Mr Bean och Den Nya Intoleransen

Senast uppdaterad: 2012-11-26

Just nu kan livet kan inte vara lÀtt för individer, organisationer och lÀnder som grundar sina existenser pÄ hatmÄnglande och intolerans.

Den engelske aktören Rowan Atkinson – kanske mest kĂ€nd som “Mr Bean” – Ă€r en pigg nykomling till alla de som fĂ„tt nog av Ă„siktshuliganer, tankepoliser och censurivrare[1]

I det politiska uttalandet nedan vĂ€nder Atkinson sig mot “den nya intoleransen” och vad han kallar för “Upprördhetsindustrin” (Outrage Industry) – och hĂ€vdar sin “rĂ€tt att vara fĂ„ vara otrevlig och förolĂ€mpa.”

 

 

Besökare av den hĂ€r sajten har kanske redan stiftat bekantskap med den svenska intoleransens prĂ€sterskap – entiteter som:

 • Stiftelsen EXPO
 • Svenska Kommitten mot Anti-Semitism (SKMA)
 • Forum för Levande Historia

LĂ€sare obekanta med EXPO eller SKMA kan lĂ€sa mer om deras framfart i den svenska samhĂ€llskroppen i vĂ„r artikel “Lathund för lokalĂ€gare”.

I utlandet finns bl a storasyskonen Anti-Defamation League ( ADL), den zionistiska svartmurarordern B’nai B’rith samt Simon Weisenthal Center i USA.

 

Marvin Hier –
Simon Weisenthal Center
Mr Bean

 

Komiker pÄ jakt efter material har följande tre anekdoter tillhandahÄllna av Simon Wiesenthal centret i Los Angeles.

 • Det officiella julfirandet i vĂ„rt nordiska grannland Island innefattar sedan fyra sekler höglĂ€sning ur den islĂ€ndske prĂ€sten och nationalskalden HallgrĂ­mur PĂ©tursson (1614-1674) religiösa diktverk Passionspsalmer.

  Detta gamla skaldverk som troligen bara islÀnningar kÀnner till har satt kÀnslorna i svang pÄ den zionistiska tankesmÀdjan sÄ till den grad att man i februari 2012 fattade pennan och skrev ett brev till den islÀndska statstelevisionen och bad islÀnningarna upphöra med oskicket.

  Vad var problemet?

  Att den islÀndske nationalskalden (för fyra sekler sedan) vÄgade anvÀnde ordet jude i ett diktverk som handlade om jude vid namn Jesus Kristus, född och verksam i en region befolkad av judar.[2]

  Inte helt förvÄnande avböjde islÀnningarna förslaget.[3]

 • Drygt ett Ă„r tidigare, hösten 2010, for Weisenthal centret ut i vilda anklagelser mot ordföranden för Malmös kommunstyrelse, Ilmar Reepalu, och kallade honom för “anti-semit” samt – och nu blir det helt hysteriskt – utfĂ€rdade en “resevarning som uppmanar till yttersta försiktighet för mĂ€nniskor som besöker södra Sverige.”[4]

  Vad Ă€n det fantastiska hot hjĂ€rnorna vid den zionistiska tankesmĂ€djan i Los Angeles tyckte sig se, sĂ„ gick detta helt förbi de bosatta i Öresundsregionen.

 • Ett tidigare hjĂ€rnslĂ€pp i samma anda stod centret för tillsammans med Israels Sverige Ambassadör Zvi Mazel.

  Det skedde nĂ€r den israel-födde svensken Dror Feiler[5] och hans hustru Ă„r 2004 iscensatte en konstnĂ€rlig installation vid Naturhistoriska Museet i Stockholm kallat “Snövit och sanningens vansinne”.

  Efter ett par minuter drabbades den israeliske ambassadören av hÀrdsmÀlta och började vandalisera installationen (varefter vakterna kastade ut honom).[6]

  Simon Weisenthal centrets bidrag till hysterin var kravet att den svenska regeringen borde börja driva en internationell kampanj som gör sjĂ€lvmordsbombande till ett “brott mot mĂ€nskligheten”.[7] 

 


1. http://reformsection5.org.uk; http://www.lifesitenews.com/news/mr.-bean-star-calls-for-repeal-of-british-hate-speech-law
2. http://fornleifur.blog.is/users/5c/fornleifur/files/rabbi_cooper_to_r_v_15703.pdf
3. http://www.grapevine.is/Home/ReadArticle/State-Broadcasting-Responds-To-Simon-Wiesenthal-Institute
4. http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=lsKWLbPJLnF&b=4442915&ct=8971903
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Dror_Feiler; http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/feilers-snovit-seglar-igen
6. http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3406745.stm
7. http://www.wiesenthal.com/siteapps/advocacy/ActionItem.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4441537

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter