Polisen i Göteborg har fÄtt nog: krÀver Dan Eliassons avgÄng

Senast uppdaterad: 2016-02-03

Saxat ur Expressen/GT – 2016-02-03

“Rikspolischefen förminskar misstĂ€nkt mördares handlingar”

Rikspolischef Dan Eliasson sitter i SVT:s Gomorron Sverige den 26 januari och har möjlighet att pÄ ett Àrligt sÀtt beklaga den oerhörda sorg som drabbat anhöriga och vÀnner efter mordet pÄ Alexandra Mezher pÄ ett HVB-hem i Mölndal.

Dan Eliasson Àgnar sina tankar Ät brottsoffret och hennes anhöriga endast nÄgra fÄ sekunder.

I stĂ€llet vĂ€ljer Eliasson att ge en lĂ€ngre och spekulativ monolog dĂ€r han förminskar den misstĂ€nkte mördarens handlingar pĂ„ ett sĂ„ typiskt sĂ€tt, sĂ„ genomsyrande för svensk rĂ€ttspolitik. Även om det sĂ€kerligen finns tragik i gĂ€rningsmannens historia sĂ„ motiverar det inte handlingen, och inte att rikspolischefen sitter i SVT-soffan och Ă€gnar gĂ€rningsmannen mer uppmĂ€rksamhet Ă€n offret.

Anders Karlsson, Polisinspektör

Finns du verkligen pÄ riktigt, Dan Eliasson? Har du egna barn eller andra anhöriga? Du stÄr ju i ett totalt motsatsförhÄllande gentemot de vÀrden polisen skall vÀrna om. Att skydda, hjÀlpa och stÀlla till rÀtta. Har du nÄgon som helst kÀnsla för vad som Àr rÀtt eller fel?

Jag har pratat med de poliser som efter larmet var först pÄ plats pÄ HVB-hemmet. De vittnar om ett fruktansvÀrt scenario med blodiga och av fasa skrikande mÀnniskor. En ung kvinna ligger döende framför dem. Hon Àr svÄrt knivskuren. Hon har arbetat ensam hela natten för att hjÀlpa andra. Hon ville göra skillnad och fick plikta med sitt liv.

Alexandra Mezher, mördad

Kan du pÄ riktigt ta in hur dessa drabbade mÀnniskor mÄr? Kan du förstÄ det oerhörda trauma dessa mÀnniskor drabbats av?

Alexandra Mezhers insats för samhĂ€llet Ă€gnar du knappt tio sekunder i inslaget. Du pratar sedan om att vi skall hjĂ€lpas Ă„t. Vad menar du? Är det inte precis vad Alexandra gjorde? Hon hjĂ€lpte ensamkommande ungdomar för att samhĂ€llet behöver denna hjĂ€lp. DU behöver denna hjĂ€lp, Dan Eliasson. Vilken hjĂ€lp bidrar du med genom att bortse frĂ„n hennes insats och i stĂ€llet omedelbart fokusera pĂ„ gĂ€rningsmannens vĂ€l och ve?

Du om nÄgon, som Àr chef över Sveriges poliser, borde veta hut, samt be om ursÀkt. Du har förstört sÄ mycket för polisen genom din nonchalans och okunskap. Du har sedan lÀnge tagit bort all arbetsglÀdje och stolthet som Àr sÄ viktig för en fungerande poliskÄr. Du har raserat vÀl fungerande enheter och strukturer inom polisen och i stÀllet skapat fullstÀndigt kaos för alla. Du har inte tagit till vara pÄ den kunskap och specialkompetens som under decennier byggts upp pÄ olika enheter.

Dan Eliasson, polischef och upphovsman till punklĂ„ten “Knulla i Bangkok”.

Var det Eliassons kvinnosyn som fick honom att sympatisera med mördaren istÀllet för dennes offer?

Du har dessutom en unken syn pÄ de poliser i uniform som jobbar nÀtter, kvÀllar och dagar för att just du skall kÀnna dig trygg.

Men inslaget i Gomorron Sverige blev ÀndÄ droppen.

Jag tror inte du har viljan eller förmÄgan att be om ursÀkt, dÀrför gör jag det i ditt stÀlle.

”Jag ber alla brottsoffer om ursĂ€kt för att min högste chef Ă€r Dan Eliasson. Jag ber alla om ursĂ€kt för att hans tankar först och frĂ€mst gĂ„r till gĂ€rningsmannen och inte till brottsoffret. FörlĂ„t.”

Till sist en uppmaning till dig, Dan Eliasson. Be snarast regeringen om att fÄ bli entledigad frÄn din befattning som rikspolischef. Du har ingenting att tillföra svensk polis mer Àn fullkomligt kaos och total polisiÀr frustration.

Anders Karlsson, polisinspektör

Göteborg City

GT har gett Dan Eliasson chansen att replikera pÄ denna artikel men han har avböjt detta.

KĂ€lla: http://www.expressen.se/gt/debatt-rikspolischefen-forminskar-misstankt-mordares-handlingar/

LĂ€sare som undrar om Sveriges roll i att dra vĂ€rlden in i global diktatur rekommenderas boken Demokrati till Döds – Sveriges vĂ€g in i den globala diktaturen.”

LĂ€sare som inte Ă€r bekanta med Kalergiplanen rekommenderas boken “VĂ€sts mörka hjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

LĂ€s gratiskapitlet nedan…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By JR, 2016-02-04 @ 08:51

  Äntligen! Skulle man kunna utbrista. Att det fortfarande finns en som vĂ„gar uttala sej, för poliser med sunt förnuft borde det finnas massor av. Det Ă€r vĂ€l dĂ€rför de gick in i det yrket frĂ„n början och det Ă€r vĂ€l inte meningen att en allmĂ€nhet ska behöva ta till envarsgripandet som verktyg i upprĂ€ttandet av lag och ordning.

 • By Björn Hessling, 2016-02-04 @ 08:47

  PÄ nÀstan alla chefsposter i Sverige sitter personer som saknar kompetens för att kunna utföra sin arbetsuppgift.

  De Àr aldrig emot nÄgot bara för; för sig sjÀlva.
  Dessa mÀnniskor brukar i modernt tal benÀmnas sociopater.

  Dessa kÀnner varken empati, Änger, skuld eller skam och kan pÄ sÄ sÀtt tillÄta sig agera som vederbörande. Sociopater ber aldrig nÄgon om ursÀkt dÄ man aldrig tycker sig ha agerat fel.

  Felet Àr inte sociopaternas utan alla vanliga tysta medborgare som lÄter dessa komma i Ätnjutande av maktpositioner i sÄvÀl stat, kommun som företag.

  Tack för ordet.

Other Links to this Post

 1. Polisinspektör Karlsson | corneliadahlberg — 2016-02-06 @ 17:48

statcounter