Myten om Folkhemmet

Senast uppdaterad: 2017-12-14

Artikeln saxad frÄn Fria Sidor.

För mÄnga Àr bilden i huvudet nÀr man hör Folkhemmet nÄgot gemytligt och tryggt. Ordet Àr ocksÄ starkt förknippat med socialdemokratin Àven om Sverigedemokraterna nu gjort det till en del av sin vision. Bilden bygger helt och hÄllet pÄ propaganda. Folkhemmet var nÄgot som fanns i Sverige pÄ SaltkrÄkan och Barnen i Bullerbyns tid. Det var dÄ hela Sverige levde, det var dÄ barnen vÀxte upp i trygga miljöer, det var dÄ man inte behövde lÄsa dörren och det var dÄ en familj kunde leva pÄ en lön. Vi har idag perspektiv och det stÄr klart för var och en som analyserar lÀget att socialdemokrati Àr kommunism men i lÄngsam takt. F.d. statsminister Ingvar Carlsson varnade 1983, i en skrift, för en djupare debatt om kommunismen dÄ det kunde uppfattas som en generell kritik mot socialistiska idéer. Myten om det socialistiska Folkhemmet Àr sÄ lÄngt ifrÄn det genuina svenska folkhem som fanns innan socialdemokratins intÄg vi kan komma.

MIJONPROGRAMMET

Det socialdemokratiska Folkhemmet Àr lika med miljonprogrammet. Det var dÄ man planerade för att tömma landsbygden, lÀgga ner byskolorna och sÀtta alla i smÄ boxar i höghuskomplex tÀtt packade som sillar. Barnen fick springa pÄ asfalt istÀllet för pÄ grusvÀgen pÄ landet. De fick leka pÄ en konstruerad lekplats istÀllet för att ha hela landskapet att utforska. De fick bo i tre r.o.k. istÀllet för i torpet och de fick dÄ och dÄ kontakt med sina mor- och farförÀldrar istÀllet för att ha dem nÀra sig nÀr andan föll pÄ.

Grunden Àr att kommunismen sÄg mÀnniskan som en ekonomisk enhet som behövdes i produktionsapparaten, sÄ var det i Sovjetunionen och ocksÄ i Sverige.

SKATTESLAVERIET

Det socialdemokratiska Folkhemmet Àr synonymt med Skatteslaveriet. Det var nu den tillfÀlliga impopulÀra mervÀrdeskatten permanentades och stÀndigt kom att höjas frÄn 1% till dagens 25%. Det var nu de progressiva inkomstskatterna infördes istÀllet för den proportionerliga. Det var nu som fastighetsskatten kom pÄ tapeten. Det var nu som löneskatterna kom att skjuta i höjden. Det var nu som skatten pÄ företagande ökade lavinartat. Det var i det socialistiska Folkhemmet som en familj inte lÀngre kunde leva pÄ sin lön utan, oavsett om man sÄ önskade, tvingades bÄda förÀldrarna ut att lönearbeta.

Grunden Àr att kommunismen ansÄg att allt det som skapades tillhörde staten som sedan skulle fördelas ut efter eget godtycke, sÄ var det i Sovjetunionen och ocksÄ i Sverige.

OBLIGATORISKA GRUNDSKOLAN

Det socialdemokratiska Folkhemmet Àr likstÀllt med den obligatoriska grundskolan. Det var nu man lade ner de fria skolorna och ersatte med en obligatorisk, enhetlig, grundskola. Det var nu barnen skulle gÄ i gigantiska fyrkantiga skolor med lysrör i taken och lÄnga kalla korridorer istÀllet för att tillbringa sina dagar i en vacker och naturskön miljö. Det var nu som klasserna skulle vara stora och effektiva och barnen en anonym enhet i ett storskaligt system, istÀllet för smÄ grupper dÀr varje barn blev sett. Det var nu kontakten med förÀldrarna skulle ske en gÄng per Är i förÀldrasamtal istÀllet för att lÀraren kÀnde till bÄde barnen, familjen och alla omstÀndigheterna runtomkring. Det var nu man skulle anvÀnda skolan för att indoktrinera istÀllet för att inhÀmta verklig kunskap.

Grunden Àr att kommunismen ansÄg att barnen tillhörde staten och att skolan var den bÀsta platsen att fostra kommande kommunister för den kommunistiska staten. SÄ var det i Sovjetunionen och ocksÄ i Sverige.

FULHETEN

Det socialdemokratiska Folkhemmet Àr ursprunget till det fula samhÀllet. Det var nu som husen skulle göras i betong och stÄl istÀllet för trÀ och sten. Det var nu som arkitekturen kom att bli grÄ med fyrkantiga effektiva uttryck istÀllet för att vara det högsta uttryck för svensk förmÄga att Ästadkomma skönhet och harmoni. Det var nu man rev Klarakvarteren och ersatte dem med en arkitektur som gör mÀnniskan bedrövad och nedstÀmd. Det var nu fönstren skulle vara smÄ och det naturliga ljuset ersÀttas med lysrör.

Grunden Àr att kommunismen ansÄg att byggnaderna bara var förvaring dÀr arbetarna och de blivande arbetarna, barnen, skulle bo. Arbetsplatserna var bara produktionsenheter till gagn att tillverka varor och trivseln saknade betydelse dÄ mÀnniskan var utbytbar mot andra. SÄ var det i Sovjetunionen och ocksÄ i Sverige.

CENTRALISERINGEN AV MAKT

Det socialdemokratiska Folkhemmet Àr starkt förknippat med centralisering av makt. Det var nu som nÀstan allt vi producerar överlÀmnas till staten istÀllet för att vi sjÀlva fÄr bestÀmma och vÄrda det vi skapat. Det var nu som storföretag ersatte smÄbruken och brukspatronen. Det var nu som dialog mellan arbetstagare och företagare ersattes med gigantiska fackföreningar och arbetsgivarorganisationer. Det var nu som partierna och ett fÄtal ledare bestÀmde allt, istÀllet för folkvalda lokalpolitiker. Det var nu som kommunernas sjÀlvbestÀmmande upphörde dÀr de istÀllet blev vasaller Ät staten. Det var nu som mÄngfalden inom media upphörde och ersattes med ett fÄtal Àgare, varav staten var den största istÀllet för en myriad av landsortstidningar. Det var nu som smÄjordbruken började försvinna och ersÀttas med besprutade gigantiska storjordbruk.

Grunden Àr att kommunismen ansÄg att all makt skulle utgÄ frÄn centralkommittén och av dem godkÀnda delegationer. SÄ var det i Sovjetunionen och ocksÄ i Sverige.

FOLKUTBYTET OCH FÖRAKTET MOT SVENSKARNA

Det var i detta, av socialdemokraterna skapade s.k. Folkhem, som tanken om att först byta ut befolkningen tog rot. Det var nu som föraktet mot svenskarna tog form istÀllet för att hylla dem. Det var nu som den svenska kulturen baktalades istÀllet för att vÄrdas. Det var nu som svenska folket och Sverige inte lÀngre dög istÀllet för att anses vara uttrycket för de högsta av alla vÀrden. Det var nu som den internationella solidariteten fick överhanden framför solidariteten med folket. Det var nu som svenska folkets skattepengar skulle börja ges till alla i hela vÀrlden som behövde det. Det var nu som vi skulle skÀmmas för oss sjÀlva och vÄrt förflutna, istÀllet för att vara stolta.

Grunden Àr att kommunismen ansÄg att mÀnniskan var en formbar klump som kunde ersÀttas. MÀnniskor flyttades runt hur som helt i Sovjet till olika orter och lÀnder efter Sovjetstatens godtycke. Solidariteten, enligt bolsjevikerna, skulle vara internationell mellan arbetare över hela vÀrlden. SÄ var det i Sovjetunionen och ocksÄ i Sverige.

SLUTSATS

Det var ur detta sĂ„ omhuldade socialdemokratiska Folkhem som grunden lades för den situation vi Ă€r i idag. Det Ă€r en djup tragik att mĂ„nga svenskar lever i villfarelsen att det var socialdemokraterna som skapade lyckoriket – Folkhemmet, nĂ€r i realiteten mĂ„nga svenskar redan levde i det, utan att veta om det. Det Ă€r likasĂ„ en djup tragedi att Sverigedemokraterna gjort denna myt till en central del i sin egen politiska vision. De borde veta bĂ€ttre men Ă€r idag, efter senaste Landsdagarna, till 100% en del av Åttaklövern och skĂ€nker föga hopp till alla som Ă€lskar sitt fosterland och förtvivlat ser det förfalla.

 

Tack för ditt stöd!

Din donation gör det möjligt för oss att fortsÀtta.

NORDEA: 4064 0030 412
SWIFT: NDEASESS
IBAN: SE13 3000 00000406 4003 0412

 

 

 

 

 

 

  • By Jan RosbĂ€ck (@esamawuta), 2017-12-14 @ 16:27

    Hur man lurar in en befolkning med den hjÀlpande handen. Menlösheten bredde ut sej redan pÄ
    1970-talet för att implodera med den vÀlplanerade statskuppen 1986. Med facit i hand ser vi nu
    föregÄngslandet som typexempel pÄ den globala totalitÀra staten som styrs av jurister och tjÀnstemÀn med skenrÀttegÄngar, skenval och ett övervakningssamhÀlle. Parasiteringen tekniskt, mÀnskligt och ekonomiskt har lurat till sej nya omrÄden och fortsÀtter sÄ lÀnge majoriteten stÄr med mössan i hand.

Other Links to this Post

statcounter