Operation Ayalan – DN, IPSOS och hur media ljuger med statistik

Senast uppdaterad: 2015-09-28Saxat ur DN 2015-09-27:

Den flyktingvĂ€nliga opinionen har stĂ€rkts kraftigt pĂ„ bara ett halvĂ„r. … 44 procent av de tillfrĂ„gade anser att Sverige ska ta emot fler flyktingar – en ökning med 18 procentenheter sedan februari.

PÄstÄendet ovan Àr ren lögn.

Nedan listas nĂ„gra av de alternativa sĂ€tt för hur BonnierĂ€gda Dagens Nyheter i samarbete med opinionsföretaget IPSOS ljög om verkligheten nĂ€r de försöker inbilla Sverige att det plötsligt börjat bejaka och omfamna den pĂ„gĂ„ende invasion av asylsökande som eskalerade sommaren 2015 – en ökning som Ă€r sĂ„ dramatisk att den inte ens rĂ€cker med att lĂ€gga en nolla till antalet nyanlĂ€nda, d v s multiplicera invandringen med en faktor pĂ„ 10.

 1. DN/IPSOS har helt enkelt hittat pÄ siffrorna.
 2. De 1229 personer IPSOS/DN pÄstÄs intervjuades handplockades dÄ man visste vilka deras sympatier var.

  Togs telefonnumren frÄn DN:s lista pÄ prenumeranter?

 3. DN/IPSOS genomförde en i sig korrekt opinionsundersökning, men gjorde det pĂ„ samma sĂ€tt bland annat tandkrĂ€mstillverkare genomför sina undersökningar: man gör dem om och om igen tills dess slumpen (eller vad det nu Ă€r) ger det resultat man vill ha. Det kan vara som sĂ„ att med DN/IPSOS ringt betydligt fler Ă€n 1299 personer, och vĂ€ljer ut den “undersökning” som ger det svar DN:s ansvarige utgivare Peter Wolodarski Ă„ Ă€garnas vĂ€gar, familjen Bonnier, vill ha.
 4. DN (och resten av riksmedia) manipulerade kontext och utnyttjade sekvensialietet för att fÄ det resultat man ville ha.

  Det gick till sÄ hÀr:

  • En mĂ€nniskosmugglare lĂ„ngt utanför Sveriges grĂ€nser orsakar en olycka som utplĂ„nar bland annat hans egen familj. Bilden pĂ„ mannens döde tre-Ă„rige son uppsköljd pĂ„ en strand kablas ut över vĂ€rlden. Det sker utan att bakgrunden till olyckan ges.
  • DN och annan riksmedia förvandlar direkt tragedin till en masspsykologiska attack pĂ„ mĂ€nniskor i Sverige: lĂ€sare som inte vill öppna portarna till Sverige pĂ„ vid gavel Ă€r barnamördare
  • Direkt efter attacken, dĂ„ mĂ€nniskor fortfarande Ă€r i schock efter det flagranta stigmatiseringsöverfallet, ger DN Ă„t IPSOS uppdraget att genomföra en “opinionsundersökning”.

 

Finn Fem Fel

Om DN/IPSOS siffror verkligen pekar pÄ ett trendbrott i hur svenskar upplever invasionen av asylsökanden borde detta avspeglas pÄ fler sÀtt.

Ett exempel skulle vara ett trendbrott i det vĂ€xande stödet till Sverigdemokraterna – det enda riksdagsparti som sĂ€ger sig vilja stoppa asylinvasionen.

Verkligheten Àr den motsatta: SD har under 2015 gÄtt frÄn rekordnotering till rekordnotering. Partiet har gjort sÄ ocksÄ i IPSOS egna undersökningar.

Det hÀr försöker DN/IPSOS inte ens att förklara.

DN/IPSOS asylsympatiundersökning dras ocksÄ med interna mÀrkligheter.

Samtidigt som DN basunerar ut att Europas redan mest invandrarvÀnliga land blivit Ànnu mer invandrarvÀnligt, skriver de att befolkningens oro för anstormningen av asylsökande ökat.

Hur gÄr detta ihop?

Oaktat Bonniers, DN:s och IPSOS systematiska ljugande för syftet att implementera den sÄ kallade Kalergiplanen i Sverige synes den djupare orsaken till problemet vara att befolkningen som kollektiv lider av nÄgot slags schizofrent sjÀlvskadebeteende och Àr för kollektivt apatiska och hjÀrntvÀttade för att kunna tÀnka sjÀlvstÀndigt.

Oavsett vad det handlar om Àr Äter frÄgan: Var befinner sig landets statsminister i den uppstÄndna situationen?

DÀr har vi ett definitivt svar: Löfven gömmer sig i samma krypta han kröp in i efter dubbelmordet pÄ IKEA för nÄgra veckor sedan..

 

 

LĂ€sare som inte Ă€r bekanta med planen pĂ„ att förstöra Sverige och Europa rekommenderas boken “VĂ€sts mörka hjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

Skaffa den hĂ€r…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Birgitta, 2015-10-03 @ 21:09

  Gjorde liknande reflektioner nĂ€r jag lĂ€ste DN:s “undersökning”. De borde dock redovisa sina kĂ€llor, dvs tala om för oss lĂ€sare hur de trixat ihop “resultatet”.

Other Links to this Post

statcounter