kommuniststaterna och nazityskland).
  Ett uttryck jag noterade var ‘som ett helgon inĂ„t men en kung utĂ„t’.

Other Links to this Post

statcounter