HĂ€ng dom högt – finansoligarkernas kommande storblĂ„sning och varför Riksbanken mĂ„ste skrotas

Senast uppdaterad: 2015-03-11
Kanske Àr det som sÄ att om nÄgot lÄter för bra för att vara sant, sÄ Àr det nog för bra för att vara sant.

Hur kan Michael Kumhof, forskare vid FN-organet Internationella valutafonden (IMF) ta en sida ur vad som skulle kunna kallas för “konspirationsteoretikernas bibel” och med denna resa vĂ€rlden runt och förelĂ€sa om hur man effektivast förstör vĂ€rldens hela bankindustri och dĂ€refter inte bara har ett arbete att gĂ„ tillbaka till (pĂ„ en bank dessutom) – utan faktiskt avancerar Ă€nnu högre och blir anstĂ€lld pĂ„ Storbritanniens centralbank: Bank of England.

Är svaret att Kumhof – under tĂ€ckmantel av att vara radikal fritĂ€nkare – faktiskt bereder terrĂ€ngen för finansoligarkernas sista stora blĂ„sning av mĂ€nskligheten: planen pĂ„ att etablera en global monetĂ€r diktatur med en enda global valuta – med sig sjĂ€lva i förarsĂ€tet?

Makten och HĂ€rligheten

Det hÀr Àr vad oberoende forskare under mÄnga Är har försökt att fÄ mÀnniskor att förstÄ:

Det Ă€r inte regeringar som skapar pengar. Det Ă€r privata banker – och de gör det ur tomma intet, som skuld.

HĂ€r har lĂ€saren Fractional Reserve Banking (FRB) – grundorsaken till sĂ„ gott som alla problem vĂ€rlden dras med i dag.

Det oundvikliga utfallet av FRB bekrĂ€ftades pĂ„ BBC News Ă„r 2011: “Regeringar styr inte vĂ€rlden – Goldmann Sachs styr vĂ€rlden.”

NÀstan alla beslut i vÀrlden, stora som smÄ, mÀts i och möjliggörs av pengar.

Om banken inte gillar lĂ€sarens drömmar om en ny bil eller ett nytt hus, sĂ„ beviljas inte lĂ„neansökan. Regeringar som inte hörsammar finansoligarkernas instruktioner, drabbas av samma öde – eller vĂ€rre.

Se bara pĂ„ vad som hĂ€nde Libyen under Ghaddafi och vad som sedan nĂ„gra Ă„r utspelar sig i Grekland och andra delar av Sydeuropa: finansoligarkernas bekrigar “olydiga” regeringar.

VÀgen ut ur det hÀr djupt patologiska herre-slav förhÄllandet mellan Ä ena sidan en maffia av internationella finansoligarker och resten av mÀnskligheten, Àr att regeringar helt enkelt stoppar Fractional Reserve Banking och genom det förhindrar banker frÄn att slÄ sönder och suga ut samhÀllen.

För att förstÄ just vilken underbar och befriande upplevelse det Àr att leva i ett land som Àr monetÀrt suverÀnt och sjÀlvförsÀrjande rÀcker det med att lÀsaren förestÀller sig hur det skulle vara att ha sin egen pengatryck i kÀllaren.

Flaskhalsen i hennes liv skulle inte lÀngre vara avsaknad av pengar, utan att det inte finns tillrÀckliget med tid att göra allt det hon vill göra.

Flaskhalsen för lÀnder som till 100% kontrollerar skapandet av alla pengar i landet kommer att vara vÀlutbildad arbetskraft.

LÀsaren kan ocksÄ behöva vÀnja sig vid studielön i stÀller för studielÄn, gratis fortbildning livet ut (för de som vill), en arbetslöshet pÄ runt noll procent, fyra timmars arbetsdagar.

Och ingen inkomstskatt.

Regeringar som skapar sina egna pengar behöver nÀmligen inte ta ut skatt för att finansiera sin budget.

Detta Àr den inte helt klarlagda kontexten i vilken Michael Kumhof har blivit kÀnd för en bredare allmÀnhet nÀr hÄller förelÀsningar kritiska till privatbankernas Fractional Reserve Banking.

ÄndĂ„ har Michael ett arbete att gĂ„ till varje morgon – och det pĂ„ en bank, dessutom.

