TT:s interna definition pĂ„ “konspirationsteoretiker”

Senast uppdaterad: 2015-01-21

Med anledning Bonnier-medias senaste attack mot fenomenet “tĂ€nkande mĂ€nniskor” wallraffade vi lite och fick fram namnet pĂ„ den i mĂ„nga tidningar anonyma upphovsmannen.

Det visade sig vara en kvinna vid namn Nathalie Beser.

Vi ringde upp med nÄgra frÄgor:

 • Vad Ă€r egentligen “konspirationsteori”
 • Vad Ă€r “terrorism?”
 • Vad Ă€r “geopolitisk terrorism?”
 • Vad betyder “Cui Bono?”

Trots sitt yrke visade sig Nathalie vara riktigt blyg och ville bara svara per mejl.

Innan samtalet tog slut lyckades vi i alla fall fĂ„nga Nathalies egen definition av inte bara “konspirationsteori” utan ocksĂ„ “konspirationsteoretiker” – videon ovan.

Nedan presenteras TT-journalisten Nathalie Besers svar pÄ frÄgorna:

 • En konspirationsteori Ă€r en teori om en sammansvĂ€rjning eller en komplott som planeras eller har genomförts av en grupp mĂ€ktiga personer eller organisationer som antas ha stora resurser till sitt förfogande.
  Konspirationsteoretikern Àr den som genomskÄdat komplotten och som ser det som sin uppgift att avslöja sanningen för den ovetande allmÀnheten, och upplever sig stÀndigt vara under hotet att bli nedtystade pÄ grund av sin kunskap.
 • Terrorism Ă€r anvĂ€ndandet av vĂ„ld och eller hot om vĂ„ld mot civila för att sprida rĂ€dsla. MĂ„let Ă€r att fĂ„ till politiska förĂ€ndringar med sina gĂ€rningar.
 • Geopolitisk terrorism har jag inte skrivit om och bĂ€ttre du frĂ„gar nĂ„gon annan
 • Cui Bono – vem gynnas? Är den absolut vanligaste frĂ„gan som konspirationsteoretiker stĂ€ller sig och sina anhĂ€ngare. Vem gynnas av en hĂ€ndelse? Finns vĂ€ldigt mĂ„nga trĂ„dar pĂ„ Flashback och i all arabisk media. I arabvĂ€rlden finns en lĂ„ng och gedigen historia att sprida och konstruera konspirationsteorier.

VĂ„r viktigaste frĂ„ga var definitionen pĂ„ “Geopolitisk Terrorism”, Ă€ven kĂ€nd som Falsk Flagg attacker – i Europa ofta i CIA-NATO regi för att hĂ„lla i hop alliansen.

 

Media leker följer John

Tidigare klavertramp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Fredrik N, 2015-01-22 @ 23:45

  Fattar folk inte vad detta handlar om. Det Àr en konspiration mot mÀnskligheten. O det finns bara en Illuminaterna varför. Jo det Àr ganska enkelt o avslöja att dom Àr bakom genom o tÀnka som dom deras logik. DÄ tÀnker vi vad var deras agenda med detta o vad hÀnde efter snabbt som om det redan fanns en plan som genomfördes efter terrorn. Deras agenda Àr o fÄ en NWO en ny vÀrldsordning hur kan man fÄ folk att acceptera den. Jo genom terror rÀdsla o fÄ folk sÄ rÀdda att alla accepter den nya vÀrldsordningen. Det vi ser nu Àr bara början pÄ sista konflikten mellan Anglo Amerikanska imperiet o dom nya öst staterna. DÀrför alltid nÀr gamla imperier börjar bli svaga dÄ kommer ett annat imperium o tar över för man gÄr aldrig pÄ en fiende som man vet att man inte har en chans mot. Striden mellan civilisationer. Det kommer bli blodigt samma som hÀnde med Atlantis Greekerna Romarna o mÄnga mer.

 • By leif bengtsson, 2015-01-22 @ 10:10

  Finns det nÄgon annan som avslöjar konspirationer men som
  hamnar utanförbegreppet konspirationsteoretiker?
  Finns inget annat begrepp att anvÀnda hennes vÀrld
  Àr det knappast möjligt att ens undersöka möjliga konspirationer
  utan att bli ifrÄgasatt.
  kaske konspirationsblottare kunde anvÀndas.

  ADMIN KOMMENTAR

  Det Àr naturligtvis fullt möjligt att genomskÄda officiella lögner utan att TT:s/Nathalie Besers definitioner passar in.

  Nu Àr det i alla fall dokumenterat att detta Àr hur makten vill att allmÀnheten uppfattar mÀnniskor som tÀnker: som nÄgra slags paranoida/Àngsliga Don Quiote figurer som slÄss mot vÀderkvarnar.

 • By xmaverickx, 2015-01-22 @ 02:54

  Cui prodest scelus, is fecit,
  – He has committed the crime who profits by it.
  Seneca

  Och vems tjĂ€nade pĂ„ “terrordĂ„den” i Paris, jo Charlie Hebdo.

Other Links to this Post

statcounter