SwebbTV – regimen Löfvens kontrollerade opposition?

SwebbTV – regimen Löfvens kontrollerade opposition?

Redan när SwebbTV lanserades 2015 kändes aktören onaturlig.

Efter de senaste veckornas händelser har uvecklingen nått dithän att vi utfärdar kontrollerad-opposition (KO) varning för projektet.

För vår del började historien med en artikel för knappt två veckor sedan, i vilken vi kastade ljus på SwebbTV:s anmärkningsvärda intervju-stil, med en lågmäld programledare som tillhandahåller allt det rep hans intervjuoffer behöver för att offentligen hänga sig själva.

Artikeln här: A$AP Rocky historien: Trump gör inrikespolitik – SwebbTV självmål

Kort därefter drabbades alternativ media av “nyheten” om att SwebbTV skulle ha sett sitt konto på youtube (YT) nedstängt.

Varför inte?

YT har ju kastat ut andra tidigare.

Bland annat oss själva.

Vår youtube kanal gick ur tiden tididare i år, efter elva år på plattformen. Året innan, 2018, stängde YT ned Alex Jones kanal “infowars”.

Nu inträffar något anmärkningsvärt: den annorstädes försiktige Mikael Willgert anklagar självaste regeringen för nedsläckningen av just hans YT-kanal.

Den anklagelsen och uppfattningen är nog Willgert ensam om.

YT är fullt kapabelt att censurera oliktänkande utan pekpinnar från Stefan Löfven och andra regeringschefer. SwebbTV är inte heller speciellt kontroversiellt, jämfört med andra som drabbats av YT:s bannbulor.

Många skulle nog instämma i beskrivningen av SwebbTV som lam och långsammast i klassen.

Willgerts fantasifulla anklagelse fann dock snabbt gehör på redaktioner inom alternativ media:

Nu tätnar mystiken ordentligt.

Av något outgrundligt skäl återupprättar plötsligt YT Mikael Willgerts kanal.

Hur gick det till?

Alex Jones infowars-kanal är fortfarande nere.

Så är alla andras med.

Enligt Fria Tider anser Mikael Willgert att den positiva särbehandling just hans YT-kanal åtnjutit beror på en “kritikstorm” mot YT.

Den kritikstormen – om den nu ens ägde rum – borde ha varit en droppe i havet jämfört med den orkan som utbröt när YT stängde Alex Jones populära “infowars” kanal förra året.

Vad är det för magiska Harry Potter-krafter Mikael Willgert besitter som bland andra Alex Jones saknar?

Är Willgert frimurare?

Facit av historien är att SwebbTV getts gratisreklam och några stänk street credit – men (till skillnad från andra) finns kvar på YT.

Vi överlåter åt läsarna att fundera på hur det skulle påverka situationen om något av vikt snart inträffar, varvid SwebbTV är en av de få som beretts möjligheten att sprida sitt “narrativ” och sina “analyser” under fikonlövet att vara en del av alternativ media – medan andra fortsätter att vara nedstängda.

Måhända Mikael Willgert har rätt?

Regeringen är inblandad…


Stöd oss!

Donera via kort eller paypal


(går via naturalimmunity.org)

Donera i kryptovaluta


bitcoin: 1H3udR8EzwoMnAbNekEdagfSkvBVTqJyKM
bitcoin cash:qzxmfwl0ygwn0tayt43atdvzxrvwzn3ylq0vffprwm
ethereum: 0x88b5Bf87Eba1Cb9c8d71842A13dB9da77C5d5581

3 Replies to “SwebbTV – regimen Löfvens kontrollerade opposition?”

 1. Var inte Swebb-tv kontrollerad innan så blev den det nu vid återöppnandet, vilket opportunisterna inom styrande kretsar noggrant kommer att påpeka. Trots att det antagligen var en algoritm som orsakade stoppet. Helt utanför mänsklig kontroll. Det gäller ju för dem att hålla igång “debatten”.

 2. Själva ordet kontroll kan delas upp i två stavelser, “med” och “troll”…..all semantik får den mänskliga hjärnan att gå igång. Utan att vi kan göra något åt det.

 3. Hej.
  Bra med kritiskt tänkande. Samlar själv info från flera källor och lyssnar på många och gör mitt bästa med att använda logik innan jag kommer till egna personliga slutsatser då det finns mycket disinfo där ute.

  Ett par egna funderingar och återkopplingar nedan.
  YT’s agerande och beteende är svåranalyserat då man aldrig får en förklaring av varför en kanal tas ned.

  Exempel: SGT Report och Jordan Sather blev nedtagna men kom sedan upp igen utan förklaringar. Dessa båda kanaler är mindre än Alex Jones med cirka 150-300k följare. Black Pigeon Speaks är större (ca 500k följare) och kom också upp igen. Återigen utan förklaring. Alternativ för Sverige (ca 8600 följare) blev nedtagna men kom upp igen. Ingen förklaring.
  Jag har svårt att se att någon av dessa kanaler kan anses vara kontrollerad opposition. Vissa är större, vissa mindre i termer av antal följare.

  Det stämmer att regeringen hade möte med Google tidigare i år. Man kan ju undra vad som diskuterades i det mötet. Håller med om din slutkläm att regeringen är involverad på något vis.

  Värt att kolla upp dock om Willgert är frimurare. Bra där.

  Tack för talan och för en intressant artikel.

Comments are closed.