 

Den Stora BlÄsningen

De krafter som en gÄng i tiden uppfann Fractional Reserve Banking vet naturligtvis vad lÀsaren nyss lÀst.

De Ă€r ocksĂ„ akut medvetna om att den dag den breda allmĂ€nheten genomskĂ„dar taskspelet sĂ„ kan bankirerna kyssa sina karriĂ€rer hejdĂ„ – eller vĂ€rre.

Åtminstone bankirer pĂ„ den nivĂ„ Michael Kumhof diskuterar i sin rapport “The Chicago School revisited”.

SÄ, vad kan finansoligarkerna göra för att ÀndÄ kunna fortsÀtta utöva kontroll över mÀnskligheten?

De kan göra vad som gjordes redan 1930, skapa en global centralbank: the Bank of International Settlements (BIS) och försÀkra sig om att nÀr massuppvaknandet vÀl kommer och regeringar av sina befolkningar tvingas kriminalisera Fractional Reserve Banking sÄ kommer skapandet av pengar att delegeras till lÀnders centralbanker.

Och nu kommer blÄsningen.

Även om Sveriges centralbank, Riksbanken, lĂ„ter som att den Ă€r svensk, Ă€r en myndighet som pĂ„ nĂ„got sĂ€tt borgar för “riket”, sĂ„ Ă€r den i praktiken som de allra flesta andra centralbanker pĂ„ planeten en integrerad del av nĂ„got kallat Centralbankernas centralbank – Bank of International Settlements (BIS).

I fallet med just Sveriges centralbank, Riksbanken, Àr det faktiskt vÀrre Àn sÄ.

Riksbanken Ă€r delĂ€gare i BIS och tre av dess chefer har suttit i BIS styrelse, Stefan Ingves, Urban BĂ€ckström och Bengt Dennis. Dennis och BĂ€ckström var till och med ordföranden för BIS. BĂ€ckström var bekrĂ€ftad deltagare i 2010 Ă„rs upplaga av Bilderbergmötet. Dennis var den person som inledde “avregleringen” (det vill sĂ€ga nedrustningen) av riksbankens försvarsverk av den svenska ekonomin, vilket resulterade i 1990-94 Ă„rs finanskris.

Nedrustningsprocessen av Riksbanken har fortsatt under BÀckström och Ingves, med resultatet att snart har privatbankerna lyckats utrota kontantvÀsendet.

Att Riksbankens och andra centralbankers förmenta “sjĂ€lvstĂ€ndighet” bara gĂ€ller mot det egna landets regering och riksdag – inte BIS – bekrĂ€ftas alltsĂ„ av att samtidigt som Dennis och BĂ€ckström var chefer för Sveriges Riksbank (1982-1993 & 1994-2002) var de ocksĂ„ ordföranden för BIS (1991-1993 & 1999-2002).

Riksbankens “sjĂ€lvstĂ€ndighet” verkar ha börjat med förtjusningen för ett illusionstrick kallat maktfördelningsprincipen, enligt vilket demokratier bör separera pĂ„ den verkstĂ€llande makten (regeringen), den lagstiftande makten (riksdagen) och den dömande makten (domstolarna).

NĂ„gonstans i bakvattnet pĂ„ detta klassiska koncept föddes tanken att dĂ„ mĂ„ste vĂ€l ocksĂ„ centralbanker pĂ„ nĂ„got sĂ€tt klĂ€mmas i maktfördelningstanken – utan att man egentligen tĂ€nkte efter sĂ„ noga vad detta i praktiken borde innebĂ€ra.

Eftersom den verkstĂ€llande makten utgörs just av makten att skapa handlingsplaner och finansiera dessa sĂ„ ligger i realiteten en absolut vetorĂ€tt mot den verkstĂ€llande makten hos de banker som nekar eller beviljar regeringar de “lĂ„n” som krĂ€vs och som i samband med det har definitiva krav pĂ„ hur handlingsplanen faktiskt utformas.

LĂ€sare som undrar var man kan finna historiska exempel pĂ„ nyss nĂ€mnda förhĂ„llande rekommenderas Ă„ter att studera situationen i Grekland – liksom IMF:s (Michael Kumhofs förre arbetsgivare) framfart i andra lĂ€nder.

Det hela kan liknas vid labbrÄttor i en labyrint.

