Globalisternas krig mot Livet sjÀlvt

Senast uppdaterad: 2017-01-25
NedanstÄende artikel Àr saxad frÄn Anthropocene och författad av Lars Bern.

Livets grundlÀggande mekanismer

Basen för nÀstan allt levande pÄ jorden Àr vÀxtligheten. Utan vÀxter kan inga djur existera och planeten skulle vara en död öken som den vi kan observera pÄ grannplaneten Mars. F.ö. Àr detta sÀkert förhÄllandet pÄ flertalet planeter som kretsar kring andra stjÀrnor i vÄr galax.

VĂ€xtligheten bygger pĂ„ tvĂ„ kemiska föreningar – koldioxid (CO2) och vatten (H2O). NĂ€r dessa tvĂ„ föreningar bringas att reagera kemiskt med varandra med hjĂ€lp av energi frĂ„n solens ultravioletta strĂ„lning sĂ„ bildas glukos (C6H12O6) och syre (O2) genom den s.k. fotosyntesen. Glukosen anvĂ€nder sedan vĂ€xterna för att bygga sina cellulosastrukturer och till de kolhydrater som de lagrar i sina frukter, bĂ€r, rötter m.m.. Syret avger vĂ€xten till omgivningen som en restprodukt.

Detta grundlÀggande samband innebÀr att det blir ingen vÀxtlighet utan koldioxid och vatten. PÄ jorden har vi utomordentligt gott om vatten men ganska begrÀnsat med koldioxid. Den senare föreningen finns som ett spÄrÀmne i atmosfÀren (0,04%) och det finns löst i vÀrldshaven. Om halten av koldioxid understiger 0,01% avstannar i stort sett all fotosyntes och vÀxterna dör. Mellan halten 0,01% till 0,03% och vid lÄga temperaturer Àr vÀxtligheten hÀmmad av brist pÄ tillrÀckligt med koldioxid och vÀrme. NÀr halten stiger som den har gjort de senaste 50 Ären ökar vÀxtligheten markant och skördarna slÄr Ärliga rekord.

Det Àr sÄledes tre faktorer som Àr viktiga för att vi skall fÄ rik vÀxtlighet vatten, koldioxid och vÀrme. Alla trÀdgÄrdsmÀstare vet detta varför de ser till att deras vÀxthus har en hög halt av koldioxid, vÀrme och en fuktig miljö.

VÀxtligheten har skapat förutsÀttningen för uppkomsten av djurliv och mÀnniskor. De grÀsÀtande djuren Àter vÀxterna och omvandlar vÀxtmaterialets sammanlÀnkade glukosmolekyler tillbaka till fri glukos som de sedan anvÀnder i sin metabolism genom att omvandla glukosen tillbaka till koldioxid och vatten via en kemisk reaktion som frigör behövlig energi och lÀmnar koldioxiden och vattnet som restprodukter som sedan vÀxter ÄteranvÀnder i ett evigt kretslopp. Glukosen anvÀnds Àven till att bygga upp proteiner och kolesterol som Àr djurkroppens viktigaste byggstenar eller genom att lagra ett överskott av kolesterolet som en framtida energireserv.

Djur likt mÀnniskan med en begrÀnsad förmÄga att hÀmta sin energi frÄn vÀxter och dÄ speciellt frÄn vÀxternas cellulosa, har istÀllet utvecklats till att hÀmta sin nÀring frÄn grÀsÀtande och andra djur. Rovdjuren Àr helt beroende av att fÄnga andra djur för att fÄ föda medan djur som mÀnniskan kan blanda animalier och lÀttsmÀlta delar av vÀxtligheten.

Detta Àr kraftigt förkortat de grundlÀggande mekanismerna bakom livet pÄ jorden. För den som förstÄr grundÀmnens periodiska system, finns det anledning att Àven förmoda att liv pÄ andra planeter Àr uppbyggt pÄ ett liknande sÀtt.

Vansinnets tidsÄlder

MÀnniskan har under hela sin historia gÄtt hÄrt Ät annat liv pÄ jorden. VÀxtligheten har exploaterats hÀnsynslöst genom skövling av skogar och ett jordbruk prÀglat av monokulturer, men man har dock genom jordbruk försökt skapa ett vÀxtliv för att göra mÀnniskans existens enklare. Vi har Àven gÄtt hÄrt Ät djurstammarna pÄ jorden i vÄr jakt pÄ föda och vi har slagit ihjÀl varandra. Det Àr inget nytt.

Under de senaste 40 Ă„ren har det dock skett en viktig och totalt aningslös förĂ€ndring av mĂ€nniskans förhĂ„llande till livet pĂ„ jorden. I kampen om makten pĂ„ planeten har maktmĂ€nniskor valt ut den grundlĂ€ggande byggstenen koldioxid och stĂ€mplat den som det största hotet mot livet. Varenda politiker i vĂ€stvĂ€rlden har de senaste decennierna skrikit sig hesa om hur farlig livets viktigaste byggsten Ă€r – för livet! Vansinnet Ă€r totalt. Detta har lett till att de företeelser i det moderna samhĂ€llet som verkligen skadar livet, nĂ€stan inte fĂ„r nĂ„gon uppmĂ€rksamhet lĂ€ngre och Ă„tgĂ€rderna uteblir. Alla resurser gĂ„r Ă„t att bekĂ€mpa livets viktigaste byggsten.

Under samma tid som livets gas stĂ€mplats som ett hot, har maktmĂ€nniskor med stora ekonomiska intressen Ă€ven lyckats stĂ€mpla vĂ„r kropps viktigaste byggsten kolesterol som det största hotet mot vĂ„r hĂ€lsa. VĂ„ra hjĂ€rnor Ă€r i stort sett helt uppbyggda av detta förment farliga Ă€mne. Vi varnas för att Ă€ta mat som innehĂ„ller kolesterol trots att vĂ„r egen kropp producerar för vĂ„rt liv nödvĂ€ndigt kolesterol och trots att vi vid svĂ€lt lever pĂ„ kolesterol som finns lagrat i vĂ„ra kropps upplagda reserver i form av kolesterol. TĂ€nk att evolutionen har gjort vĂ„r kropp sĂ„ att den producerar Ă€mnen som Ă€r farligt för samma kropp – Ă€r den slutsatsen trovĂ€rdig?

Det som pÄgÄr i dagens vansinniga vÀrld Àr ett öppet krig mot livets nödvÀndiga och absolut viktigaste byggstenar. Det som efter Upplysningstiden kallades vetenskap har totalt förvridits av horder av charlataner som livnÀr sig pÄ att skrÀmma mÀnniskor med livets centrala och nödvÀndiga byggstenar. Detta har satt krafter i rörelse för att Äterföra mÀnskligheten till sunt förnuft, krafter som bekÀmpas med ett hat och en frenesi som jag tror saknar motstycke i vÄr historia.

VÀrden fick den 20 januari en ny ledare som vÄgar utmana detta vansinnets diktatur.

LÄt oss be en bön att han skall lyckas.

 

 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  statcounter