“Non-compliance” i praktiken – spanska lĂ„ssmeder vĂ€grar hjĂ€lpa bankerna vrĂ€ka

Senast uppdaterad: 2013-05-04
Precis som islĂ€nningarna innan dem – nĂ€r de kastade ut bankerna och lĂ„ste in bankirerna – har nu folket i Spanien funnit egna sĂ€tt att hantera den Rothschildska EU-diktaturens lakejer.

LĂ„ssmeder och brandmĂ€n i hela Spanien har anammat “non-compliance” som alternativ till vĂ„ldsam revolution, men till förmĂ„n för icke-samarbete – och har nu gĂ„tt samman och informerat myndigheter och banker att de inte lĂ€ngre kommer att assistera vid vrĂ€kningar.

Innan dess hade regionen Katalonien utropat sin sjÀlvstÀndighet.

 

 

“Folklig tsunami” i krisens Spanien

Text: TT-AFP
Publicerad 23 februari 2013 16.24 Uppdaterad 23 februari 2013 16.31[1]

Massprotester mot ekonomisk kris och svÄngremsÄtgÀrder var utlysta i spanska stÀder pÄ lördagen. En rad organisationer har stÀllt sig bakom initiativet, som kallas Medborgerlig tidvÄg.

Datumet 23 februari har symbolvÀrde, efter som det Àr Ärsdag av ett kuppförsök 1981, nÄgra Är efter Francodiktaturens fall.

– Det Ă€r en finansiell kupp som pĂ„gĂ„r, det Ă€r dĂ€rför vi har valt datumet, sĂ€ger Paco Segura, talesman för en av arrangörerna, miljöorganisationen Ecologistas en AcciĂłn. – Demokratin Ă€r hotad i dag ocksĂ„.

LÄssmeder och brandmÀn, som kallas in vid vrÀkningar av skuldsatta i Spanien, protesterar nu genom att vÀgra handrÀckning.

– Det förstörde familjers liv och vi fick agera bödlar, sĂ€ger David Ormaechea, ordförande i lĂ„ssmedernas organisation, till nyhetsbyrĂ„n AFP. NĂ€r lĂ„ssmederna vĂ€grar att delta ber utmĂ€tningsmĂ€n som möts av lĂ„sta dörrar brandkĂ„ren om hjĂ€lp.

I tisdags kallades brandmĂ€n in för att bidra vid vrĂ€kningen av en 85-Ă„rig kvinna i staden La Coruña. En folkmassa hade samlats utanför kvinnans hem för att protestera – och brandmĂ€nnen vĂ€grade att hjĂ€lpa utmĂ€tningsmĂ€nnen; vissa anslöt sig till och med till demonstrationen.

PÄ samma sÀtt har brandmÀn agerat i Katalonien och i Madrid.

– Vi hjĂ€lper mĂ€nniskor i nödsituationer. Det Ă€r motstridigt att hjĂ€lpa bankerna som försĂ€tter mĂ€nniskors liv i fara genom att vrĂ€ka dem, sĂ€ger Antonio del RĂ­o, facklig företrĂ€dare i Katalonien.

 

 

 

 

 


1. http://www.ystadsallehanda.se/tt-ekonomi/article1823362/Folklig-tsunami-i-krisens-Spanien.html, 2013-05-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter