Godnatt NATO – hĂ€r “sĂ€nker” ett ryskt attackplan frĂ„n 1967 USA:s mest sofistikerade jagare

Senast uppdaterad: 2014-11-17
Glöm argumentet att VĂ€sts finansoligarker Ă€r vĂ„r tids ondska och att Sverige befinner sig pĂ„ fel sida i historien – nĂ€r dess konservative drömmer om ett medlemskap i Nato.

HÀr har lÀsaren ett argument som borde bita pÄ den mest nihilistika politiker och tjÀnsteman: insikten att ett krig mellan NATO och Ryssland i Europa slutar med svidande brakförlust NATO och EU.

Är det hĂ€r ett scenarie Sverige bör engagera sig i pĂ„ de stora förlorarnas sida – bĂ„de moraliskt och militĂ€rt?

Sveriges regering under andra vÀrldskriget besatt ju visdomen att precis innan den matchen blÄstes av hoppa av samarbetet med det Tredje Riket och blev istÀllet medlem i det angloamerikanska imperiet.

Artikeln nedan redogör för hur ett obevÀpnat ryskt bombplan anno 1967 (Su-24) den 10 april 2014 slog av all elektronisk utrustning ombord pÄ den amerikanska jagaren USS Donald Cook med en lÀtthet som hade den ryska flygbesÀttningen haft en fjÀrrkontroll och den amerikanska jagaren varit en TV-apparat.

Bombplanet genomförde sedan tolv simulerade anfall mot jagaren vars besÀttning inte kunde göra mer Àn att med sjunkande mod uppgivet titta pÄ.

Ryssarna hade inte brÄttom, utan drog ut pÄ det förödmjukelsen i en och en halv timme.

Omedelbart efter den ryska styrkedemonstrationen (fredlig som den var) vÀnde den nu svÄrt demoraliserade USS Donald Cook om och seglade bort frÄn ryskt och ukrainskt vatten.

Inget annat amerikanskt örlogsfartyg har dÀrefter setts i omrÄdet.

Enligt uppgift har en tiondel av besÀttning ombord pÄ USS Donald Duck.. förlÄt Donald Cook.. nu begÀrt att fÄ lÀmna jagaren.

Den svenska lĂ€rdomen av detta Ă€r uppenbar – eller borde i alla fall vara det.

Glöm NATO.

Glöm Sverige som en vassalstat i ett amerikanskt imperium.

Återinför vĂ€rnplikten med fokus pĂ„ armĂ©n och flottan.

Börja tala nordiskt försvarssamarbete med grannarna.

Och för all del – normalisera gĂ€rna förbindelserna med SciFi-tech metropolen Moskva.

Man verkar ju syssla med hur spÀnnande vetenskap och teknik som helst dÀr.

Vad var det som sÄ skrÀmde USS Donald Cook i Svarta Havet?

2014-09-08.

Orginalartikeln: What frightened the USS Donald Cook so much in the Black Sea?

ÖversĂ€ttning: Google

Amerikanska UD bekrÀftar att besÀttningen pÄ jagaren USS Donald Cook Àr allvarligt demoraliserad sedan deras fartyg överflugits i Svarta havet av ett ryskt Sukhoi-24 (Su-24) stridsflygplan som bar varken bomber eller missiler utan blott var utrustad med en telekrigsenhet.

Den 10 april 2014 seglade USS Donald Cook in i Svarta havet och den 12 april flög ett ryskt Su-24 taktiskt bombplan över fartyg, vilket utlöser en hĂ€ndelse som, enligt flera rapporter i media, helt demoraliserade fartygets besĂ€ttning – sĂ„ pass att Pentagon utfĂ€rdade en protest [1].

USS Donald Cook (DDG-75) Àr en 4: e generationens fjÀrrstyrd robotjagare vars viktigaste bevÀpning Àr Tomahawk kryssningsmissiler med en rÀckvidd pÄ upp till 250 mil och som kan bÀra kÀrnladdningar. Fartyg bar pÄ 56 Tomahawk missiler i standardlÀge och 96 missiler i attacklÀge.

