Moskvas vitbok över brotten mot mÀnskligheten i Ukraina 2013-2014

Senast uppdaterad: 2014-05-08

Utdrag ur vitbokens sammanfattning

[ÖversĂ€ttning: T. Google, sprĂ„klig rĂ€ttning admin]

SammanstÀllda fakta visar att de ursprungligen fredliga demonstrationerna i Ukraina snabbt eskalerade till ett uppror som pÄtvingade en samhÀllsförÀndring och kulminerade i ett olagligt och grundlagsvidrigt gripande av makten medelst vÄld.

Det hela genomfördes av extremister i skalan frÄn ultranationalister till nynazister, som Ätnjöt ett aktivt och mÄngfacetterat stöd av USA och EU liksom EU:s medlemslÀnder.

Den dramatiska hÀndelseutvecklingen ackompanjerades av grova och omfattande brott mot mÀnskliga fri- och rÀttigheter genomförda av den sjÀlvutnÀmnda regimen och dess stödtrupper.

Som ett resultat av detta Ă€r i dag följande vardag i Ukraina: öppna kĂ€nslodrivna uttryck för extremism, ultranationalism, nynazism; religiös intolerans; frĂ€mlingsfientlighet; utpressning; hot – och mot folkvalda pĂ„tryckningar, utrensningar, censur, fysiskt vĂ„ld och gatukriminalitet.

[…]

Vi befarar att om laglösheten fortsÀtter att frodas kommer situationen utvecklas till ett allvarligt hot mot lokal fred och sÀkerhet liksom ett hot mot hela Ukraina liksom Europa.

VÄr förhoppning Àr att insikt nu nÄs inom relevanta internationella organisationer som har som uppdrag att assistera med objektiva och opolitiska undersökningar rörande det stora antal brott mot mÀnskliga rÀttigheter och Ukrainas grundlag som förevarit.

[…]

Ladda ned vitboken

LĂ€nk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other Links to this Post

  1. Dessa satans mördare | Jan Millds blogg — 2014-05-09 @ 19:13

statcounter