Socialsekreterare: Vi sÀrbehandlar svenskar negativt

Senast uppdaterad: 2016-02-27 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr

 • Socialsekreterare berĂ€ttar: Vi sĂ€rbehandlar svenskar negativt

  SVENSKEN SIST Avpixlat har trĂ€ffat Helena som arbetar som socialsekreterare i södra Sverige. Hon vittnar om ett förljuget socialt skyddsnĂ€t som sĂ€rbehandlar svenskar. “Vi ger vissa grupper nĂ€stan allt utan att utreda, det Ă€r lugnast sĂ„â€, sĂ€ger hon till Avpixlat.

  Vi trÀffar Helena pÄ ett mindre café lÄngt utanför hennes hemstad. Hon sÀger att hon inte vill riskera nÄgot. Hon Àr starkt övertygad om att hon skulle bli av med sitt arbete om det kom fram att hon pratade med media.

  Helena berÀttar om det socialtjÀnstkontor hon arbetat pÄ de senaste fem Ären, om de hot och det vÄld som socialsekreterare utsÀtts för.

  – Det gĂ„r inte en dag utan att man fĂ„r ett hot över telefonen eller via e-post. Cheferna vĂ„gar och vill inte ta tag i situationen. De menar att vi fĂ„r tĂ„la att invandrare Ă€r aggressiva eftersom de Ă€r i en utsatt situation.

  Helena Àr noggrann med att poÀngtera att det inte bara Àr invandrargrupper som Àr hotfulla, men tycker att det Àr viktigt att tala om det, eftersom hoten blir vÀrre och vÀrre. Hon anser att det Àr en stor skillnad mellan svenskar och invandrare. Svenskar blir arga och besvikna men de acceptera ett avslag.

  – Vissa grupper sticker ut mer nĂ€r det gĂ€ller krav och hot. Det Ă€r somalier, irakier först och frĂ€mst hos oss. Vi har Ă€ven sĂ„ kallade gatubarn frĂ„n Norra Afrika.

  – ”Barnen” Ă€r nĂ€stan vĂ€rst. De stĂ€ller enorma krav. Det kan gĂ€lla nya datorer, pekplattor, telefoner eller abonnemang. FĂ„r de inte som vill blir det problem och vi fĂ„r höra vilka horor och rasister vi Ă€r. Det Ă€r dĂ„ bara enklast att ge med sig, berĂ€ttar Helena.

  Vi nekar svenskar

  Hon berÀttar vidare hur hon systematiskt nekar svenskar som ansöker om det mest basala. Hon visar papper pÄ avslag frÄn en svensk familj som behövde vinterjackor till sina fyra barn. Mamman i familjen hade hittat begagnade jackor för en kostnad av 900 kronor. En man i 30-ÄrsÄldern ansökte om en rekvisition för mat. Helena berÀttar hon hon gav mannen avslag och menade att han sÀkert kunde lÄna pengar av nÄgon.

  – Vi stĂ€ller helt andra krav pĂ„ svenskar. Vi kan t.ex. hĂ€nvisa dem till att frĂ„ga sina förĂ€ldrar eller slĂ€ktingar om pengar. Vi krĂ€ver att de sĂ€ljer av bilar och andra saker vi tolkar som lyxartiklar. Vilket vi aldrig skulle göra med vissa invandrare. Vi kollar med pĂ„ hyreskostnaden. Är den för hög, har vi rĂ€tt att neka, Vilket vi ofta gör, berĂ€ttar hon.

  Helena tror att hon gjort mÄnga individer och familjer hemlösa via sitt arbete.

  Hon visar oss en ansökan frÄn en familj med hÀrkomst i Somalia. Hon berÀttar att familjen bott i Sverige i knappt fyra Är. GÄng pÄ gÄng kommer denna familj in med ansökningar till oss, som vi per automatik godkÀnner.

  I detta fall rörde det sig om en stor summa pengar för en ny barnvagn. Den barnvagn familjen ville ha kostade nÀrmare 10 000 kronor. Detta Àr den sjunde gÄngen som den somaliska familjen ansöker om en ny barnvagn och de fÄr sin ansökan beviljad varje gÄng.

  Hade en svensk ansökt hade det blivit nej eller kanske sagt att de skulle kolla pÄ en begagnad barnvagn, sÀger Helena.

  – För svenskar krĂ€ver vi kvitton, utdrag frĂ„n banken. Vi kollar flera mĂ„nader bakĂ„t i tiden pĂ„ transaktioner. Det ska vi göra pĂ„ alla. Men i fallet med mĂ„nga invandrargrupper ser vi mellan fingrarna.

  Helena berÀttar för Avpixlat att det numera sticker i ögonen nÀr hon ser en del invandrare köra till socialen i dyra bilar nÀr hon samma dag kan ha nekat en svensk ekonomiskt bistÄnd dÄ denne har en 20 Är gammal bil.

  Hon berÀttar att det Àr klart och tydligt att man gör skillnad pÄ olika grupper inom socialtjÀnsten. VÀrst tycker Helena att det Àr hur socialtjÀnsten ser mellan fingrarna pÄ barnmisshandel. Hon berÀttar om flera fall med hedersrelaterade fall dÀr socialtjÀnsten lÄtit barn fÄ leva kvar hos sina familjer, trots att det finns bevis pÄ misshandel och vÀrre saker.

  – Vi ska visa kulturell hĂ€nsyn har vĂ„ra chefer och ansvariga sagt, berĂ€ttar hon.

  Helena tittar ner i kaffekoppen, hennes ansikte Àr bistert. Hon sÀger att hon Àr besviken pÄ hela systemet och den slapphet man visar inom socialtjÀnsten. Men Àven pÄ sig sjÀlv för att hon tillÄter dessa galenskaper att fÄ fortsÀtta.

  – Jag Ă€r medskyldig till detta svek mot de svagaste i samhĂ€llet. Jag Ă€r en del av detta förljugna system. Men jag mĂ„ste överleva, sĂ€ger Helena skamfullt och sorgset.

  KĂ€lla: Avpixlat

  LÀsare som inte Àr bekanta med EU:s Kalergiplan pÄ att förstöra Sverige och Europa, rekommenderas boken:

  "VÀsts mörka hjÀrta - 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan."


  LÀs den i dag - i morgon Àr det försent...

  Demokrati till Döds – Sveriges vĂ€g in i den globala diktaturen."


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  statcounter