PÄ vÀgen till koncentrationslÀgret

Senast uppdaterad: 2012-06-10
NedanstÄende opublicerade replik skrevs förra sommaren som svar pÄ den dÄ pÄgÄende kampanjen att kriminalisera kontantvÀsendet.

Nu, sÄ hÀr dagen efter att SVT:s Uppdrag Granskning under Karin Mattissons befÀl sÀllat sig till den allt talrikare skaran av dikaturens kreatur som idisslar pÄ svenska Àngar publiceras den i reviderad form hÀr.

   

Det Ă€r inte kontanterna som Ă€r problemet – det Ă€r vanförestĂ€llningen att sĂ„ snart banker och myndigheter inte kĂ€nner till nĂ„got sĂ„ Ă€r detta med automatik plötsligt “svart” eller “kriminellt”.

 1. Intrigen tÀtnar.

  Svensk polis underlĂ„ter att stoppa ett spektakulĂ€rt rĂ„n – trots kollegialt förhandstips. Strax dĂ€refter gĂ„r Finansförbundet ut med vad banker utan politiskt beslut dĂ€rom redan pĂ„börjat: en utfasning av kontantvĂ€sendet (AB 2009-09-25).

  Vad Àr detta?

  Ett svenskt skolboksexempel pĂ„ en metod att i lönndom genomföra samhĂ€llsförĂ€ndringar ingen annars skulle acceptera – i det hĂ€r fallet att skrĂ€mma allmĂ€nheten till att acceptera ett samhĂ€lle utan kontanter?

  Metoden har ett namn: problem-reaktion-lösning.

  Enligt bankerna skulle alltsÄ den förekomst av kontanter mÀnskligheten med framgÄng levt med de senaste millenierna plötsligt ha blivit ett problem av sÄdana fantastiska proportioner att dessa omgÄende mÄste avskaffas.

  Vad Ă€r pĂ„ gĂ„ng hĂ€r – egentligen?

  Enligt BRÅ ligger rĂ„nen pĂ„ konstant nivĂ„. 70% Ă€r desutom personrĂ„n – d v s inte ett bankproblem.

  Om lÀsaren i dag gÄr i en affÀr och försöker betala med kort kan följande ske: kassörskan nekar. I dag har lÀsaren ett alternativ: att ta upp plÄnboken och betala med kontanter.

  Bankerna, som utan riksdagsbeslut pÄ eget bevÄg alltsÄ redan börjat fasa ut kontanterna, vill inte lÀngre att lÀsaren skall ha denna frihet.

  Varför?

  StĂ€ller man frĂ„gan Cui Bono? – Vem tjĂ€nar pĂ„ det? – blir situationen obehagligt klar.

   

  I den svenska kohagen:
  Lillemor Smedenvall
  Finansförbundet
    Sofia Stenfeldt   
  Finansförbundet

  SEKO
  Farmaciförbundet
  Handels
  SHR
  HRF
  Svensk Handel


  Till den hĂ€r listan av sponsorer till sajten kontantfritt.nu kan lĂ€ggas Sveriges frĂ€msta Illuminatikanal – TV4 som med skickligt klippta inslag allt oftare propagerar för den kontantlösa diktaturen.

   

  Kampanjen för ett kontantlöst samhÀlle handlar om en tyst revolution planerad att ge bankerna absolut kontroll över alla mÀnniskor och placera dem i förarsÀtet ocksÄ före myndigheter och statsmakt.

  Det hÀr maktövertagander kommer att resultera i ett ultrafascstiskt samhÀlle dÀr hela samhÀllsgrupper ostracierats pÄ ett sÀtt som inte setts sedan andra vÀrldskrigets koncentrationslÀger.

  De enda medborgare det finns plats för i den hÀr privatbankernas diktatur Àr nÀmligen medborgare med av dem godkÀnd kredihistoria som de vill öppna konton Ät.

  I den hĂ€r den privata banksfĂ€rens diktatur riskerar brottsligheten skjuta i höjden pĂ„ ett sĂ€tt som tidigare aldrig setts i Sverige. Orsaken Ă€r inte att antalet kriminella skulle ha ökat – utan att det inte lĂ€ngre finns plats för hela samhĂ€llsgrupper (de lĂ€ngst ned) de som i dag överlever tack vare i sig hederligt, hĂ„rt och ofta uselt betalt arbete mot kontantersĂ€ttning.

  Om detta tillÄts ske Àr den oundvikliga konsekvensen upprÀttandet av vad som bara kan beskrivas som koncentrationslÀger i landets glesbebygda delar dÀr bl a dolda flyktingar och unga svenskar med studieskulder hos kronofogden förpassas nÀr de inte lÀngre finns plats för dem i den hÀr privata bankdiktaturen. LÀgg till detta en landsomfattande kampanj av tvÄngsomhÀndertaganden av barn i fattiga enförÀldersfamiljer som dÄ helt berövats alla marginaler.

  MĂ„hĂ€nda Ă€r det en bra idĂ© om nĂ„gon av landets folkvalda i dag skriver motion om att i grundlagen vĂ€rna kontantvĂ€sendet – sĂ„ att ultrafascistiska bankirfamiljer inte bakvĂ€gen lurar Sverige in i en diktatur.

  I vĂ€ntan pĂ„ att detta sker stĂ„r det naturligtvis lĂ€sarna fritt att tömma sina bankkonton, stoppa pengarna i madrassen och klippa plastkorten – eller i vart fall göra som tidigare generationer: Ă„tergĂ„ till stora kontantuttag efter avlöningen och anvĂ€nda kontanter till alla dagliga inköp.

 

 


Uppdatering: NedanstÄende email kom frÄn Finansförbundet 2010-04-16. Det Äterges med det svar de erhöll:

 1. Vad er kampanj försöker göra att slÄ ihjÀl en mygga med en atombomb.

  Om bankpersonal sÀger sig uppleva otrygghet pÄ arbetet Àr ett lamt
  svepskÀl till att utrota kontanter som företeelse och genom det införa en
  de facto “bankernas diktatur”.

  Tror du förstÄr det hÀr om du tÀnker efter. Det finns ju redan i dag
  kontantfria bankkontor – för bankanstĂ€llda som inte önskar hamna i möjliga
  rÄnsituationer.

  Det finns naturligtvis en massa andra sÀtt att lösa kontanthanteringen pÄ
  Àn just detta.

  Om ni behöver hjÀlp kan ni höra av er.

  Med vÀnliga hÀlsningar,

  Kristoffer Hell

  > Hej Kristoffer
  >
  > Vi som driver kampanjen kontantfritt.nu Àr fackförbundet för
  > bankpersonalen. För oss Àr kontanterna en arbetsmiljöfrÄga. En fjÀrdedel
  > av de som jobbar pÄ bankkontor har varit utsatta för minst ett bankrÄn
  > eller rÄnförsök, och det Àr starkt traumatiserande hÀndelser med stora
  > hÀlsoeffekter. Vi ser inte nÄgot annat sÀtt att stoppa rÄnen Àn att
  > avlÀgsna kontanterna. Samtidigt skulle fÀrre kontanter i samhÀllet
  > avsevÀrt försvÄra för den organiserade brottsligheten.
  >
  > Varför man inte tidigare har sett kontanter som ett problem kan inte jag
  > svara pÄ. Vi anser att det Àr ett stort problem i dagslÀget, och avser att
  > fortsÀtta vÄr kampanj.
  >
  > Med vÀnlig hÀlsning
  > Sofia Stenfeldt, projektledare för kontantfritt.nu
  >
  > FINANSFÖRBUNDET
  > Utredare

 

statcounter