Sverige i systemkollaps – nu rĂ„der nationell nödvĂ€rnsrĂ€tt

Senast uppdaterad: 2015-11-09
En universell rĂ€ttsprincip Ă€r att nöd bryter lag – d v s att mĂ€nniskor som rĂ€ddar nĂ„gon eller nĂ„got genom att bryta en lag, gĂ„r fria frĂ„n ansvar.

Att en het sommardag slÄ sönder en okÀnd mÀnniskas bilruta för att rÀdda ett spÀdbarn frÄn att dö inne i vÀrmen, Àr ett exempel dÀr nöd bryter lag.

Ett annat Àr hur en bilist bryter mot trafikregler för att snabbt transportera en svÄrt skadad medmÀnniska till sjukhus.Moderatledaren Anna Kinberg-Batra varnar för svensk “systemkollaps”

SÄ hÀr beskriver VÀrmlands folkblad juridiken:

NödvÀrn en del av nödrÀtten

NödrĂ€tt Ă€r en juridisk term som innebĂ€r att man i nödsituationer av olika slag har rĂ€tt att begĂ„ handlingar som i normala fall anses olagliga. För att nödrĂ€tt skall föreligga krĂ€vs dock att avsikten med nödrĂ€ttshandlingen Ă€r att avvĂ€rja en fara ”som kan leda till vĂ€sentligt större skada Ă€n den som handlingen orsakar”.

 

Varför Sverige brinner

Advokat Henning Witte har pĂ„ whitetv.se publicerat en artikel som visar, beroende pĂ„ vilket hot den pĂ„gĂ„ende migrantinvasionen utgör mot Sverige och dess medborgare, att ju större hotet Ă€r desto mer “rĂ€tt” har medborgarna att bryta mot lagar om handlingarna det handlar om avvĂ€rjer den fara invasionen enligt ett vĂ€xande antal politiker och andra bedömmare faktiskt utgör.

FrÄgan blir dÄ hur allvarlig och akut Àr situationen för Sverige?

Enligt Sveriges utrikesminister Margot Wallström (2015-10-30) kan lÀget inte vara vÀrre: Sverige stÄr helt enkelt inför en systemkollaps om inget görs för att stoppa invasionen.

Samtidigt som utrikesministern konstaterar detta, kungör hon att det enda hon och den regering hon representerar avser att göra för att avvĂ€rja hotet Ă€r att försöka förmĂ„ andra lĂ€nder i Europa att tillsammans med Sverige vandra pĂ„ vĂ€gen mot en systemkollaps – genom att alla accepterar att bli invaderade.

Vad Wallström vĂ€grar att göra Ă€r att stoppa invasionen som – enligt henne sjĂ€lv – alltsĂ„ kommer att leda till systemkollaps.

Vad innebÀr egentligen en systemkollaps?

I krig Àr en systemkollaps det som intrÀffar nÀr det egna stÀllningarna ger vika och fienden vÀller in i landet. Inte ens Finland, under dess mörkaste timme under kriget mot Sovjetryssland under andra vÀrldskriget, hotades av systemkollaps pÄ det sÀtt Sverige i dag gör.

Utrikesminister Wallström Àr inte ensam i sin bedömning om hur allvarligt lÀget Àr.

I videon högst upp till höger pĂ„ den hĂ€r sidan varnar moderaternas ledare Anna Kinberg-Batra ocksĂ„ för systemkollaps – men krĂ€ver till skillnad frĂ„n Wallström ett batteri med Ă„tgĂ€rder som omgĂ„ende stoppar inflödet av frĂ€mlingar som kommer att leda till systemkollapsen.

Det finns argument för att systemkollapsen redan inletts, eller i vart fall att ett memento för det givits: Sveriges ras i 2013 Ärs PISA-undersökning till tredje-vÀrlden nivÄ Àr ett sÄdant memento.

SÄ Àr Sveriges vÀrldsrekord i vÄldtÀkter.

Den kollaps det nu handlar Àr i en helt annan och betydligt vÀrre kategori och som, ifall invasionen inte stoppas, kommer att resultera i landsomfattande anarki följt av en inbördeskrigsliknande situation.

Sverige riskerar att upphöra att existera, men förblir mÄhÀnda namnet pÄ ett territorium av laglöshet pÄ den skandinaviska halvöns östra del.

Tack vare Moderaterna och SVT:s rapportering 2015-11-09 har lÀsaren i dag faktiskt siffror över hur allvarlig hotbilden Àr:

Med andra ord: situationen som rÄder tills dess svenska myndigheter verkstÀllt instruktioner frÄn regeringen med resultatet att Sveriges grÀnser stÀngts (förslagsvis i enlighet med de parametrar som Anna Kinberg-Batra föreslÄr ovan), rÄder alltsÄ en nationell nödvÀrnsrÀttssituation dÀr det enligt advokat Henning Witte kan stÄ andra aktörer fritt att pÄ egen hand agera för att avvÀrja systemkollapsen genom att vidta ÄtgÀrder som stoppar den pÄgÄende invasionen (Jmf bl a BrB 24 kap).

Vi Àr inte övertygade om att elda upp tomma byggnader öronmÀrkta som asylboenden Àr det mest effektiva sÀttet att stoppa den pÄgÄende invasionen, i sin helhet, men inser att sÄdana anlagda brÀnder ÀndÄ har en omedelbar hotavvÀrjande effekt pÄ det lokala samhÀllet samtidigt som det skickar en stark signal till folkvalda pÄ riksplanet att ta den enligt utrikesminister och oppositionsledaren pÄgÄende systemkollapsen pÄ allvar och nu stoppa den.

Ett mĂ„hĂ€nda effektivare sĂ€tt att rĂ€dda Sverige (Ă€n att indirekt stödja svensk byggindustri) vore att 100 000 tals med svenskar nu marscherar mot Stockholm och dĂ€r tvingar regeringen att omgĂ„ende stĂ€nga lĂ€ndets grĂ€nser och – om regeringen inte omedelbart hörsammar – ombesörjer ett snabbt och smĂ€rtfritt regeringsskifte.

ÅtgĂ€rd tvĂ„ Ă€r att regeringen dĂ€refter stoppar krigen i mellanöstern, som ju pĂ„stĂ„s driva invasionen av migranter. Det bĂ€sta sĂ€ttet att göra detta i dag Ă€r att stödja Syriens lagliga regering ledd av Bashar al-Assad.

Vi startade ett upprop för detta vÄren 2015, men det stoppades i maj 2015 av politiker i Stockholms stad.

HĂ€r Ă€r uppropet: “Stoppa krigen – inte en enda flykting till”

 

LĂ€sare som inte Ă€r bekanta med Kalergiplanen rekommenderas boken “VĂ€sts mörka hjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

Skaffa den hĂ€r…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Torbjörn Larsson, 2015-11-14 @ 13:31

  @ Jan-Ola Gustafsson: Hur vÀcker vi massornas engagemang? Eliten har sina terrorattacker som chockar folk ur sina invanda förestÀllningar, och engagerar dem i att anfalla oskyldiga lÀnder. Vi hÄller oss till etiska metoder. Det gÀller att ruska om folk, sÄ de börjar tÀnka utanför invanda ramar. Det kunde vara vÀrt ett försök att engagera professionella konstnÀrer, för att skapa kraftfulla gestaltningar av vad vi stÄr inför, och vad vi bör göra.

 • By Torbjörn Larsson, 2015-11-14 @ 13:23

  Hmm
 lÀnken visas inte. GÄ in i min blogg i stÀllet.

 • By Torbjörn Larsson, 2015-11-14 @ 13:21

  @ Jan-Ola Gustafsson: Du fÄr sÄ gÀrna sprida mitt inlÀgg. HÀr Àr en lÀnk: . (Jag gör det inte.)

