Hollywood + RAND = sant

Senast uppdaterad: 2015-05-24

Det har för mĂ„nga varit uppenbart att filmproduktionen i Hollywood har en fantastisk förmĂ„ga att “förutse” framtida företeelser och trender.

Hypoteserna om vad det skulle handla om inkluderar att det skulle handla om nĂ„gon form av programmering av mĂ€nskligheten – d v s att Hollywood gör filmer som planterar uppfattningar och annat hos tittarna, bĂ„de medvetet men ocksĂ„ undermedvetet – subliminalt.

Ett annat förslag Ă€r att den handfull med finansoligarker som Ă€nnu försöker styra mĂ€nsklighetens öden genom att i förvĂ€g “tala om” för mĂ€nniskor vad de planerar att göra, i och med de uteblivna protesterna, fĂ„tt nĂ„got slags karmiskt carte blanche att verkstĂ€lla sina planer – att de inte skulle drabbas av dĂ„ligt karma (som man sĂ„r fĂ„r man skörda) av det lidande och den död och förintelse man bringar över mĂ€nniskor, dĂ„ dessa inte protesterat.

Ett tredje förslag Àr att de bÀsta stÀllet att gömma en stor hemlighet pÄ Àr mitt ute i det offentliga pÄ sÄdant sÀtt att alla kan se det men ingen vill ta i det.

Ett exempel pÄ det sista Àr Hollywoods science-fiction filmer.

Ingen forskare som vill behĂ„lla anslag och anseende skulle komma pĂ„ tanken att pĂ„ allvar börja studera t ex UFO:s – p g a löjlighetsfaktorn.

Men hur Àr det egentligen?

Finns det nÄgon dokumenterbar koppling mellan Ä ena sidan Hollywood och den dolda maktens department för framtida planer?

Ja det gör det.

Innan det fanns tankesmedjor fanns RAND Corporation – den entitet som under det kalla kriget uppfann bl a kĂ€rnvapenkrigets MAD-koncept: Mutually Assured Destruction.

En genomgÄng av vad som publicerats pÄ RAND under Ären gör det lÀtt att finna koncept som nÄgra Är senare dyker upp i form av Holluwood produktioner.

Att den framtid RAND Corporation lever i alltmer pĂ„minner om framtiden (2019) i klassikern “Blade Runner” frĂ„n 1982 Ă€r ingen tillfĂ€llighet.

I videon nedan berĂ€ttar författaren till boken “Soldiers of Reason” om vad RAND Corporation egentligen Ă€r för nĂ„got.


Och koppling till Hollywood?

Board of Trustees

Som alla bra spelfilmer har ocksÄ historien om RAND en ovÀntad twist.

FrÄn och 2015 sitter den allestÀdes nÀrvarande Illuminatuagenten Carl Bildt med i RANDs Board of Trustees.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other Links to this Post

  1. Blueshift » Rockefeller och RAND bakom jakten pĂ„ fildelare — 2015-05-24 @ 21:40

statcounter