Upprop – Stoppa TTIP pĂ„ Socialdemokraternas kongress 29-31 maj 2015

Senast uppdaterad: 2015-05-18

Nedan lÀnkas till skiftets upprop för att stoppa TTIP pÄ socialdemokratins kongress 29-31 maj 2015.

LĂ„t inte TTIP flyga under radarn!

PÄ Socialdemokraternas kongress i maj kommer de fatta ett beslut om TTIP. Risken Àr att de sÀger ja till detta oÄterkalleliga avtal som hotar demokratin, miljön och vÀlfÀrden. Men vi kan sÀtta press pÄ dem genom att vi runt om i landet mailar sÄ mÄnga kongressombud vi bara kan. FrÄgan fÄr inte flyga under deras radar.

Du kan frÄga dem om rad olika saker.

 • Varför ska storföretag fĂ„ stĂ€mma oss i sĂ€rskilda domstolar?
 • Varför riskera att vi inte kan styra vĂ„r egen vĂ€lfĂ€rd?
 • Varför öppnar ni upp för att storbolag ska kunna kringgĂ„ svenska arbetsvillkor?

HÀr vÀljer du det partidistrikt som motsvara dÀr du bor eller Àr nÀrmast dÀr du bor genom att klicka pÄ namnet.

Vi har samlat 20 av 27 partidistrikt sÄ vÀlj ett som ligger nÀra dig om inte ditt finns med i listan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By carina fĂ„gelström, 2015-05-21 @ 20:53

  Hoppas ni ej röstar för detta

 • By Aleksandra Larsson, 2015-05-21 @ 20:53

  Stoppa TTIP nu och börja debatten med medborgare i massmedia om förödande konsekvenser av avtalet innan det blir försent. Tystnaden om TTIP Àr demokratisk

 • By pete, 2015-05-20 @ 08:44

  @LegeNet, intressant och ett begÄvat inslag. Dock gÄ det inte att förstÄ vilka de namngivna personerna Àr.

  Man bör Àven rikta dessa frÄgor till de ivrigaste föresprÄkarna av detta avtal, Cecilia Malmström handelskommissionÀr, Olle Ludvigsson Socialdemokrat, Mikael Damberg Socialdemokrat och nÀringsminister och sist men inte minst Stefan Löfvén statsminister i en miniritetsregering för att nÀmna nÄgra.

  HĂ€r Ă€r Europa och Sverige inne pĂ„ en mycket farlig vĂ€g, om de skriver pĂ„ detta avtal. Den enda vinnaren i detta avtal blir usa, deras företag och militĂ€r som gĂ€rna medverkar nĂ€r saker och ting inte gĂ„r usa’s vĂ€g, varför skulle de annars vara sĂ„ ivriga med att eu mĂ„ste underteckna detta “avtal”???
  Det mest underliga Àr att ingen bara sÀger NEJ TACK, vi vill inte ha ett avtal. Den handel som pÄgÄr nu mellan de berörda lÀnderna fungerar ju trots allt, eller?

 • By LegeNet, 2015-05-19 @ 18:29

  Skrev sÄ hÀr via Skiftet:

  Hej,

  Vad anser du om skiljeklausulen i TTIP? Anser du det rÀttssÀkert med ISDS, Investor-state dispute settlement, som ej kan överklagas?

  Är det bra att storföretag genom TTIP och ISDS kan övervinna svensk lag, och genom ISDS/ skiljeklausulen i TTIP mycket sannolikt framöver – genom att förbjuda mĂ€rkning – kan komma att tvinga oss att Ă€ta och dricka GMO? Eller nĂ„gon annan av de otaliga andra negativa möjligheter som kan bli följden?

  Vad anser du om hemlighetsmakeriet i beslutsprocesserna kring avtalet, i flera lÀnder har parlamentarikerna inte fÄtt lÀsa det innan de ska rösta om det. Har du sjÀlv lÀst och analyserat avtalet? FörstÄr du vilka konsekvenser det kan ge?

  En advokatbekant med 25 Ärs domstolspraxis i Sverige berÀttar att det enligt hans erfarenhet alltför ofta förekommer mygel i samband med skiljedomstolar. Anser du det rÀttsÀkert att beslut som pÄverkar ett helt folk, som vi inte kan vÀrja oss mot, kan pÄtvingas oss i en enda instans som sedan inte kan överklagas?

  VÀnliga hÀlsningar

  (Till:
  1. Ingemar Almkvist
  2. Anna Fransson
  3. Ola Gustafsson
  4. Emma Johansson
  5. Robert Olesen
  6. Ola Palmgren
  7. Joakim Pohlman
  8. Henrietta Serrate
  9. Charlotta Svanberg)

 • By Johan Larsson, 2015-05-19 @ 12:49

  Stoppa det hÀr tramset(TTIP)!

 • By Solen, 2015-05-19 @ 07:20

  Vi borde krĂ€va en folkomröstning gĂ€llande TTIP eftersom det skulle bli sĂ„ samhĂ€llsomvĂ€lvande. Om detta faktiskt skulle ske (ta i trĂ€) behövs ju ocksĂ„ inkluderas en inledande diskussion om vad TTIP innfattar och innebĂ€r. Men jag misstĂ€nker att detta inte alls Ă€r önskvĂ€rt frĂ„n politiskt hĂ„ll. Kanske inte sĂ„ konstigt igentligen, TTIP i sig sjĂ€lv lĂ€gger nĂ€stan grunden för ett presumtivt post-demokratiskt samhĂ€lle. Hemlighetetsmakeriet och frĂ„nvaron av dikussion och svar frĂ„n vĂ„ra representanter kanske redan pĂ„visar detta? Hur kan vi medborgare diskutera eller pĂ„verka nĂ„got som hĂ„lls hemligt för oss av vĂ„ra folkvalda och Ă€ven kanske för dom sjĂ€lva?? Det gĂ„r ju liksom inte. TTIP Ă€r mest av allt en demokratifrĂ„ga och stĂ€ller koncept som “nationalstaten” och “nationell suvirĂ€nitet” pĂ„ sin spets. Inte att förglömma hur man nyligen slaktade offentlighetsprincipen för att motverka insyn frĂ„n medborgare i frĂ„gor gĂ€llande statens kontakter och ageranden med utlandet. EU i sin tur verkar arbeta mot en federalstat (post-nationell) dock fortfarande med förklĂ€dda ord som “samarbete” och “unionen”. Kanske lĂ€ggs nu pĂ„ detta sĂ€tt grunderna för corporativism, elitism och fascism i EU..

Other Links to this Post

statcounter