Den amerikanska jagaren Ă€r utrustad med den senaste “Aegis Combat System”. Det Ă€r ett integrerat marint vapensystem som kan lĂ€nka ihop försvarssystem för alla fartyg som Ă€r med i samma nĂ€tverk, för att sĂ€kerstĂ€lla upptĂ€ckt, spĂ„rning och förstörelse av hundratals mĂ„l samtidigt. Dessutom Ă€r USS Donald Cook utrustad med fyra stora radar, vars kraft Ă€r jĂ€mförbar med den för flera stationer. För sjĂ€lvförsvar bĂ€r det mer Ă€n femtio luftvĂ€rnsrobotar av olika slag.

Det ryska Su-hade varken bomber eller missiler utan bara en korg monterad under flygplanskroppen, vilket, enligt den ryska tidningen Rossijskaja Gazeta [2], innehöll en rysk telekrigsenhet benÀmnd Khibiny.

NÀr det ryska jetplanet nÀrmade det amerikanska fartyget slog telekrigseneheten ut alla radar, styrkretsar, system, informationsöverföring, mm ombord den amerikanska jagaren. Med andra ord, det allsmÀktiga Aegis-systemet, som Àr pÄ vÀg att installeras pÄ bl a Natos allra modernaste skepp stÀngdes ned som hade det varit en TV med en fjÀrrkontroll.

Den ryska Su-24 simulerade sedan en missilattack mot USS Donald Cook, som bokstavligen var bÄde döv och blind. Det obevÀpnade ryska flygplanet upprepade sedan samma manöver 12 gÄnger innan det flög ivÀg.

Den 4: e generationens jagare satte sedan omgÄende segel mot en hamn i RumÀnien.

Trots hÀftiga reaktioner bland försvarsexperter har vÀst-media mörkat hÀndelsen. Inget amerikanskt fartyg har efter det hÀr nÀrmat sig ryskt territorialvatten.

Enligt special-media har 27 av sjömÀnnen pÄ USS Donald Cook begÀrde att bli befriad frÄn aktiv tjÀnst.

Vladimir Balybine – förestĂ„ndare för forskningscentret om elektronisk krigföring och utvĂ€rdering av sĂ„ kallade “synlighet minskning” tekniker som Ă€r knutna till det ryska flygvapnet Academy – gjorde följande kommentar:


“Ju komplexare ett radio-elektroniska system Ă€r, desto lĂ€ttare Ă€r det att stĂ€nga av den med hjĂ€lp av elektronisk krigföring.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • By Pete, 2014-11-19 @ 17:13

    Intressant artikel, det Ă€r vĂ€rldskĂ€nt att de ryska planen och de ryska piloterna Ă€r de skickligaste. Att de ocksĂ„ besitter mycket sofistikerad teknik i övrigt Ă€r nĂ„got fĂ„ NATO-anslutna lĂ€nder vill erkĂ€nna. Amerikaner brukar gĂ€rna framhĂ„lla att de har de största sakerna, nĂ€r det gĂ€ller flygplan sĂ„ mĂ„ste vi vĂ€nda blicken österut för att hitta det största flygplanet, exempelvis An-225 eller lillebror An-125(jag Ă€r dock lite osĂ€ker hĂ€r). Dessa flygplan byggdes i Sovjet, men finns numer i Ukraina. Det finns mycket för vĂ€stvĂ€rlden att hĂ€mta i Ukraina förutom gas och olja, sĂ„ det Ă€r förmodligen dĂ€rför vĂ€stlĂ€nderna blir lite upphetsade och vill ta kontroll över landet under förevĂ€ndning av att “det Ukrainska folket törstar efter demokrati”.

Other Links to this Post

statcounter