 • By Jan-Ola Gustafsson, 2015-11-11 @ 22:23

  Till Torbjörn L: Skicka din utmĂ€rkta och insiktsfulla beskrivning för vidare publicering till http://www.parnassen.wordpress.com och http://www.nyapolitiken.biz Globalisterna hade i en av sina skrifter som jag sĂ„g dĂ„ jag var inlurad i ordenssĂ€llskap att “Det enskilda initiativet Ă€r en vĂ€ldig kraft och sĂ„dant (om deras motstĂ„ndare har det) kan göra att de kan spoliera Ă„ratal av vĂ„ra systematiska framgĂ„ngar med planen”. Problemet Ă€r bara att “massorna” inte har vare sig kunskap, mod eller initiativförmĂ„ga. Hur skapa sĂ„dant?

 • By Torbjörn Larsson, 2015-11-11 @ 14:37

  “Elitens” avsikter med massinvandringen?
  De avser att Ă€ga och kontrollera hela vĂ€rlden, med en global, teknokratisk, neofeodal diktatur, massförintelse av >90% av vĂ€rldsbefolkningen, luciferiansk vĂ€rldsreligion etc.. VĂ„r styrka till resistens, i form av identitet i nation (kultur & historia), ras, religion, familj etc., skall brytas ned. Allt som ger sjĂ€lvstĂ€ndigt oberoende skall elimineras (familjejordbruk/”kulaker”, smĂ„företag, landsbygdsboende m.m.). Vi skall drĂ€neras pĂ„ alla plan: ekonomiskt, medicinskt, psykologiskt (obildade, kognitivt dysfunktionella, rĂ€dda/stressade, traumatiserade), socialt (isolerade & rotlösa),
 med fattigdom, svĂ€lt, epidemier, krig, massdöd osv., tills mĂ€nskligheten Ă€r helt utmattad av alla svĂ„righeter, och inte kan mer Ă€n att ligga ner. I det lĂ€get avser “eliten” att strĂ€cka ut en “hjĂ€lpande hand”, och erbjuda oss lösningen: slaveri under en global, teknokratisk, neofeodal, luciferiansk diktatur.
  Massinvandringen ger: 1) ekonomisk drÀnering, 2) reducerad rasidentitet via uppblandning (Kalergi), 3) minskad nationalidentitet (kultursymboler trycks tillbaka), 4) motarbetad kristen identitet, 5) traumatisering (vÄldtÀkter, kravaller, organiserad brottslighet, möjligen inbördeskrig pÄ sikt).
  Invandringen har verkligen tagit fart nu, sĂ„ man kan misstĂ€nka att “eliten” har planerat en signifikant, nĂ€ra förestĂ„ende brytpunkt. (Inbördes-)krig öppnar möjligheter att bryta upp nationalstater (och dĂ€rmed nationalidentiteter) med nya grĂ€nser. Vi tycks nu stĂ„ inför nĂ€sta nivĂ„ av traumatisering och ekonomisk drĂ€nering.
  I kristallkulan skymtar scenariot att Ryssland Ă€r framgĂ„ngsrikt i Syrien, och dĂ€refter gĂ„r vidare med att rensa ut amerikanska intressen ur Mellanöstern. Det leder till att VĂ€st gĂ„r i krig med Ryssland, vilken svarar med att inleda WW3 med ockupation av Europas norra och södra flank: Skandinavien och Balkan. “Eliten” önskar dock en balanserad utgĂ„ng av WW3, vilket innebĂ€r att det dessförinnan Ă€r lĂ€mpligt för dem att kraftigt försvaga VĂ€st. Hur lĂ€tt blir det för NATO att operera frĂ„n Sverige om det samtidigt rĂ„der inbördeskrig?
  Ett inbördeskrig i Sverige skapas förmodligen efter klassiskt mönster: “Eliten” kontrollerar bĂ„da sidor. Vi sĂ„g ett embryo av detta i Husby, nĂ€r SĂ€po-agenter, i sken av journalister, betalade invandrarungdomar för bilder pĂ„ brinnande bilar. VĂ„ra myndigheter kan spela dubbla roller, och leda bĂ„de invandrare och svenskar mot varandra — givetvis med svenska folkets fulla förtroende.

 • By Jan-Ola Gustafsson, 2015-11-11 @ 13:33

  LÀnken jag angav har nÄgon fifflat med men gÄ in pÄ deras hemsida http://www.jewishvirtuallibrary.org och se den blÄfÀrgade menyn till vÀnster.Klicka pÄ US-Israel Relations sÄ kommer en ny sida dÀr man klickar pÄ Roots of the US-Israel Relationship.

  De uppgifter som förekommer dÀr förefaller vara totalt okÀnda Àven för akademiker och historiker. Inte konstigt att vÀrlden Àr pÄ vÀg mot kaos.

 • By Jan-Ola Gustafsson, 2015-11-11 @ 13:19

  Till Danne, Peter och Ivan samt andra som kan tÀnka sjÀlva:
  Jag har av en person tillhörande “egendomsfolket” men antisionist fĂ„tt följande tips om vem som styrt Amerika/USA Ă€nda sedan dess skapelse: http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/US-Israel/roots-of-US-Israel.html
  Anledningen Ă€r att man behövt “externa medhjĂ€lpare” för att förverkliga drömmen om det rike som fanns i löftet mellan Gud och Abraham, men som schabblades bort redan frĂ„n början genom att man bröt de avgivna löftena. Googla pĂ„ The Kivunim Plan och se kartorna och planerna pĂ„ detta! Samma omrĂ„de beskrivs i 1.Mos, Kap. 15, v. 18. För att begripa vad som pĂ„gĂ„r mĂ„ste man kĂ€nna till de urgamla hĂ€ndelser som styr vĂ„r tids politik!

 • By Danne, 2015-11-11 @ 00:52

  I det stora perspektivet Ă€r det klassisk söndra och hĂ€rska som bedrivs av bankmaffian och vĂ€st-oligarker, och man har slagit tvĂ„ flugor i en smĂ€ll (Mellan Östern regionen och Europa). Huvudmotivet Ă€r inte att förstöra t.ex Sverige, utan att störa framförallt Ryssland (man vill sprida destabiliseringen dit) som medlem av BRICS, och dĂ€rmed destabilisera detta utvecklingsinriktade förbund med Kina, Indien etc. Man har nĂ€mligen insett att det gĂ„r inte att konkurrera ekonomiskt med dessa lĂ€nder lĂ€ngre (Wall Streets och Londonbankernas överlevnad Ă€r hotad), och man kan dĂ€rför inte ha ett fair play om man vill undvika ett paradigmskifte dĂ€r dessa lĂ€nder fĂ„r betydligt större inflytande Ă€n idag. DĂ€rför ser vi desperata yttringar som denna klassiska söndra-hĂ€rska modell frĂ„n ett imperium i förfall. Samt ett pĂ„hittat icke-vetenskapligt underbyggt klimathot vars huvudsyfte Ă€r att undvika att utvecklingslĂ€nder kan utvecklas i rask takt med de naturliga energikĂ€llor de har, och dĂ€rmed börja kunna konkurrera med imperiet (bankmaffian). Ha en bra vecka, det mest humana Ă€r att stĂ€nga Sveriges grĂ€nser nu, och inte vĂ€nta till vinterkylan slĂ„r till, dĂ„ kommer hemska scener att utspela sig….

 • By Peter Grafström, 2015-11-10 @ 15:40

  Jag tror de etablerade i hemlighet önskar att folket skall resa sig sÄ att de inför sina utlÀndska herrar kan spela missnöjda men slipper vara olydiga. De mÄste vara rÀdda sjÀlva nu.

