Uppdaterad: kontantupproret i SVT Debatt – torsdag den 12 mars 2015

Senast uppdaterad: 2015-02-24
Hösten 2012, för två och ett halvt år sedan, lyckades banksterväldet slingra sig ur en debatt i SVT Gomorron Sverige rörande bankernas olagliga, odemokratiska och ensidia utfasning av kontanter ur samhället.

Det skedde på klassiskt svenskt manér – man ringde och sjukskrev sig..

(av någon anledning var det tydligen med två dagars varsel omöjligt att finna någon ersättare bland de uppskattningsvis 100 000 individer som i Sverige arbetar inom finanssektorn)

Kanske blir det svårare för bankirerna att komma undan den här gången?

Torsdagen den 26:e februari 12:e mars 2015 planerar nämligen det nystartade kontantupprorets general, den förre rikspolischefen Björn Eriksson, att i SVT Debatt debattera det privata bankväldets olagliga och odemokratiska utfasande av kontanter.

Enligt debattprogrammets redaktör har man ännu tydligen inte fått tag på någon på bankernas sida som vågar/vill/kan ställa upp i debatten.

Risken är alltså en repris av vad som skedde hösten 2012: att kontanternas vänner vinner på walk-over men att den stora förloraren åter blir den fria åsiktsbildningen, demokratin och en lång rad med mänskliga rättigheter.

Läsare intresserade av att delta som studiopublik och hjälpa Eriksson och tittarna att förstå att kontanter faktiskt inte bara är en mänsklig rättighet – utan något som är grunden för mänskliga rättigheter kan mejla debattpublik@svt.se och anmäla sitt intresse.

Sändningen går av stapeln 22:00 och sänds från SVT Göteborg som ligger pumpgatan 2 (se kartan).

Några länkar

Klicka här för att gå med kontantuppropet.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Hans Nilsson, 2015-02-28 @ 09:27

  Aktuellt hade frågan om kontanternas svaga ställning som betalmedel uppe igår. Nu när VI har fått upp frågan på dagordningen gäller det för OSS att ha tummen i ögat och spettet i röven på förespråkarna för det kontantlösa samhället så de inte lyckas som de gjorde när man avreglerade banker och kreditmarknaden. De skall INTE ges en lugn stund framöver.Staten alltså VI folket måste ta över makten från de förståndshanikappade som idag styr och ställer i landet. Det är vår plikt att lämna över vårt land till kommande generationer SVENSKAR i så gott skick som möjligt är.

 • By Johan, 2015-02-26 @ 19:50

  Finns decentraliserade alternativ såsom Bitcoin som är en kryptovaluta. Det är en uppfinning där den första “appen” är en valuta. Dock sätter bara våran kollektiva fantasi gränsen för vad vi kan skapa under denna platform. Finns t.ex. användare som skapat fysiska Bitcoin. Ser en framtid där vi har en uppsjö olika alternativ att välja mellan i våran interaktion.

  ADMIN KOMMENTAR

  Bitcoin är inte en lösning – det är en metod att fasa ut kontanter och marknadsföra tanken på en global valuta.

  För fall av att stater/länder inte lyckas rädda kontanterna och fullt ut nationalisera skapandet av pengar så är lösningen nog vad Karen Hudes föreslår: att börja ge ut silver och guldmynt som sedan används för transaktioner.

 • By Jan-Ola Gustafsson, 2015-02-26 @ 16:03

  Förhoppningsvis hjälper många vakna svenskar till att skapa en opinion som kan stoppa galenskaperna med kontanternas
  avskaffande. Ett avskaffande av kontanter skulle utgöra en större totalisering av ett samhälle än många andra påhitt. När man under åren har rest i mer än 50 länder i flera världsdelar så vet man att “Cash is King”. De senaste årens strömavbrott har bara i liten skala visat hur sårbart elektroniska betalningar är. Kolla bara häromdagen hur Pajala kommun och angränsande kommuner fick stora svårigheter i samband med branden i ett industrihus. I ett land utan kontanter kan myndigheterna eller även enkla terrorister stoppa systemet, med totalkaos som följd. En förvirrad och oförberedd befolkning kan förmås att underkasta sig vad som helst i en sådan situation. Ett scenario i den riktningen har beskrivits på ett lysande sätt av den populäre författaren Lars Wilderäng i hans senaste bok “Stjärnklart”. Skaffa dig kunskap om samhällets sårbarhet
  nu – innan du vet ordet av kan vi befinna oss i en situation som vi aldrig i vår vildaste fantasi har kunnat tänka oss. Jag har sett sådana samhällen och situationer på nära håll. Glöm inte det antika ordspråket “Preparatus supervivet” = Den förberedde överlever!

 • By Suzanne, 2015-02-25 @ 22:19

  Sveriges regering bör beakta att de inte löst kärnavfallsfrågan. Enbart ur den synvinkeln är det ytterst oansvarigt att använda eldriven “digital konfetti-ekonomi”.

  Störningar i elnätet eller databaser. Då blir det ingen mat om det är den kön du står i. Det har jag själv varit med om. Eftersom jag var förberedd hade jag kontanter. De som inga hade fick lämna matkorgen i affären och gå hem den kvällen utan mat. Tänkvärt!

  Dessutom är vi vidrigt trötta på alla deras övervakningssytem. Övervakningen utökas till totalkontroll i samband med kortbetalning.

  Varför ska de veta allt om oss – och vi inget om dem? Vi vet inte ens vem som övervakar oss.

 • By Martin, 2015-02-25 @ 00:25

  Total koll på alla. När, var och vad som köps av av dom som har kort. Ett kort kan spärras selektivt för t.ex vapen, spel , alkohol, resor eller donationer. Den som inte har kan inte skaffa mat, och dataövervakning av allas inköp avslöjar lätt en gäst i ett hushåll. Detta är framtiden, men vi kan inte bara låta den starkaste aktören plötsligt och odemokratiskt ta sig denna makt utan diskussion.

 • By David, 2015-02-24 @ 19:06

  Rätt så! Friskt kämpat svenskar! Älska ert land, era barn, och ert liv. Sitt inte o skäms utan rör på fläsket. 🙂

Other Links to this Post

 1. Uppdaterad: kontantupproret i SVT Debatt – torsdag den 12 mars 2015 | Arab Nyheter — 2015-02-26 @ 21:00

statcounter