Ryssland stoppar export till krigsförbrytarlĂ€nder – Sverige pĂ„ sanktionslistan?

Senast uppdaterad: 2014-12-24
Samtidigt som finansoligarkernas amerikanska imperium framhÀrdar med krigsretorik, hot och förolÀmpningar mot Ryssland sÄ har det nu visat sig att det finns fler som kan spela sanktionspolitik.

Hitills har Rysslands svar pĂ„ EU:s och USA:s ekonomiska mobbning varit defensiv – man har stoppat import av vissa livsmedel till Ryssland.

Nu verkar Ryssland vara pĂ„ vĂ€g att bli “offensiv” och stoppa sin egen export.

Det hÀr Àr vad som skett..

Den 21:a november 2014 röstade FN:s generalförsamling med kvalificerad majoritet (2/3-delar) igenom en resolution presenterad av Ryssland:

BekÀmpning av glorifiering av nazism, nynazism och andra metoder som bidrar till att underblÄsa nutida former av rasism, rasdiskriminering, frÀmlingsfientlighet och intolerans.

Det hÀr lÄter ju som nÄgonting t ex det politiskt korrekta Sverige skulle kunna hÄlla med om. Men det var det inte. Sverige och resten av EU lade ned sina röster.[2]

Men det blir mÀrkligare Àn sÄ.

Det visade sig nĂ€mligen finnas tre lĂ€nder som tydligen gillar att “underblĂ„sa nutida former av rasism, rasdiskriminering, frĂ€mlingsfientlighet och intolerans” och dĂ€rför röstade Nej.

Vilka lÀnder dÄ?

USA, Kanada och Ukraina.[1]

 

En ny rysk sanktionslag

Enligt uppgift cirkulerar just nu inom den ryska statsapparaten en rapport om hur skrÀcken börjat gripa omkring sig bland EU-diplomater som till syvene och sist börjat inse vad effekterna av en lag som Ryssland f n diskuterar om export-sanktioner mot lÀnder som Àgnar sig Ät krigsbrott och brott mot mÀnskligheten.[3]
Den nya ryska “nazistlagen” som sĂ€gs vara under beredning förbjuder export av petroleumprodukter till lĂ€nder som:

 1. Har brustit i att stödja FN: s resolution som fördömer försöken att glorifiera nazismen ideologi och förnekande av tyska nazistkrigsförbrytelser – d v s resolution nĂ€mnd ovan.
 2. Har anvÀnt nazistiska tortyrmetoder mot krigsfÄngar och/eller civilia
 3. Har genomfört massavrÀttningar av obevÀpnade civila

Lagförslaget sammanfaller i tiden med att krafter inom den amerikanska regeringen lyckats fÄ till stÄnd publiceringen av en tortyrrapport[4] som bekrÀftar att USA med rÄge kvalificerar sig för alla de tre kriterierna i den hÀr ryska sanktionslagen, liksom allt fler bevis pÄ att USA lÄg bakom försvinnandet av flight MH370[7] i vÄras sÄ vÀl som Ukrainas nedskjutning av flight MH17 i somras.[8]

TyvĂ€rr kommer nog lĂ€saren aldrig fĂ„ se det hĂ€r rapporterat i svensk Bonnier-dompterad media – i alla fall inte utan att det hela först stympats till oigenkĂ€nnlighet.

Men verkligheten som borde beaktas i Stockholm Àr att den ryska federationen har en kvalificerad majoritet av vÀrldens lÀnder bakom sig i resolutionen (115 av 173 lÀnder röstade alltsÄ Ja) och förmodligen dÀrför ocksÄ sympati för sina planerade export-sanktioner.

En annan verklighet som ocksĂ„ borde beaktas Ă€r att Sverige, som ett av de 54 lĂ€nder som deltagit i CIA:s olagliga kidnappning- och tortyrprogram, faktiskt riskerar att se sig sjĂ€lvt pĂ„ den ryska export-sanktionslistan[6] – ett sanktionspaket Ryssland mycket vĂ€l kan lĂ„ta FN:s generalförsamling att tycka till om innan man sjösĂ€tter det.

Sverige kan alltsÄ under 2015 hamna i den situationen att 2/3- av vÀrldens lÀnder i FN vÀnt sig emot det, p g a dess delaktighet i det vÀstliga imperiets brott mot andra lÀnder och folk.

Detta oaktat vad som sker den dagen Ryssland stryper leveranserna av energi till EU.

OvanstÄende hÀndelseutveckling har redan haft som resultat att New York Times pÄ sin ledarsida krÀver att President Obama förbereder Ätal mot bl a USA:s förre vicepresident Dick Cheney för CIA:s tortyr.[5]

NÀr kommer ledarpennorna pÄ bl a Aftonbladet, DN, SvD, Metro, Expressen, Sydsvenskan, Dalademokraten och alla de andra krÀva att Carl Bildt nu Àntligen, efter alla dessa Är, Ätalas för sina brott mot mÀnskligheten?

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 • By Michael Isberg, 2014-12-26 @ 21:17

  ” nĂ€r valparna Ă€r ute och gĂ„r med husse dĂ„ skĂ€ller och pinkar in sina revis, nĂ€r husse söker nya valpar dĂ„ gĂ„r dom hem med svansen mellan benen “

 • By Rudolf, 2014-12-25 @ 20:06

  Putin rules!

 • By Gunnar Forsgren, 2014-12-25 @ 18:58

  En vÀlbehövlig sjÀlvrannsakan. Sverige fÄr klara sig sÄ lÀnge pÄ egenproducerad el och naturprodukter.

 • By Eva-Lena Vallentin, 2014-12-25 @ 18:24

  Ja det Àr helt otroligt hur Sverige och EU fortsÀtter att gÄ i USAs ledband trots att det varit sÄ uppenbart i decennier vilket land i vÀrlden som Àr den aggressiva parten. Man kan ju undra vad som skulle hÀnda om nallen pÄ bilden lÀngst ner hÀr skulle rÄka nysa lite.

 • By Gustav Eriksson, 2014-12-25 @ 14:46

  Too good to be true
 and then we have the financial steep waiting round the corner as well – looking good indeed!

Other Links to this Post

 1. Blueshift » ZOG – Sverige: 0 – 1 — 2014-12-27 @ 15:59

statcounter