Libyen – bakgrund och fakta

Senast uppdaterad: 2012-06-05

I en FN-rapport frÄn 2010 beskrivs Libyen som det bÀsta landet i hela Afrika för mÀnniskor att bo i. PÄstÄendet kan gÀlla för hela arabvÀrlden.

Qaddafi var grundaren till den Afrikanska Unionen. I januari i Är applÄderade Sverige och en rad andra lÀnder Qaddafi för hur fantastiskt Libyen var:

 • Gratis el Ă„t alla
 • Gratis sjukvĂ„rd Ă„t alla – Ă€ven i utlandet
 • Gratis utbildning – Ă€ven utomlands
 • RĂ€nta olaglig – 0% pĂ„ alla lĂ„n
 • Bensinen 44 öre litern
 • FörsĂ€kringar – gratis
 • Ny bil – staten betalar hĂ€lften
 • Nygift och vill bo i hus – staten bidrar med 335 000 kronor
 • Du vill bli bonde – staten betalar mark, utrustning, hus, boskap och utsĂ€de


Uppenbarligen var det inte nÄgon nöd hos det libyska folket som föranledde regeringen Reinfeldt-Bildt att hoppa pÄ NATO:s plundringsrÀd ned till Libyen.

NATO:s förre överbefÀlhavare Wesley Clarke om att kriget planerades redan för tio Är sedan:

Clarke vittnar om att Pentagon redan 2001 gavs updraget att planera ett krig mot Libyen – utan att det egentligen fanns nĂ„gra grunder för det.

1,6 miljoner Tripolibor (av 1,7) visar sitt stöd för Qadaffi den 1:a juli 2011 – det motsvarar ca 95% av befolkningen i huvudstaden och en fjĂ€rdedel av befolkningen i hela landet.


Tre veckor senare anföll NATO.

Kriget mot Libyen och regimskiftet synes ha haft tvÄ huvudmotiv:

 1. Inlemma Libyen i de “vĂ€stliga demokratiernas” globala finansiella kontrollstruktur – genom vilket privata och anonyma bankirfamiljer i London och New York styr samhĂ€llsutvecklingen
 2. Olja

Libyen under Qaddafi hade varit klokt nog att investera i guld och se till att landet inte var skyldig nÄgon en enda dinar.

Det första de CIA-kontrollerade Al-Qaeda jihadister (av svensk media döpta till “rebellerna”) gjorde, redan innan kriget började, var att skapa en ny centralbank och ett nytt oljebolag.

Det var nog enda gÄngen i vÀrldshistorien ett enligt uppgift förtryckt och frihetstörstande folk hade nÄgot sÄdant som sina tvÄ högsta prioriteter.

Att regimskifte verkligen var det dolda syftet med kriget bekrÀftas av utrikesminister Carl Bildt:s blogg den 21:a mars 2011, över en veckan innan den krigsproposition han skrev för Sverige röstades om i riksdagen:

“..vi var eniga om att viktigaste och svĂ„rast Ă€r de politiska insatserna för att försöka att bygga ett fungerande Libyen efter Khaddafi.”*

Den tidigare finanstorpeden John Perkins om hur det amerikanska imperiet lÀgger under sig nya lÀnder utan krig:


Dr. Webster Tarpley om hur kriser skapas och utnyttjas för att frÀmja expansion med militÀra och polisiÀra medel:Dr. Michael Parentis bejublade förelĂ€sning “Terrorism, Globalism and Conspiracy” – ger helhetsbilden:


Inga av de krig som startats efter 9/11 Ă€r nĂ„got som “bara hĂ€nt”.

De Ă€r resultaten av lĂ„ng och noggrann planering av vĂ€stliga finansoligarker i en plan att förvandla jorden till ett enda stort koncentrationslĂ€ger – dĂ€r de delar av mĂ€nskligheten som lyckats överleva de planerade massreduktionerna – förvandlats till livegna.

Regering, riksdag och försvar anmÀlda för krigsbrott i Libyen

Den 4:e november 2011 anmĂ€ldes 284 individer inom statsförvaltningen till Internationella Åklagarkammaren i Stockholm för bl. a. brott mot mĂ€nskligheten. AnmĂ€lare var fem svenskar.

LÀs anmÀlan hÀr.

Se de misstÀnkta hÀr.

Den 21:a november avfÀrdade Äklagarmyndigheten anmÀlan med motiveringen:

“Det förfarande som anmĂ€lts Ă€r inte brottsligt.”

Den 9 december 2011 begÀrdes överprövan av detta beslut. DÄ fanns 59 namn pÄ anmÀlan. Antalet stödanmÀlningar som inkommit via webben var knappt 500.

Se alla stödanmÀlningar hÀr.

LÀs överprövan hÀr.

I överklagan krÀvdes bl. a. klargörande av myndigheten vilken relationen egentligen Àr mellan skattebetalande individer och stater som Àgnar sig Ät olagliga krig och brott mot folkrÀtten.

Jurister i Storbritannien menar nÀmligen att olagliga krig Àr grund för skattebefrielse, eftersom finansiering av kriminalitet Àr emot lagen och ingen myndighet kan tvinga mÀnniskor att begÄ brott.

Det fina i krÄksÄngen?

Alla krig Ă€r olagliga – enligt SÖ 1929:23 (Kellogg-Briand fördraget).Veta mer?

 

John Perkins:
Confessions of an economic hitman

Webster Tarpley:
9/11 Synthetic Terror

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter