Polis efterlyst för misshandel – tips belönas!

Senast uppdaterad: 2017-09-22

EFTERLYSNING – BELÖNING

LĂ€sare som har information om vem polisen pĂ„ bilden nedan Ă€r och tipsar oss fĂ„r gratis hemskickad ett exemplar av vĂ„r senaste bok VĂ€sts Mörka HjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

Den 8:e augusti genomförde organisationen Nordisk Ungdom en mindre manifestation vid Mynttorget utanför Riksdagshuset i centrala Stockholm.

Videoupptagningar av manifestationen Ă„terfinns nedan.

Efter att evenemanget avslutats och deltagarna var pÄ vÀg hem, stoppades de av polis.

I samband med detta greps en av deltagarna frÄn Nordisk Ungdom och belades med handfÀngsel och kördes ut i ett skogsomrÄde dÀr denne sedan hotades och misshandlades av polisen.

Bilden till höger visar enligt Nordisk Ungdom en av de mer aggresiva poliserna och Nordisk Ungdom vÀlkomnar alla tips som gör att personen i frÄga kan identifieras.

Att en viss typ av poliser Àgnar sig Ät den hÀr typen av övergrepp Àr inte ny.

MisstÀnkt för bl a olaga frihetsberövande och misshandel, vilket i sammanhanget angrepp pÄ en politisk manifestation ocksÄ utgör högmÄlsbrott.

EFTERLYSNING – BELÖNING

LĂ€sare som har information om vem polisen pĂ„ bilden ovan Ă€r och tipsar oss fĂ„r gratis hemskickad ett exemplar av vĂ„r senaste bok VĂ€sts Mörka HjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

Vad som Àr nytt att det den hÀr gÄngen inte drabbat en narkotikamissbrukare med gediget kriminalregister bestÄende av huvudsakligen smÄbrott, utan har skett i kontexten polisÀrt vÄld mot grundlagsskyddad politisk opinionsbildning.

HÀr Àr Nordisk Ungdoms egen redogörelse för hÀndelsen:

Efter aktionen var aktivisterna pĂ„ vĂ€g ner i tunnelbanan nĂ€r de stoppades av ett 20-tal poliser med dragna batonger. Aktivisterna tvingades ner pĂ„ marken och poliserna stĂ€llde sig i en cirkel runt aktivisterna. NĂ€r aktivisterna satt pĂ„ marken tillĂ€t polisen en vĂ€nsterextremistisk kvinna, samma vĂ€nsterextremist som i filmer frĂ„n aktionen pĂ„ Mynttorget ses attackera NUs aktivister, att kasta en flaska eller nĂ„gon form av keramikföremĂ„l mot aktivisterna samtidigt som en annan vĂ€nsterextremist – samme man som syns försöka attackera NU i filmerna frĂ„n mynttorget – tillĂ€ts att gĂ„ rakt förbi poliserna(!) och gĂ„ fram till de sittande aktivisterna och attackera dem. NĂ„gra av aktivisterna reste sig upp för att försvara sig eftersom poliserna inte gjorde det varpĂ„ polisen med gravt vĂ„ld tvingade ner dem pĂ„ marken igen. En aktivist blev bland annat knĂ€ad i ansiktet av en polis nĂ€r han lĂ„g med handfĂ€ngsel pĂ„ marken. Kvinnan som kastat föremĂ„let blev inte gripen.

Extra aggressiv var en polis av mellanösternursprung. NÀr aktivisterna kontrollerats kördes de ut ur Stockholm i olika polisbussar. Aktivisterna slÀpptes av en och en söder om Stockholm, lÄngt ifrÄn kommunaltrafik. NÀr en av aktivisterna, som hade handfÀngsel, skulle slÀppas blev han allvarligt misshandlad av tre poliser, dÀr den tidigare nÀmnda polisen av mellanösternursprung var drivande. En annan aktivist satt i polisbilen och vittnar om att den misshandlade aktivisten lÀmnades kvar liggandes pÄ marken nÀr polisbilen körde ivÀg. Aktivisten tvingades senare uppsöka sjukhus för sina skador.

I och med att sammanhanget Àr politiskt utgör brotten inte bara olaga frihetsberövande och misshandel, utan ocksÄ högmÄlsbrott.

 

Veta mer

EFTERLYSNING – BELÖNING

LĂ€sare som har information om vem polisen pĂ„ bilden ovan Ă€r och tipsar oss fĂ„r gratis hemskickad ett exemplar av vĂ„r senaste bok VĂ€sts Mörka HjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

 

InifrÄn manifestationen: Nordisk Ungdom demonstrerar mot att afghaner med avvisningsbeslut vÀgrar att lÀmna landet.

Oberoende medborgarjournalists videodokumentation: Nordisk Ungdom demonstrerar mot att afghaner med avvisningsbeslut vÀgrar att lÀmna landet.

Afghanska asylister med avvisningsbeslut angriper nÄgra journalister.

Afghanska asylister med avvisningsbeslut attackerar demonstranter.

 

Tack för ditt stöd!

Din donation gör det möjligt för oss att fortsÀtta.

NORDEA: 4064 0030 412
SWIFT: NDEASESS
IBAN: SE13 3000 00000406 4003 0412

 

 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr
 •  

   

   

   

   

  • By Peppe, 2017-09-24 @ 18:57

   NÄgon vet ju vem det hÀr Àr. Men han kanske Àr en duktig invandrare som hÄllit sig i skinnet och istÀllet för att bli tandlÀkare eller molekylÀrbiolog sÄ blev han polis. NÄgonstans ska ju frustrationerna tas ut. Nu begick han förmodligen ett rasistiskt brott och kan göra det ostraffat eftersom han har statens uniform.

   Är det nĂ„gon med heder som kan bidra med ett tips? Lojaliteten – var finns den?

  • By Andreas Timmerman, 2017-09-22 @ 20:51

   Har de gjort en polisanmÀlan? Men det kanske Àr dumt eller svÄrt att göra under omstÀndigheterna? PÄ tal om att polisen attackerade Nordisk Ungdom.

   Men polisen vet vÀl vem det Àr? DÄ borde de kunna tala om det? Eller sÄ vill de inte tala om det.

   Detta borde folk kunna gÄ vidare med tycker man.

   Kanske de kan ta sig nÄgon advokat eller jurist till hjÀlp.

   ADMIN

   Eftersom det handlar om polis under tjÀnsteutövning sÄ kan det vara sÀrskilda Äklagarkammaren som Àr rÀtt instans.

   Eller sĂ„ Ă€r det JK direkt – om brottet var politiskt motiverat.

  Other Links to this Post

  statcounter