Staten förbereder sig för krig – mot de egna medborgarna

Senast uppdaterad: 2016-12-20
Först ut med att sensommaren 2016 varna folken i Europa för samhÀllsstörande oroligheter var Tyskland.

Det skedde den 20 augusti 2016 med uppmaningen till det tyska folket att bunkra dricksvatten för fem dagars konsumtion och mat för tio.

Bra att ha var ocksÄ mediciner, varma filtar, kol, ved, ljus, ficklampor, batterier, tÀndstickor och kontanter.

Myndigheterna gavs uppdraget att bunkra antibiotika och medicin mot smittkoppor – eftersom man befarar ett angrepp med biologiska vapen.

I samma anda planerades för saneringsstationer utanför sjukhus, för att ocksÄ kunna hantera attacker med kÀrnvapen och kemiska vapen.

Dagen efter gick Tjeckien ut med samma varning, att befolkningen skulle förbereda sig pĂ„ det vĂ€rsta” och aviserade en lĂ€ttnad i landets vapenlagar sĂ„ att enskilda lĂ€ttare kunde bevĂ€pna sig för att möta bland annat islamistiska horder och muslimska terrorceller.

Den tjeckiska statsledningen var inte ensam i sin uppfattning.

Chefen för Frankrikes motsvarighet till svenska sÀkerhetspolisen (DGSI) gjorde bedömningen att landet balanserar pÄ grÀnsen till inbördeskrig.

Norges arméchef Odin Johanessen, anser att Europa förr eller senare kommer att tvingas försvara sin livsstil och sina vÀrderingar med vapen i hand.

Den kÀnde danske professorn Helmuth Nyborg, anser att det troligaste utfallet av invasionen av asylsökare kommer att bli inbördeskrig.

Schweiz militÀra överbefÀlhavare André Blattmann, tror detsamma och har bekrÀftat att premissen för hans lands militÀrövningar sedan flera Är tillbaka Àr just civila oroligheter i grannlÀnderna.

Att par dagar efter den tyska varningen gick sĂ„ Sveriges broderland Finland ut till sin befolkning med varningen “lagra stora mĂ€ngder föda och vatten – nĂ„gonting dĂ„ligt Ă€r Ă„ fĂ€rde”.

NĂ„gon vecka efter det genomförde sĂ„ Ryssland en civilförsvarsövning för 40 miljoner medborgare – pĂ„ temat att NATO anfallit federationen med kĂ€rnvapen.

I Sverige var det dock tyst.

TvÄ mÄnader efter det tyska utspelet ringde vi upp MSB, statens myndighet för samhÀllsskydd och beredskap.

VÄr frÄga: Varför varnar inte MSB befolkningen i Sverige, sÄ att denna sjÀlva kan förbereda sig pÄ samma sÀtt som sker i resten av Norden och Europa?

NĂ€r samtalen var över insĂ„g vi att över en timme av vĂ„r livstid slösats pĂ„ ett halvt dussin individer som inte ens förstĂ„tt frĂ„gan – eller snarare frĂ„gans outtalade premiss.

Det enda konkreta som kom ut var MSB:s uppfattning att det rÀcker för medborgare om de har mat och vatten för en helg.

Den outtalade premissen, nĂ€r vi ringde upp, var att informerade mĂ€nniskor inte bara Ă€r förmögna att klara sig sjĂ€lva – utan har en rĂ€tt att göra sĂ„.

Premissen delas uppenbarligen av ledarskapen i lĂ€nder som Tyskland, Frankrike, Schweiz, Danmark, Norge och Finland – som varnat sina befolkningar.

Men inte Sverige.

Den outtalade uppfattning som genomsyrar svensk statsförvaltning, Àr att medborgarna Àr omyndigförklarade.

De Àr boskap som skall knuffas framÄt och hÄllas i koppel genom livets alla skeenden.

Det outtalade maktansprÄket Àr djupt mÀnniskofientligt och absolut.

Svensken tillÄts inte klara sig sjÀlv.

Ve den medborgare som tÀnker sjÀlv, bunkrar mat, vatten och (Gud förbjude) vapen för att överleva ett samhÀlle i sammanbrott.

Staten Àr allt.

NĂ€r MSB:s reaktion till slut kom – fyra mĂ„nader efter resten av Europa – blev det dĂ€rför inte i form av en varning eller rekommendation riktad till allmĂ€nheten, sĂ„ att denna kan förbereda sig inför orostider.

Reaktionen kom i form av ett brev till sÀkerhetsansvariga pÄ Sveriges alla kommuner med uppmaningen att ytterligare förstÀrka och konsolidera statens kontroll.

LĂ€saren finner MSB:s brev nedan.

Det Àr den senaste i en lÄng rad bekrÀftelser pÄ att nÀr det kommer till kritan sÄ skiter landets politiska etablissemang i befolkningen.

Det enda som betyder nĂ„got för staten – Ă€r staten…

 

 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Other Links to this Post

  1. Staten förbereder sig för krig – mot de egna medborgarna? | Arab Nyheter — 2016-12-20 @ 15:12

  statcounter