Peter Wolodarski sparkad frĂ„n DN – det gĂ„r inte att ha en chefredaktör som uppmanar till brott mot mĂ€nskligheten

Senast uppdaterad: 2013-08-27
Det största problemet med Peter Wolodarski Àr inte att han agerar och skriver som vore han en charlatan och empatibefriad sociopat.

Men i rollen som ansvarig utgivare och chefredaktör pÄ en av Sveriges stora morgontidningar blir Peters uppmaningar till brott mot folkrÀtten och mÀnskliga rÀttigheter ocksÄ ett hot mot demokratin i det samhÀlle han sjÀlv existerar i.

Den hĂ€r situationen Ă€r ohĂ„llbar i ett land som Sverige – i alla fall hur Sverige hitills varit förskaffat.

Peter Wolodarski 2013-08-25 i ledaren “Dags för vĂ€rlden att lyssna pĂ„ Samantha Power”:

“ÅterstĂ„r att USA, EU och en koalition av grannlĂ€nder bortser frĂ„n lĂ„sningarna i FN och gemensamt flygbombar regimens anlĂ€ggningar”

Översatt till svenska med korrekt nĂ€rhistoriskt perspektiv Ă€r detta vad Wolodarski propagerar för:

“Inför internationell anarki och laglöshet! Kasta FN och folkrĂ€tten överbord! Gör mot Syrien vad ni gjorde med Libyen 2011! Bomba det tillbaka till stenĂ„ldern! SlĂ€pp lös CIA:s al-Qaeda-terrorister att ostört terrorisera civilbefolkningen och leka herre pĂ„ tĂ€ppan bland ruinerna.”

 

HallÄ dÀr Bonnier!

Det enda beslut som kan ÄterupprÀtta förtroendet för Dagens Nyheter i dag Àr att Er ansvarige utgivare och chefredaktör Peter Wolodarski omgÄende entledigas.

Oaktat Ären av undertryckta sanningar, underrapporterade verkliga fenomen, serverandet av lögnakiga vÀrldsbilder och aktivism för syftet att underminera den fria Äsiktsbildningen som Peter Wolodarski Àgnat sig Ät (jmf. Svea HovrÀtt B5798-08, B5148-11), Àr det i dag uppenbart att det inte gÄr att ha en person som pÄ ledarplats uppmanar till brott mot mÀnskligheten och folkrÀtten.

I alla fall inte för en tidning som vill göra ansprÄk pÄ att höra hemma i ett civiliserat samhÀlle.

 

 

Mottagare: jonas.bonnier@bonnier.se, gunilla.herlitz@dn.se, peter.wolodarski@dn.se, eva.stoppel@dn.se, stina.morlin@dn.se, dan.moren@dn.se, henrik.fontin@dn.se, par.roosvall@dn.se, charlotte.svensson@dn.se, caspar.opitz@dn.se, fredrik.bjornsson@dn.se, pia.skagermark@dn.se, bjorn.wiman@dn.se, anna.aberg@dn.se, nyhetstips@dn.se, forbundsstyrelsen@sjf.se, kansliet@sjf.se, po@po.se

 

Veta mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter