Ett klavertramp av bibliskt mÄtt

Senast uppdaterad: 2014-09-17
Det tog Stefan Löfven – socialdemokratins sistahandsval som partiledare – bara nĂ„gra timmar att försĂ€tta landet och partiet i kris.

Han gjorde det genom att med fackpampens arrogans avvisa ens samtal om samarbete med V och istÀllet försvinna i natten med Miljöpartiet.

Allt i fÄfÀngt hopp om att Alliansen plötsligt skulle kollapsa och dess forna medlemmar stÀlla sig i kö för att komma in i den socialdemokratiska stugvÀrmen.

Vad Àr det Stefan Löfven försöker uppnÄ?

Förvandla Sverige till en enpartistat baserad pÄ socialdemokratin som en stor oformlig grÄ betongklump i mitten?

Efter att moderaterna blivit det “nya arbetarepartiet” kanske socialdemokratin nu borde döpas om till den “nya borgarpartiet”?

Förstod inte Löfven att en av de stora spikarna i den privatiseringshysteriska Alliansen begravningskista var den systemkrasch av den svenska skolan folkpartiets Jan Björklund i egenskap av utbildningsminister översÄg?

Trots det, bara timmar efter att Sverige gett Björklund och Alliansen tummen ned, sÄ vill Löfven ha med honom i en ny regering.

Vilken statsrÄdspost hade Löfven tÀnkt erbjuda Jan Björklund i sin mittenregering?

Sveriges nye skolminister?

Givet att Alliansen synes förbli intakt ger mandatfördelningen Stefan Löfven bara tvÄ alternativ:

 • En S-MP-V regering: 158 mandat
 • En S-SD regering: 161 mandat

Den magiska grÀnsen Löfven mÄste uppnÄ fÄr att vara garanterad att alltid fÄ igenom sin politik i riksdagen Àr 175 mandat (av riksdagens totalt 349).

Eftersom inget av de andra partierna vill ha med SD att göra Àr risken att en S-SD regeringen alltid bli nedröstad sÄ gott som garanterad.

Löfven har i praktiken bara ett enda val: gör helt om och bjud in V till regeringsförhandlingar och dÀrefter hoppas att inte Alliansen eller SD sÀnker dem.

Det hĂ€r visste Löfven redan pĂ„ valnatten – Ă€ndĂ„ började han med att ge fingret Ă„t V.

Varför?


 

Det tredje alternativet

Det finns ett tredje alternativ som stĂ„r socialdemokratin till buds i den hĂ€r situationen – ett val som kommer att skona Sverige (och partiet) fler idiotier och nationella trauman.

Avskeda Stefan Löfven. Ju snarare desto bÀttre.

Det tyngsta skÀlet Àr nödvÀndigtvis inte Löfvens uppenbara inkompetens som regeringschef.

Alla kan ju lĂ€ra sig nya saker – Ă€ven om Löfvens kunskaper i grundskoleaddition av riksdagsmandat indikerar att han i PISA-testet skulle ha gjort sĂ€mre ifrĂ„n sig Ă€n en 8-Ă„ring.

Att Löfven överhuvudtaget blev partiledare och sedan “vann valet” beror pĂ„ att han först accepterat den internationella finansoligarkins dolda agenda.

Precis som sin företrĂ€dare Fredrik Reinfeldt flög nĂ€mligen Wallenberg-klanen ocksĂ„ Stefan Löfven ned till ett Bilderberg-möte dĂ€r induktionen Ă€gde rum – varefter Löfven i likhet med Reinfeldt innan honom “vann” valet.

Direkt efter hemkomsten bekrĂ€ftade Löfven sin lojalitet till Wallenberg och den internationella finansmaffian genom att efter sitt deltagande i Bilderberg-mötet i maj 2013 anamma och upphöja begreppen “globala marknaden” och “globala finanssystemet” till naturlagar av samma dignitet som gravitationen: tvĂ„ eviga referenspunkter mĂ€nniskorna bara har att anpassa sig till – aldrig ifrĂ„gasĂ€tta och definitivt inte försöka förĂ€ndra.

Varför har Löfven och socialdemokratin Ànnu inte satt sig in och anammat nationalekonomins senaste forskningsrön (bl a IMF-ekonomen Michael Kumhofs analyser)?