Finansoligarkerna sÀtter via tillgÄngen pÄ pengar och lÄnevilllkor ramarna för en regerings handlingsutrymme. Inom detta omrÄde agerar regeringen relativt fritt.

Oligarkerna Ă€r i liknelsen mĂ€nnen i vita rockar som designar labyrinten i vilken rĂ„ttorna “fritt” fĂ„r röra sig.

“Regeringen” i det sociala ingenjörsexperimentet Ă€r alfa-rĂ„ttan i labyrinten som sĂ€ger vart de andra rĂ„ttorna skall springa.

Demokrati i betydelsen att landet styrs av folkets valda representanter Àr inte bara inkompatibelt med Fractional Reserve Banking utan ocksÄ centralbanker som bak lyckta dörrar viker ut sig som det internationella finanskapitalets eskortflickor.

LÀsaren skall inte bli förvÄnad att om, eller nÀr, finansoligarkerna lyckats med Den Stora BlÄsningen sÄ kommer i rask takt den svenska kronan och alla andra nationella valutor att försvinna och ersÀttas av en enda global valuta.

Nu vet lĂ€saren varför Michael Kumhof fortfarande har ett arbete att gĂ„ till varje morgon: nĂ€r han kritiserar Fractional Reserve Banking pĂ„ det sĂ€tt han sĂ„ gör bereder han blott vĂ€gen för hur BIS via centralbanker planerar att gripa makten i alla lĂ€nder i hela vĂ€rlden – utan att nĂ„gon begriper det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By johan sandwall, 2015-03-14 @ 20:48

  Hur svĂ„rt kan det vara att förstĂ„? De stora bankerna stĂ„r ovanför och Ă€r inte kopplade till nĂ„gon nation. MĂ„let Ă€r vinstmaximering. Vinstmaximering genom “utlĂ„ning/skapande av skuld” mot rĂ€nta. Optimalt Ă€r att lĂ„na ut till krigförande nationer. DĂ€rför fĂ„r vi fler och större krig hela tiden.

 • By leif bengtsson, 2015-03-14 @ 00:08

  Vi har tvÄ ekonomier hÀr precis som i ryssland östlÀnder mfl.
  En öppen och en svart.
  Den svarta Àr förbjuden men jag kan lova att jag som bor pÄ landet sedan tvÄ Är inser just att cash is king.
  Denna del ökar hela tiden i den privata sfÀren kan jag lova.
  Se ocksÄ i annonserna pÄ blocket. Bytes ökar sakta men sÀkert.
  Krisar det kan grÀsrötterna skapa lokala valutor.
  Det som livet behöver finns oftast i nÀromrÄdet.

 • By Bengt, 2015-03-13 @ 18:28

  Skulle politikerna i Sverige ta ansvar för skapande av pengar skulle dessa förmodligen anvÀndas för att Ànnu snabbare utrota den svenska befolkningen.

 • By Lars Norgren, 2015-03-13 @ 15:59

  FullstĂ€ndigt oavsett vad banker och regeringar hĂ„ller pĂ„ med, existera naturlagen – ORSAK & VERKAN

  Alla levande vÀsen mÀnniskor inrÀknat skapar sitt egeyt öde mot denna bakgrund, sÄ nÀr centralbanker bryter samman, nÀr vÀrlden startardet tredje vÀrldskriget fysiskt,nÀr de mentala sammanbrotten orsakakar hysterier osv Àr det mÀnniskorna sjÀlva som Àr orsaken, inte en bankorganisation utan ALLA och var för sig skapar sitt öde.

  ALLA de som bara tĂ€nker pĂ„ sig sjĂ€lva, alla som skapar förmögenheter genom vinst – kommer att bli varse att vinsterna ocksĂ„ har förlorare, annars kunde det ju inte bli “vinst”
  Begiper man detta ser man att hela vĂ€rldens stora problem Ă€r dĂ„lig moral, mycket dĂ„lig moral, och moralförbrytarna kommer att fĂ„ lida för sin girighet, helt naturligt…

Other Links to this Post

 1. Ur Blueshift | corneliadahlberg — 2015-03-15 @ 16:55

 2. HĂ€ng dom högt – finansoligarkernas kommande storblĂ„sning och varför Riksbanken mĂ„ste skrotas | Arab Nyheter — 2015-03-13 @ 18:04

statcounter