Massivt svenskt uppvaknade inför riskerna med krig mot Syrien

Senast uppdaterad: 2013-01-19

Massivt uppvaknade inför riskerna av öppet krig mot Syrien har fÄtt svenskar att ta till gatan!

Videon nedan Àr frÄn ett föredrag frÄn den 12:e december 2012.

FrÄn början skulle det hÄllits hos ABF, men flyttades (efter sedvanlig uppvaktning frÄn krigsmÄnglare) till Folket i Bilds lokaler pÄ Södermalm i Stockholm.

TALARE:

  • Lars-Gunnar Liljestrand, FIB-juristerna. Talar om FN och folkrĂ€tten.
  • Hans Öhrn, frilansjournalist. Besökte Damaskus i maj 2012.
  • Anders Romelsjö, professor och medlem i Syriensolidaritet diskuterar massmedias roll och den utlĂ€ndska militĂ€ra inblandningen.

Arrangörer: Folket i Bild/Kulturfront och Föreningen Syriensolidaritet.

LÀsare obekanta med hur det anglo-amerikanska imperiet i dag EGENTLIGEN bedriver sina krig, rekommenderas den hÀr manualen som arrangörerna kommit över:

Special Forces – Unconventional warfare

 

 

LĂ€sare pigga pĂ„ att bli en del av en rörelse att rĂ€dda vĂ€rlden genom att stoppa fler krig finner nedan arrangörernas sista utskick – dĂ€r nĂ„gra i tiden nĂ€rliggande arrangemang nĂ€mns.

Arrangörernas flygblad och affisch kan laddas ned hÀr (höger-klicka och spara):

Hej syrienvÀnner,

Arbetet med att bygga upp basarbete pÄgÄr för fullt. Utan basarbete pÄ gator och torg kan vi inte bygga upp den rörelse som behövs för att vÀnda opinionen till imperialisternas nackdel. I Stockholm och Blekinge har rejÀlt arbete kommit igÄng och det har sÀkert gjorts en del pÄ andra hÄll som vi inte fÄtt reda pÄ Àn.

I Karlskrona i Blekinge har det satts upp 25 affischer i centrum och det skall sĂ€ttas upp fler runt om i staden. Det Ă€r viktigt att ni som delar flygblad och sĂ€tter upp affischer etc. berĂ€ttar om det. Skriv ett par rader eller ring och berĂ€tta. Det ligger upp en grupp pĂ„ facebook som heter “Aktion för Syrien”. Syftet med den gruppen Ă€r informera om vad som hĂ€nder pĂ„ olika hĂ„ll i landet. LĂ€gg upp bilder och annan information dĂ€r.

Tillsammans Àr vi starka! HÀr finns den:

http://www.facebook.com/groups/aktionforsyrien/

Man kan registrera ett facebook-konto pÄ nÄgra minuter.

För den som bor i StockholmsomrÄdet och vill göra nÄgot konkret för Syrien i veckan sÄ Àr det bara dyka upp pÄ tisdag eller onsdag. För er som bor i andra delar av landet sÄ finns flygbladet och affischen bifogade.

Skriv ut!

Sprid till alla i ditt nÀromrÄde!

Vad som mer eller mindre verkar vara USA:s manual för kriget mot Syrien finns ocksĂ„ bifogad. Lyckas vi sprida ut hur de arbetar med hemlig krigföring som manualen beskriver sĂ„ kan vi göra mĂ„nga immuna mot kommande bedrĂ€gerier. FrĂ„gan om “Unconventional Warfare Ă€r en mycket viktig strategisk frĂ„ga alltsĂ„. LĂ€s mer hĂ€r:

http://jinge.se/allmant/usas-unconventional-warfare-stod-till-terrorism-i-demokratisk-forkladnad.htm

http://jinge.se/allmant/usas-unconventional-warfare-stod-till-terrorism-i-demokratisk-forkladnad.htm

Och hÀr: http://www.nyhetsbanken.se/news/view.asp?ID=1213

Tisdagen den 22 januari kl 0830. Flygbladsutdelning utanför ingÄngen till Zinkensdamms tunnelbanestation. Tanken Àr att de som Àr pÄ vÀg till Globala gymnasiet skall fÄ flygblad. Eleverna börjar 0850.

Onsdagen den 23 januari kl 1700. Onsdagsmötet Ă€r flyttat till 1700 pĂ„ Kafferepet pĂ„ Klarabegsgatan 35. Om nĂ€stan alla vill sĂ„ gĂ„r vi till TV-huset pĂ„ Oxenstiernas gata med banderollen “Media ljuger om Syrien” och delar flygblad pĂ„ vĂ€gen.

Fredagen den 15 mars kl 1800. Fest för Syrien. Lokal bokad. Lokalen rymmer ca 70 personer. Arbete med detta pÄgÄr men tanken Àr att det skall vara en social aktivitet som kan dra in pengar för att trycka upp mer flygblad och snygga fÀrgaffischer etc. Avsikten Àr inte att gÄ ut brett om tid och plats till alla utan att vi bjuder in de som vi kÀnner och försöker ordna nÄgot kulturellt och politiskt inslag. Har du nÄgra förslag pÄ hur vi kan göra detta till en bra aktivitet?

Med vÀnliga hÀlsningar

Erik Jonsson för Syriensolidaritet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter