Stockholm 12/11

Senast uppdaterad: 2012-06-06
Eftersom motivet till helgens sprĂ€ngningar[1] i centrala Stockholm av landets sĂ„ kallade sĂ€kerhetspolis angetts som politiskt – kan man stĂ€lla frĂ„gan vem som faktiskt tjĂ€nade pĂ„ den?

Vem tjĂ€nar pĂ„ att de bilder pĂ„ en utbrĂ€nd bil och en förvĂ„nansvĂ€rt intakt mĂ€nniskokropp som smetats över landets löpsedlar “10-12-11” ackompanjeras av SÄPO:s teatraliska sufflerande om terrorism?

      

Om sprĂ€ngningen inte enbart var en maktens orkestrerade panikreaktion – ett insiderjobb syftande till att rĂ€dda en svĂ„rt stukad alliansregering – kan lĂ€sare nu ocksĂ„ förvĂ€nta sig att Sveriges 10-12-11 kommer att följa USA:s 9/11, Londons 7/7 och Madrids 11-M i sĂ„ motto att allmogen kommer att förlora Ă€nnu mer av de fĂ„ mĂ€nskliga rĂ€ttigheter som Ă€nnu Ă„terstĂ„r.

LÀsare bekanta med att Sverige Àr den del av det amerikanska imperiet liksom hur viktig alliansregeringen Àr för Sveriges fortsatta lakejstatus inser lÀtt att ett Ätal mot justitieminister Ask för kriminellt samarbete med frÀmmande makt hade kunnat ruinera hela den festen.

 

HĂ„rda julklappar?

      
Beroende pĂ„ hur amatörmĂ€ssiga de som lĂ„g bakom sprĂ€ngning var, kan den komma att visa sig ha varit en julklapp till grĂ€vande journalister i Sverige – som nu stĂ„r inför utmaningen att övertrĂ€ffa vad bröderna Pouitianen lyckades med i sin bok frĂ„n 1994 om mordet pĂ„ Olof Palme ”Inuti Labyrinten” – nĂ€mligen att belĂ€gga maktens och nattvĂ€ktarstatens inblandning i Ă€nnu ett vedervĂ€rdigt övergrepp pĂ„ den svenska demokratin och landets statskick.

SÄ, vilka handfasta bevis kan tÀnkas finnas som bekrÀftar denna fantastiska möjlighet?

Ett alldeles underbart litet indicium vore om nĂ„gon svensk edsvuren bekrĂ€ftade att man visste om sprĂ€ngningen innan den intrĂ€ffade – men inte gjorde nĂ„got för att stoppa den. Det allra bĂ€sta vore om indiciet inte bara var muntligt, utan kunde belĂ€ggas ocksĂ„ rent fysiskt – kanske i elektronisk form.

Svd 2010-12-12: “FörsvarsanstĂ€lld varnade före dĂ„den” En person inom Försvarsmakten uppmanade nĂ„gra timmar innan explosionerna i Stockholm city en bekant att hĂ„lla sig borta frĂ„n Drottninggatan. [SVD raderade artikeln efter att redaktionen gjorts medveten om den hĂ€r artikeln som lĂ€nkar till den. Den raderade artikeln kan laddas ned som pdf hĂ€r]

DN 2010-12-12: FörsvarsanstÀlld varnade om attack pÄ Drottninggatan Försvarsmakten förnekar att en anstÀlld kÀnt till dÄden i förvÀg, och tipsat en bekant att hÄlla sig borta frÄn Drottninggatan. Nu utreder SÀpo varningen.

Hur skall man nu förstÄ detta?

Gud Jul alla grÀvande journalister?

 


1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8267526.ab
2. http://www.expressen.se/nyheter/1.2243365/reinfeldt-handlar-om-att-begransa-utbytet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter