John Kerrys “cykelolycka” mordförsök – sköts av USA-utbildad ISIS-ledare vid hemligt möte

Senast uppdaterad: 2015-06-02
I amerikansk politik talar man ibland om “blowback”, nĂ€r en politiskt laddad situation nĂ„gon försökt manipulera plötsligt exploderar i nyllet pĂ„ manipulatorerna sjĂ€lva – ungefĂ€r som nĂ€r nĂ„gon pluggat pipen pĂ„ ett handeldvapen som sedan avfyras och exploderar i den som hĂ„ller i det.

Nu har det hÀnt igen.

Att ISIS Àr ett strategem uppfunnet av det amerikanska imperiet för syftet att bakvÀgen avsÀtta Syriens president Bashar Àr ingen nyhet.

Vad som troligen Àr det, i alla fall för Washington, Àr att fler kan Àgna sig Ät dubbelspel pÄ den internationella politikens spelplan.

I vÀnstra spalten nedan finner lÀsaren den officiella versionen av varför USA:s utrikesminister hÀromdagen i helikopter fick transporteras till ett sjukhus i Geneve.

Till höger Ă€r ett troligare scenario Ă€n tanken pĂ„ hur USA:s utrikesminister skulle ha gripits av nĂ„gon slags nostalgi till sin barndoms somrar i Frankrike och kastat sig upp pĂ„ en cykel och trampat i vĂ€g genom den franska landsbygden med Charles Trenets “La Mer” i hörlurarna.

AFTONBLADET

2015-05-31

USA:s utrikesminister i cykelolycka

USA:s utrikesminister John Kerry skadade sig i en cykelolycka i Frankrike och flögs i helikopter till sjukhus. Nu vĂ„rdas han pĂ„ sjukhus i GenĂšve – och tvingas avbryta sin resa.

USA:s utrikesminister John Kerry har brutit sitt högra lÄrben efter att ha kört omkull med sin cykel i nÀrheten av Scionzier i sydöstra Frankrike. 71-Äringen flögs i helikopter till sjukhus i GenÚve dÀr benbrottet konstaterades. Kerry förlorade inte medvetandet vid olyckan och hans skada Àr inte livshotande, enligt ett uttalande.

Nu vÀntar rehabilitering för utrikesministern. Kerry stÀller in sina planerade besök i Madrid och Paris och ÄtervÀnder till USA.
John Kerry har varit i GenÚve för samtal med sin iranske motsvarighet Javad Zarif om Irans kÀrntekniska program. Men de samtal som planerats för söndagen hade stÀllts in, sedan Iran motsatt sig krav pÄ att slÀppa in inspektörer.

Utrikesministern tar ofta en cykeltur under sina diplomatiska resor. NÀr det kÀrntekniska programmet diskuterades i schweiziska Lausanne i slutet av mars och början av april passade han ocksÄ pÄ att cykla en stund nÀr förhandlingarna tog paus.

KĂ€lla: Aftonbladet (TT)

Bearbetning av WHATDOESITMEAN

2015-06-01

USA:s utrikesminister Kerry rapporterad “allvarligt skadad” vid eldstrid i Frankrike

Enligt uppgifter sköts USA:s utrikesminister John Kerry pÄ den franska militÀrbasen Phalsbourg-Bourscheid.

Det skall ha skett vid ett hemligt möte med representanter ISIS dÀr man diskuterade den framtida strategin för hur ISIS skall fortsÀtta försöka starta storkrig i Mellanöstern.

ISIS-befÀlhavaren och den misstÀnkte skytten sÀgs vara en centralasiat som mellan 2003 och 2014 skall ha deltagit i fem amerikanska utbildningsomgÄngar i kontraterrorism i USA och i Tadzjikistan och som vid tiden för mordförsöket var militÀr befÀlhavare inom ISIS.

Den stora frÄgan Àr vad som fick ISIS-chefen överste Khalimov (bilden nedan) att försöka döda den amerikanske utrikesministern.

KĂ€lla: US Secretary Of State Kerry Reported “Gravely Wounded” After French Gun Battle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter