“Jag förmodar att UD förstĂ„r att vi Ă€r i krig”

Senast uppdaterad: 2014-03-01
Den ryske pensionerade generalen Leonid Ivashov har skarpt varnat för vad som egentligen hĂ€nder i den strategiska östvĂ€stliga konflikten om Ukraina. Han var tidigare chef för utrikesfrĂ„gor pĂ„ ryska försvarsdepartementet och Ă€r ordförande för Akademin för geopolitiska studier. Ivashov Ă€r en ledande medlem i den s.k. Izborskklubben och var med och skrev deras uttalande om att “RĂ€dda Ukraina!”.

I en intervju den 10 februari pÄ km.ru sa Ivashov följande om EU:s företrÀdare och USA:s utrikesminister John Kerry:

– Uppenbarligen har de Ă€gnat sig Ă„t att djupt och grundligt studera Göbbels doktriner, och fortsĂ€tter med det. De framstĂ€ller allt bakvĂ€nt i förhĂ„llande till verkligheten. Det Ă€r ju en av de formler som nazipropagandan anvĂ€nde mest framgĂ„ngsrikt: … De anklagar dem som försvarar sig för aggression. Vad vi ser i Ukraina och Syrien Ă€r ett vĂ€stligt projekt, en form av krigföring. I bĂ„da omrĂ„dena ser man ett tydligt antiryskt upplĂ€gg. Det Ă€r vĂ€lkĂ€nt att krig idag börjar med psykologisk och informationskrigföring…”

– Jag förmodar UD förstĂ„r vi Ă€r i krig och att krig har sina lagar. … Efter informationskrigföringen förbereder de insatser till lands och till sjöss. Kerry och Obama uppmuntrar i Kiev sĂ„dant som de hĂ„rt slĂ„r ner i sitt land. De europeiska ledarna bryter upp otillĂ„tna demonstrationer med vattensprutor och kastar demonstranter i fĂ€ngelse, medan i de i fallet Ukraina gör det exakt motsatta och dessutom hotar de Ryssland. Logiskt sett Ă€r detta en del av informationskrigföringen.”

– HĂ„ll i Ă„tanke att i skuggan av nyhetsuppstĂ„ndelsen [om bĂ„de olympiaden och Ukraina], sĂ„ kommer amerikanska krigsfartyg in i Svarta havet, dvs nĂ€ra Ukraina. De har skickat marinsoldater och de har ocksĂ„ börjar skicka fler stridsvagnar till Europa… Efter informationskrigföringen förbereder de insatser till lands och till sjöss. Möjligen ocksĂ„ med flyg.

– Scenariot kan vara det följande: Driv Ukraina till sammanbrottets rand; skyll allt pĂ„ Janukovytj och ryssarna; för att dĂ€refter sĂ€ga att Nato helt enkelt inte bara kan vara en Ă„skĂ„dare. Skicka sedan in trupper för att Ă„terstĂ€lla ordningen. Sedan skapas en övergĂ„ngsregering, som det gjordes i Irak och Kosovo och Nato tar sedan kontroll över allting. Historien visar att vi har levt igenom liknande situationer. Men innan dess kommer de att rĂ€ttfĂ€rdiga aggressionen med informationskrigföring…

– De har inte ens lĂ€rt [oppositionsledarna] Klytjko, Jatsenjuk och Tyanybok att sköta en regering ordentligt. Huvudsaken för dem Ă€r att ta makten och förstöra den ukrainska staten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter