LĂ€sarrapport: “EU Ă€r ett USA-projekt”

Senast uppdaterad: 2016-06-23

NedanstÄende text Àr en mini-rapport författad av en av vÄra lÀsare.

Eftersom systemmedia Ă€r livrĂ€tt och faktaresistent publiceras den hĂ€r…

EU Ă€r ett USA-projekt – inget annat!

”EU har tillkommit för att hindra framtida krig i Europa, alltsĂ„ ett fredsprojekt!” SĂ„ lurar man europĂ©erna att tro pĂ„ sagor. Slagorden mot ett splittrat EU har varit extra starka i media senaste tiden, pĂ„ grund av ”brexit”, sĂ„ Ă€ven i Sverige.

Sanningen Àr att USA, i sin iver att vara vÀrldshÀrskare, har bekostat och genomdrivit tillblivelsen av EU, enbart för att det Àr lÀttare att styra en regering Àn mÄnga nationers regeringar! Amerikanska statliga dokument visar att den amerikanska underrÀttelsetjÀnsten hade en kampanj pÄ femtio- och sextiotalet för att bygga ett momentum, alltsÄ att fÄ upp farten och behÄlla den, för ett enat Europa. Det finansierades och riktades till den europeiska federalistiska rörelsen.

Dokumenten bekrĂ€ftar misstankar att USA arbetade aggressivt bakom kulisserna för att driva fram en europeisk stat. En promemoria, daterad den 26 juli 1950, ger anvisningar för en kampanj för att frĂ€mja ett fullfjĂ€drat Europaparlament. Det Ă€r signerat av Gen William J Donovan, chef för den amerikanska krigstidens ”Office of Strategic Services” (OSS), föregĂ„ngaren till CIA.

Dokumenten hittades av Joshua Paul, forskare vid Georgetown University i Washington. De inkluderar filer slĂ€ppta av USA:s Riksarkiv. Washingtons frĂ€msta verktyg för att forma den europeiska dagordningen var ”American Committee for a United EuropĂ©â€ (ACUE), som bildades 1948. Ordförande var Donovan, skenbart privatadvokat dĂ„.

Vice ordförande var Allen Dulles, CIA-direktör pĂ„ femtiotalet. I styrelsen ingick Walter Bedell Smith, CIA: s första chef, och en uppsĂ€ttning av OSS-tjĂ€nstemĂ€n som flyttade in och ur CIA. Dokumenten visar att ACUE finansierade ”The European Movement”, den viktigaste federalistiska organisationen i efterkrigstiden. 1958, till exempel gav de 53,5 procent av rörelsens medel.

”The European Youth Campaign”, en gren av ” The European Movement”, var helt finansierad och kontrollerad av Washington. Belgiska regissören, Baron Boel, fick mĂ„natliga betalningar till ett sĂ€rskilt konto. NĂ€r chefen för den europeiska rörelsen, Joseph Retinger, motsatte sig denna grad av amerikansk kontroll och försökte samla in pengar i Europa, blev han snabbt tillrĂ€ttavisad.

Ledarna för den europeiska rörelsen – Joseph Retinger, den visionĂ€ra Robert Schuman och den tidigare belgiska premiĂ€rministern Paul-Henri Spaak – behandlades alla som hyrda tjĂ€nare av sina amerikanska sponsorer. USA:s roll hanterades som en dold verksamhet. ACUES finansiering kom frĂ„n Ford och Rockefellerstiftelser samt företagsgrupper med nĂ€ra band till den amerikanska regeringen.

Chef för Ford Foundation, ex-OSS kommendör Paul Hoffman, blev Àven chef för ACUE i slutet av femtiotalet. Utrikesdepartementet hade ocksÄ en roll. En promemoria frÄn den europeiska delen, daterad den 11 juni 1965, ger rÄd till vice ordförande för Europeiska ekonomiska gemenskapen, Robert Marjolin, att fullfölja valutaunionen i smyg. Varför diskuteras inte denna sanning i media?

 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  statcounter