Kalabaliken pĂ„ Medborgarplatsen – ett frontalangrepp pĂ„ den fria opinionsbildningen

Senast uppdaterad: 2016-01-27
Den sammanvÀgda bilden av vad som utspelade sig i Stockholm den 23:e januari 2016 dÄ Stockholmspolisen stoppade en demonstration anordnad av den Nordiska MotstÄndsrörelsen (NMR) Àr att makten verkar ha beslutat att ytterligare inskrÀnka den fria opinionsbildningen genom att försöka sÀtta stopp för de framgÄngar det registrerade partiet NMR sedan en tid Ätnjuter.

Ett starkt skÀl till beslutet kan vara att NMR under en tid och med framgÄng, lyckats stÄ upp för och flytta fram den fria opinionsbildningens mÄlstolpar, nÀrmare bestÀmt implementering av punkten 4 i Regeringsformens 2:a kapitels 1:a paragraf:

2016-01-27: Blueshift övertalar Stockholmspolisen att Àndra den felaktiga rubriken till notisen om hÀndelserna pÄ Medborgarplatsen 2016-01-23.

Var och en Àr gentemot det allmÀnna tillförsÀkrad demonstrationsfrihet: frihet att anordna och delta i demonstrationer pÄ allmÀn plats.
Vad NMR sedan en tid Ă€gnar sig Ă„t Ă€r att utan att först “be om lov” av en alltmer paranoid och totalitĂ€r statsmakt, genomföra demonstrationer dĂ€r ordningssamheten varit exemplarisk och pĂ„ detta sĂ€tt skapat ett för den allmĂ€nna opinionsbildningen positivt prejudikat som samhĂ€llets alla konstruktiva och demokratiska krafter tjĂ€nar pĂ„.

Alternativet till att inte “be om lov” Ă€r att hos polisen ansöka/föranmĂ€la planerade manifestationer varpĂ„ polisen förmodas att inte lĂ„ta politiska övervĂ€ganden fĂ€rga sina beslut.

Ett av problemen för demokratin i Sverige i början pÄ 2016 Àr att polisen alltmer upptrÀda som att vad som initialt var ett administrativt förfarande, föranmÀlan av demonstrationer, i dag av mörka krafter inom statsförvaltningen omtolkas till att vara ett mÄste-krav med resultatet att alla av polismakten i förvÀg inte godkÀnda demonstrationer pÄ nÄgot sÀtt skulle vara olagliga.

Mot den hĂ€r bakgrunden blir kalabaliken pĂ„ Medborgarplatsen den 23:e januari 2016 obegriplig – i alla fall om man som facit försöker anvĂ€nda polisens pĂ„stĂ„enden om att NMR skulle ha “attackerat” dem.

FrĂ„gan som bör stĂ€llas Ă€r: vem tjĂ€nade pĂ„ att NMR:s demonstration gavs ett abrupt och vĂ„ldsamt slut just som partiet skulle hĂ„lla tal – vilket skedde efter att NMR och polisen tillsammans stadsvandrat hela vĂ€gen frĂ„n Östermalm (en halv mil bort) till Medborgarplatsen?

Vi har inte svaren (i alla fall inte fĂ„tt dem bekrĂ€ftade) men noterar att polisen i samband med sin vĂ„ldsanvĂ€ndning pĂ„ torget med det för medborgare viktiga symboliska namnen “Medborgarnas plats” passade pĂ„ att beslagta alla kameror som fanns i nĂ€rheten – inte bara de i demonstrationstĂ„get, utan alla – och som hade kunnat ge en bild av det, för den fria Ă„siktsbildningen och demokratin, sĂ„ snöpliga slutet.

Samtidigt som demonstrationen stoppades inledde CIA-fronten Anonymous ocksÄ en cyberattack mot NMR:s huvudsakliga nyhetsplattform, nordfront.se, en attack som över 100 timmar senare fortfarande pÄgÄr.

Det Àr lÀtt att drabbas av misstanken att polisens agerande den 23:e januari 2016 pÄ Medborgarplatsen i sjÀlva verket var den ena flanken i en kniptÄngsmanöver dÀr den andra flanken var cyberattack mot sajten nordfront.se.

Resultatet blev en kÀftsmÀll pÄ det enda politiska parti som Är 2016 pÄ gatan under ordnade former synes vÀrna och försöka expandera den fria Äsiktsbildningen i Sverige.

Det enda scenarie i vilket det skulle legat i NMR:s intresse att efter den lĂ„nga stadsvandringen “attackera” polisen, Ă€r om NMR Ă€r en trojansk hĂ€st som arbetar för den dolda makten – en kontrollerad front – som med JK och polis som sparringpartners/radarpar arbetar för att över tiden utradera alla andras demokratiska friheter.

Vi har utan framgÄng sökt NMR för en kommentar.

 

Bortom propagandan

LĂ€sare vars bild av den nordiska motstĂ„ndsrörelsen grundar sig pĂ„ vad svensk riksmedia kablar ut kan drabbas av förvĂ„ning nĂ€r de inser att partiets framgĂ„ngsrika radioshow Radio Nordfront (RNF) har utvecklats till en av alternativmedias kanske mest underhĂ„llande program dĂ€r det Ă€r sĂ„ högt i tak, och sĂ„dan mĂ„ngfald av gĂ€ster, att de Ă€r befogat att frĂ„ga om ens SVT och TV4 Ă€r sĂ„ “multietniska” i urvalet av individer man vĂ„gar djupintervjua.

Hittills har gÀsterna inkluderat frisprÄkiga muslimer, araber, perser och judar.

Det hÀr stÄr, naturligtvis, i enorm kontrast till den förmenta rasism NMR:s belackare anklagar partiet för.

NÄgra av RNF:s gÀster:

Att bilden av etnisk tolerans, öppenhet och sakfrĂ„georienterad pragmatism inte bara Ă€r politisk kosmetika, indikeras av att den advokat NMR:s presstalesman PĂ€r Öberg valde att anlita för att bemöta etablissemangets senaste artillerisalva med anklagelser mot honom sjĂ€lv Ă€r en andra-generationens invandrare med det osvenska namnet Sargon de Basso. 

LĂ€sare som inte kĂ€nner till planen pĂ„ att förvandla jorden till en fĂ€ngelseplanet rekommenderas boken: “VĂ€sts mörka hjĂ€rta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan.”

LĂ€sare som undrar om Sveriges roll i att dra vĂ€rlden in i global diktatur rekommenderas boken Demokrati till Döds – Sveriges vĂ€g in i den globala diktaturen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Nordic, 2016-01-28 @ 13:57

  KÀnns som att grupperingar dÀr antalet överstiger fyra eller fem blir infiltrerade pÄ ett eller annat sÀtt, vilket Àven Sovjet tiden vitnade om, dÀr grupperingar pÄ över tre st vart infiltrerade av en KGB agent. SÄ infiltration finns sÀkerligen för att skapa tumult och rycktes spridning. Sen hur det hanteras Àr en annan frÄga.

  HĂ„ller med tidigare skrivare som framhĂ„ller en bra verklighetsförankrad summering, zionmedia skriver endast om “Nazist attack” och detta upprepas hela tiden av alla ziozombi som tror att polisen skyddar dom from dom “onda nazisterna”

 • By Ivan Björn, 2016-01-28 @ 09:14

  Vad Àr demokratin av idag? Demokratin Àr att acceptera och respektera mÄngkultur!
  Allt som avviker frÄn mÄngkulturen förtrycks!

  Vilka problem har mÄngkultur? Den gemensamma synen pÄ grundlÀggande livsvÀrderingar, pÄ sjÀlvaste livet och dess uttryck!

  Detta innebÀr att en kultur som avviker frÄn vÄra grundlÀggande livsvÀrderingar fÄr inte kritiseras eller diskuteras!

  Det Àr inte konstigt i det lÀget att regeringen har en förlÄtande attityd till vÄld som förekommer frÄn vissa kulturer mot det svenska samhÀllet. MÄlet Àr nÀmligen att lÀnder ska tappa bort sina grundvÀrderingar genom sammanblandning. Detta Àr grundlÀggande för NWO.

  Samma sak sker inom handeln och militÀrsamarbete över grÀnserna. Kritik mot företag eller massdödandet i demokratins namn i vissa lÀnder fÄr inte förekomma.

  P.g.a. detta mÄste alla initiativ som den vid Medborgarplatsen stÀvjas!

  PÄ Radio Nordfront har jag lyssnat tvÄ gÄnger dÀr av en gÄng en intervju med Carl Norberg. Moderator har relevanta frÄgor och Àr vÀl förbered. M.a.o. en fröjd att lyssna pÄ en genomarbetad journalistik!

  Den som vill bredda sina Äsikter i dagens frÄgor kan gÀrna lyssna pÄ tvÄ videon som jag la nyligen pÄ min blogg med Steward Swerdlow om aktuella hÀndelser i vÀrlden

  http://ivansbj.blogspot.se/2016/01/steward-swerdlow-om-aktuella-handelser.html

  och

  Stewart Swerdlow – mind control – Sol system, mysterium med jordens poler…

  http://ivansbj.blogspot.se/2016/01/stewart-swerdlow-mind-control-sol.html

 • By Gasemstein, 2016-01-28 @ 09:06

  Juden ligger naturligtvis bakom detta. Man mÄste vÄga skriva klartext ibland sÄ folk verkligen fattar faran med invandrare. Tolerans, aldrig i livet.

 • By GrĂ€srot, 2016-01-27 @ 20:31

  Tror inte Nordfront Àr en falsk front. I sÄ fall Àr nog mÄnga i rörelsen omedvetna dÀrom. DÀremot Àr det inte osannolikt att det finns infiltratörer som kan ha utlöst polisens angrepp mot demonstrationen. Ddos-attacken bevisar dock att det var en planerad och samordnad attack mot Nordfront.

 • By KolNidre, 2016-01-27 @ 19:31

  Stor ELOGE för en MYCKET bra tillika verklighetsförankrad summering och skildring av det fullkomligt omotiverade övervÄld de av medborgarna avlönade poliserna utövade pÄ en helt fridsam demokratiskt laglig demonstration!

  Fy f-n för Svensk feg ryggradslös polis!!

Other Links to this Post

 1. Kalabaliken pĂ„ Medborgarplatsen – ett frontalangrepp pĂ„ den fria opinionsbildningen | Arab Nyheter — 2016-01-30 @ 02:04

 2. Vad hĂ€nde egentligen pĂ„ Medborgarplatsen? | corneliadahlberg — 2016-01-29 @ 09:47

 3. Blueshift » Blueshift ger Stockholmspolisen hemlĂ€xa – det blir nĂ€stan rĂ€tt — 2016-01-28 @ 08:27

statcounter