NÀr tÀnker partiet lyfta frÄgan om en bankreform dÀr staten tar tillbaka skapandet av landets pengar frÄn det privatÀgda bankvÀsendet?

NÀr kommer partiet att stoppa Wallenbergs och övriga finanoligarkers olagliga och odemokratiska utfasande av kontanterna ur Sverige?

NĂ€r kommer Sverige “framtidsparti” faktiskt nĂ„ fram till framtiden?

Vad mer för djÀvulskap kommer Löfven Ä Wallenberg-sfÀren och den internationella finansmaffian att sjösÀtta i Sverige under den kommande mandatperioden?

Klicka hÀr för att gÄ med uppropet: Dags att sparka LöfvenHÄkan Juholt: Sveriges nÀste statsminister?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Solen, 2014-09-21 @ 11:24

  Jan RosbÀck: Korporativ marxism? Du menar arbetarkollektiv dvs medlemsÀgda företags-kooperativ? SÄdant Àr iaf jag helt för. Exempel pÄ sÄdana Àr ju coop forum, Fria Tidiningar, Mondragon i spanien m.m.

  Det Àr synd att det inte finns fler sÄdana demokratiskt Àgda företagskonstellationer.

  Personligen skulle jag inte kalla det för en “Albanisering”, snarare en demokratisering av korporativt företagande.

  IMO, just saying ^^

 • By Jan RosbĂ€ck, 2014-09-21 @ 10:28

  Med tanke pĂ„ hur den korporativa marxismen utvecklats i vĂ€st sĂ„ blir det kanske ett steg mot en albaniseringsprocess. Allt upprepas i en ny stöpning. Stefan ”Hoxha” Löven blir vĂ€l bra ocksĂ„.

 • By Leif Erlingsson, 2014-09-21 @ 09:13

  Lena Holfves analys “En enpartistat Ă€r pĂ„ gĂ„ng” http://www.konkursverket.se/en-enpartistat-ar-pa-gang/ verkar ju Ă€nnu sannolikare. Som hon skriver, “Det vet alla statsvetare att dĂ„ röstar folk som galningar pĂ„ det mobbade partiet”,. D.v.s. SD.

 • By Leif Erlingsson, 2014-09-21 @ 08:57

  Koppla över 100%-iga valdeltagaganden i vissa traditionellt moderata kommuner med nej till (V) samarbete och det Ă€r inte sĂ€rskilt lĂ„ngsökt att tro att Bilderberg-planen för Sverige efter 2014 Ă€r den socialmoderata arbetarekoalitionsregeringen. Kanske det blir Heil till Ledaren framöver – mĂ„hĂ€nda Stefan Löfven Ă€ven blir ny (M) Ledare?!

 • By Helena, 2014-09-21 @ 08:41

  Ett faktafel: Moderaterna Ă€r det nya ARBETARpartiet (inte arbetare) = de vill promota arbete inte jobba för arbetarna…

 • By Björngunnar, 2014-09-18 @ 08:47

  Demokrati Àr nysprÄk för de utvaldas diktatur.
  LĂ€gg ner det “demokratiska” systemet som Ă€r baserat pĂ„ söndra o hĂ€rska.
  Det brÄdskar, Sverige mÄste avbryta samarbetet med L Diablo innan vi förvandlas till en glacerad kÀrnvapenöken.

 • By Solen, 2014-09-18 @ 08:01

  Du Àr inte ensam om att tycka det Ann-louise.

 • By Gustav Eriksson, 2014-09-18 @ 07:56

  Det syns lÄng vÀg att Löfven inte har alla hÀstarna pÄ plats.

 • By Padde, 2014-09-18 @ 07:55

  Kan inte göra nĂ„goting som FAS 3………..

 • By James Wentzel, 2014-09-18 @ 07:16

  Katastrof frÄn löven!!

 • By ann-louise axelsson, 2014-09-18 @ 06:07

  Jag kÀnner mig lurad att inte vÀnstern kom in.

Other Links to this Post

 1. Socialdemokraterna gör en tysk bajshylla i diagrammet – En titt pĂ„ Stefan LöfvĂ©n | Vetenskapliga partiet — 2014-09-18 @ 10:22

 2. En enpartistat Ă€r pĂ„ gĂ„ng | Konkursverket.se — 2014-09-18 @ 04:16

statcounter