USA förklarar krig mot Sydamerika

Senast uppdaterad: 2015-03-10
NÀr USA;s President den 9:e mars 2015 i ett presidentiellt direktiv kungjorde att Venezuela utgör ett hot mot landet sÄ var detta det nÀrmaste en officiell krigsförklaring som nÄgonsin kommer att ges.

I realiteten Ă€r den inte riktad mot bara Venezuela – utan hela Sydamerika frĂ„n Argentina och Malvinerna Ă€ndĂ„ upp till USA:s grĂ€ns mot Mexiko – samt ölĂ€nderna i Karibien.

SkÀlet till att finansoligarkerna via Vita Huset fokuserade pÄ Venezuela Àr landets funktion som ledargestalt och grundbult i den kontinentalvida reaktion mot decennier av försök av USA att via bland annat lönnmord och statskupper försöka implementera den judiske nationalekonomen Milton Freedmans teorier om hur lÀnder borde vara organiserade för att bÀst tjÀna finansoligarkerna.

SÄ Venezuela Àr inte ensamt.

DÀr finns ocksÄ bröderna Castros Kuba, Evo Morales Bolivia, Rafael Correas Ecuador och Jose Mujicas Uruguay.

Finansoligarkernas krigsförklaring kom i kölvattnet pÄ flera Är av okonventionell krigföring mot Venezuela och andra sydamerikanska lÀnder: bland annat mordet pÄ Venezuelas förre president Hugo ChavezvÀderkrigföring som resulterat i katastrofskördar och nu senast ett statskuppsförsök i januari 2015 i Venezuela som magplaskade.

 

I nyheterna

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter