Med lögnen som vapen – frĂ„n Clausewitz till det Tysta Kriget

Senast uppdaterad: 2015-11-02
För tvÄ hundra Är sedan levde i Europa en man vid namn Carl von Clausewitz.

Tolv Är ung tog han vÀrvning i den preussiska kungliga armén och sÄg snart strid med bÄde den franska revolutionens pöbelhopar liksom Napoleons kejserliga armé.

Det gick bra och Carl steg i graderna.

Med landets krigslycka var det lite si och sÄ och Carl blev till slut tillfÄngatagen av fransmÀnnen.

Efter ett Är i krigsfÄngenskap blev han fri, varpÄ han tog vÀrvning i den kejserliga ryska armén för vilken han stred fram till 1813.

Efter att Preussen, Ryssland och Storbritannien till slut ingĂ„tt en pakt mot fransmĂ€nnen, Ă„tervĂ€nde Clausewitz till Preussen och deltog dĂ€refter i kriget Ă€nda fram till slaget vid Waterloo – dĂ€r epoken Napoleon till slut gick i graven.

General Carl von Clausewitz 1780-1831

SkÀlet till att vÀrlden Ànnu minns den duglige Carl var inte nÄgra spektakulÀra insatser av historisk signifikans pÄ slagfÀltet, utan att Clausewitz efter krigen publicerade ett verk som av militÀra tÀnkare Àn idag betraktas med en vördnad som erinrar om hur den kristna kyrkans prÀster ser pÄ Bibeln.

I sitt verk, Om Kriget, förklarar Clausewitz vad krig egentligen Àr för nÄgot med sÄdan enkelhet och briljans att ingen Ànnu lyckats övertrÀffa honom.

Redan i första kapitlets första definition, slÄr Clausewitz fast följande:

Krig Àr en vÄldshandling för att pÄtvinga fienden vÄr vilja.

Clausewitz mest kĂ€nda citat…

Krig Àr en fortsÀttning av politiken, med andra medel.

Även om vapen, ammunition och krigföring i det 21:a Ă„rhundradet ser annorlunda ut Ă€n de gjorde under den franska revolutionen, svĂ€var de djupare principer Clausewitz detekterade, Ă€nnu som eviga sanningar ovan mĂ€nsklighetens krigsskĂ„deplatser.

I försök att se hur relevanta Clausewitz axiom kan vara för de krig som i denna stund rasar runt lÀsaren (Àven om hon Ànnu inte blivit medveten om dessa), tar vi analysen vidare.

Vi börjar med nÄgra frÄgor..

 1. Vad Ă€r egentligen en vĂ„ldshandling? Är det bara militĂ€rt vĂ„ld pĂ„ slagfĂ€ltet? Är vĂ„ldet bara fysiskt?
 2. Vem Àr egentligen fienden?
 3. Vilken Àr den vilja som skall pÄtvingas andra?

Runt sekelskiftet mellan det 17:e och 18:e Ärhundradet sÄg vÀl svaren ut sÄ hÀr..

 1. Krig innan Napoleon var formella saker, ungefÀr som ett parti schack. Tennsoldater i fÀrgranna uniformer sammanstrÄlade pÄ ett för evenemanget lÀmpligt fÀlt. Vad Napoleon under Clausewitz levnad införde var idén att det inte rÀckte med att vinna striden pÄ slagfÀltet utan att motspelarens alla soldater Àven mÄste förintas.

  Det totala kriget var fött, Ă€ven om det Ă€nnu bara var fiendens stridskrafter som skulle neutraliseras – inte civilbefolkningen.

  Det fick mÀnskligheten vÀnta fram till Andra VÀrldskrigets terrorbombningar av stÀder som Dresden, Hamburg och London för att fÄ uppleva.

 2. MotstÄndarna pÄ Clausewitz tid var kungadömen och lÀnder.
 3. Den vilja som skulle pÄtvingas andra var ofta accepterandet av förlusten av territorier och ekonomiska resurser

För att underlÀtta förstÄelsen för vilka svaren pÄ följdfrÄgorna till Clausewitz första axiom skulle vara i dag, börjar vi med en avstickare ut i propagandans trÀskmarker.

SkÀlet Àr att propaganda har med hur mÀnniskor tÀnker att göra och att hur mÀnniskor tÀnker till 100% Àr relaterat till om de kommer att lÄta andras vilja dominera deras liv, eller inte.

Napoleons krigspropaganda synes huvudsakligen ha varit positiv: Karln var en rockstjÀrna pÄ Europa-turné som strödde medaljer och hedersbetygelser omkring sig bland fansen. Det spelades pÄ fransk storhet och nationell schauvinism.

NĂ„gra negativa hotbilder fanns egentligen inte.

Vid tiden för andra vÀrldskriget hade krigets propaganda blivit mer omfattande, genomgripande och mörkare. Minnena av hur ett antal generationer européer maldes ned i det första vÀrldskrigets köttkvarn förfasade. SÄ gjorde Àven minnena av den zionistiska statskuppen i Ryssland 1917 (ibland kallad den ryska revolutionen).

 

 

Det tysta kriget

Var tid har sin man.

År 1928 gavs en bok ut som inte bara kommit att definiera de mekanismer genom vilka krig motiveras, utan den huvudsakliga hĂ€rskarstrategi pĂ„ vilken hela den vĂ€stliga sĂ„ kallade civilisationen i dag vilar.

Titeln pĂ„ boken var “Propaganda” – ett ord som pĂ„ den tiden Ă€nnu inte fĂ„tt den negativa klang det i dag har.

Författaren hette Edward Bernays och var en yngre slÀkting till psykoanalytikern Sigmund Freud.

HÀr Àr ett utdrag..

Ett viktigt element i vÄrt demokratiska samhÀlle Àr den medvetna och intelligenta manipulationen av massornas organiserade vanor och uppfattningar.

De som via denna osedda samhÀllsmekanism manipulerar, utgör en osynlig regering och Àr landets egentliga hÀrskare.

Vi Àr styrda, vÄra sinnen knÄdas och vÄrt tyckande stöps, vÄra idéer föreslÄs oss, i hög utstrÀckning av mÀn vi aldrig hört talas om. Detta Àr det logiska resultatet av hur vÄrt demokratiska samhÀlle Àr organiserat.

Vid sin död 1995 betraktades Edward Bernays som fadern till hela den moderna kommunikationsindustrin: Public Relations (PR).

PR handlar om effektiv kommunikation till massorna: vetenskapen om hur mÀnniskor frÄn vaggan till graven, frÄn den sekund hon slÄr upp ögonen tills dess hon slocknar pÄ kvÀllen, (inte sÀllan framför TV:n), den sociala ingenjörskonstens hitills frÀmsta verktyg.

Sammantaget med insikten att den tekniska utvecklingen den 6 augusti 1945 (atombombens födelse) nÄdde dithÀn att krig inte lÀngre gick att vinna militÀrt, förÀndrades dÀrför metoderna för hur makten implementerar Clausewitz första eviga sanning: krig som en vÄldshandling för att pÄtvinga andra den egna viljan.

Det finns fler sÀtt att bryta ett folks motstÄndsvilja pÄ Àn genom att lÄta deras ledare pÄ avstÄnd se animerade tennsoldater schackmattas pÄ ett slagfÀlt.

Texten nedan Àr tagen ur ett pÄstÄtt amerikanskt myndighetsdokument (#74-1120) med titeln Silent Weapons for Quiet Wars.

Dokumentet ger ett kompletterande perspektiv pĂ„ svartmurarmottot “Ord Ab Chao” (ordning ur kaos – d v s genom att förlsta stĂ€lla till oreda kan en ny ordning införas) och begreppet “problem-reaktion-lösning” – d v s hur mĂ€nniskor kan förmĂ„s att acceptera negativa förĂ€ndringar i ett samhĂ€lle som “nödvĂ€ndiga” p g a att artificiellt skapade “problem.”

Vad som beskrivs nedan Ă€r en helt ny typ av vapen…

Vapnet skjuter situationer istĂ€llet för kulor – situationer drivna av dataanalyser, inte explosioner. Vapnet avfyras frĂ„n datorer av operatörer, inte av gevĂ€rsskyttar. Orderna som ges kommer inte frĂ„n generaler utan ges av finansoligarker.

Vapnet avger inget uppenbart oljud, orsakar ingen uppenbar fysisk eller psykisk skada, och uppvisar inga tecken pÄ att uppenbarligen pÄverka nÄgons sociala liv.

Trots det finns dÀr ÀndÄ ett klart oljud, klara fysiska och psykiska skador, och en uppenbar pÄverkan pÄ mÀnniskors liv. För en trÀnad observatör, nÄgon som vet vad han eller hon letar efter, gÄr kÀnnetecknen inte att förneka.

AllmÀnheten förstÄr inte hur ett sÄdant hÀr vapen kan existera och kan dÀrför inte begripa hur den kan bli angripen och betvingad av ett sÄdant vapen.

AllmÀnheten kan möjligen instinktivt kÀnna pÄ sig att nÄgot Àr fel, p g a vapnets artificiella karaktÀristik. Men hur uttrycka sina aningar pÄ rationellt sÀtt, eller hantera situationen pÄ ett intelligent sÀtt? MÀnniskor vet inte hur de skall be om hjÀlp eller organisera sig för att försvara sig frÄn detta vapen.

Om vapnet introduceras gradvis, anpassar sig allmÀnheten till dess nÀrvaro och lÀr sig att stÄ ut med dess inkrÀktande i deras liv tills dess det psykologiska trycket blir för stort och de bryter samman.

Det vapen dokumentet talar om Ă€r social ingenjörskonst via psykologiska operationer, hur “scener” med vetenskaplig exakthet skapas för att sedan avfyras mot en befolkning för syftet att fĂ„ denna att reagera pĂ„ önskvĂ€rt sĂ€tt.

Det gĂ„r att se “vapnet” som ett paraply-koncept för den redan nĂ€mnda hĂ€rskartekniken “problem-reaktion-lösning” sĂ„ vĂ€l som alla s k flaskflagg attacker som iscensĂ€tts för att sĂ€lja in alltmer av krig och övervakning.

Med ovanstĂ„ende facit i hand Ă€r det enkelt att besvara frĂ„gorna om hur den preussiske generalen Carl von Clausewitz tvĂ„ citat i början pĂ„ artikeln faktiskt tillĂ€mpas i det 21:a Ă„rhundradet…

 1. Vad utgör egentligen en vÄldshandling? VÄldet som utövas i det 21:a Ärhundradet Àr huvudsakligen psykologiskt. I den mÄn fysiskt vÄld utövas, sÄ Àr detta i Europa och Nordamerika uteslutande för de masspsykologiska effekter detta har.

  Fredade zoner för det psykologiska övervÄldet finns inte.

  Alla skall vara rĂ€dda och Ă€ngsliga för nĂ„got – hela tiden.

 2. Vem Àr egentligen fienden? Fienden Àr hela mÀnskligheten.
 3. Vem Àr egentligen krigets huvudmÀn? Internationella finansoligarker med mosaiskt ursprung eller anknytning.
 4. Vilket Àr mÄlet med deras tysta krig? En global diktatur dÀr de fÄ mÀnniskor som överlever bara tillÄts vara av ett slag: en urbaniserad metrosexuell eurasiatiskt negroid ras av slavar dÀr alla Àr nÄgot av allting, men ingen Àr nÄgonting unikt.

Finansoligarkernas schackpjÀser Àr inte lÀngre soldater av tenn i fÀrggranna uniformer, utan yrkeslögnare av papper: redaktörer, journalister, oansvariga utgivare, politiska posörer som lÄtsas vara folkvalda.

Kadern av underofficerare i det hĂ€r moderna kriget Ă€r inte riktiga mĂ€nniskor, som de flesta förstĂ„r begreppet mĂ€nniska, utan fullblodspsykopater avlönade av zionistfinansierade tankesmĂ€djor som fungerar som maktens fĂ„rhundar – Ă„siktspoliser.

Hade Clausewitz levt i dag hade hans mest kĂ€nda citat lytt sĂ„ hĂ€r…

Politik Àr en fortsÀttning av kriget, med andra medel.

 

 

LĂ€sare som inte Ă€r bekanta med Kalergiplanen rekommenderas boken “VĂ€sts mörka hjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

Skaffa den hĂ€r…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Björngunnar, 2015-11-05 @ 05:08

  All denna skit som drabbar oss kommer frÄn demokratin!
  Demokratin som vi alla fÄtt lÀra oss Àr det högsta av det högsta.
  Konceptet gud Àr motsatsen, att en intelligent entitet rÀddar en maktlös mÀnsklighet ur buren.

 • By ove mollvik, 2015-11-03 @ 12:03

  1. Psykologiska övervÄldet har styrt över vÀrldskrigen i 100 Är.
  2. Fienden anses alla som inte kunnat indoktrineras i samma skola.
  3. Finansmaffian Ă€r enbart opportunister. Med det lika aningslösa Natoanhanget blir man farlig – Ă€ven mot en mosaisk församling eller helt neutral nation.
  4. MÄlet Àr att i hemlighet kunna urskilja och fÄ tillhöra de 144 tusenden som skall anses utvalda att leda mÀnskligheten vidare.

  Varför inte 144 nationer med i FN överenskomna spelregler kan fÄ fortsÀtta att i Àdel tÀvlan skapa sÄ mÄnga tusenden man förmÄr och kan försörja efter bÀsta förmÄga verkar dock övergÄ vÀrldseliternas förstÄnd.

Other Links to this Post

statcounter