 • By Ivan Björn, 2015-11-10 @ 12:22

  Det krÀvs enormt med planering och intelligens för att hÄlla hÀndelser under stark tryck och i det rÀtta ögonblick lÀtta pÄ trycket sÄ att övertrycket frigörs.

  Under mÄnga Är har den VÀstliga makten slagit tillvaron för mÀnniskor sönder i diverse utvalda lÀnder. Under trycket av hot och vÄld har sedan dessa mÀnniskor brutit upp frÄn sina boplatser och sökt sig till olika uppsamlingslÀger. I dessa uppsamlingslÀger har den vÀstliga makten sett till att svÄra livsvillkor och hot och vÄld förekommer i lagom stora doser sÄ att trycket ökar. De som tog sig sÄ lÄngt som till Turkiet fick avtjÀna sin skuld till mÀnniskosmugglare under slavliknande omstÀndigheter. Om man skulle fortsÀtta med att öka trycket sÄ skulle dessa lÀger bryta samman inom sig sjÀlva.

  Genom att öka trycket i smÄ doser och i rÀtt ögonblick öppna locket sÄ att trycket frigörs har vi fÄtt flyktingströmmar till Europa. Detta Àr inte tillfÀllighet och hÀr krÀvdes ocksÄ planering. Man har avlÀgsnat grÀnskontroller, avlÀgsnat eller reducerat tull och poliser samtidigt som man propagerade för att diverse sönderbombningar i olika utvalda lÀnder Àr nödvÀndiga för att det finns diktatorer dÀr som mÄste avsÀttas. Detta resulterade i kaos, brist pÄ mÀnskliga rÀttigheter och enorma flyktinglÀger som töms nu pÄ folk som vandrar mot Europa.

  För att makten i toppen pÄ pyramiden ska vara sÀker pÄ att detta kommer att fungera har man testkörd detta system i t.ex. i Sverige med Ätminstone tvÄ stora hÀndelser. Invandring av etiopier och invandring frÄn Balkan. Detta skedde för att testa systemet och se vilka toleranser systemet i sig har innan den kollapsar. En och annan mins sÀkert den farsliknande invasionen av Balkan under Clintonregeringen.

  Vad beror systemet töjbarhet pÄ? MÀnniskors rÀdsla (rÀdsla i att vara utpekad som antisemit, invandrarhatare eller nÄgot annat), mÀnniskors villighet att hjÀlpa till, mÀnniskors villighet at stÀlla sig bakom den styrande regering och ena nationen, mÀnniskors resurser, samhÀllets resurser. NÀr alla dessa faktorer och sÀkert nÄgra till Àr uttömda intrÀffar en total kollaps. I kollapsens spÄr kommer gamarna och roffar Är sig allt som finns kvar.

  Nu Àr frÄgan inte om vi klarar av flyktingströmmen eller inte, den Àr ett faktum. FrÄgan Àr vilka planer har toppen av pyramiden med oss. Kommer en kollaps att intrÀffa? Om den intrÀffar vad kommer att hÀnda med oss dÄ? Skulle vara intressant om nÄgon har svar pÄ dessa frÄgor. M.a.o. vad har den styrande makten förberedd Ät Sverige och dess invÄnare?

 • By Jan-Ola Gustafsson, 2015-11-10 @ 12:13

  Ni som lÀser denna sida, gör era medmÀnniskor en tjÀnst genom att vidarebefordra denna lÀnk till sÄ mÄnga av era bekanta och vÀnner som ni bryr er om. VÄra barn och barnbarn kommer att fÄ ett helvete i framtiden med de stora skaror av totalt oidentifierade personer som vÀllt in i Sverige bara under denna höst.

Other Links to this Post

 1. Blueshift » SĂ„ hĂ€r kan lĂ€saren stoppa Sveriges förestĂ„ende systemkollaps — 2015-11-13 @ 14:24

statcounter