F√∂rsvarets “mission impossible” – att med v√•ld p√•tvinga andra en civilisationsmodell man sj√§lv inte tror p√•

Senast uppdaterad: 2013-05-01
Som en l√•ngvarig medlem i det Amerikanska Imperiet – √§ven k√§nt som de v√§sterl√§ndska s√• kallade “demokratierna” – √§r det i dag till synes accepterat att svenska soldater d√∂das och d√∂dar utomlands f√∂r att vidmakth√•lla imperiets fl√∂den av bl a olja och heroin till egna och andras v√§xande underklasser.

Men hur konsekvent är egentligen försvaret i sitt arbete för att expandera imperiets yttre gränser?

En av den v√§sterl√§ndska s√• kallade “civilisationens” mer framtr√§dande drag – och som skiljer det markant fr√•n andra kulturer och civilisationer p√• planeten – √§r den industrialiserade matproduktionen.

Samtidigt som försvaret krigar utomlands för att påtvinga andra genetiskt modifierade grödor, farliga tillsatsämnen, aspartame, fluor, Coca-Cola och Big Mac, så varnar försvaret Рpå goda grunder[1] Рsjälv sina egna att undvika just allt detta.

Saxat ur sidan 44 av försvarets träningsmanual för blivande soldater:[2]

 

Tyvärr innebär modern industriell livsmedelsproduktion ofta att råvaran urholkas på naturliga och viktiga ämnen. Dessutom tillförs tillsatser i form av konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel som kan vara direkt skadliga. Du säkerställer en god hälsa och goda träningsresultat genom att välja ekologiska livsmedel.

[…]

Men kosten ska också innehålla protein och fett (helst fleromättat fett). Fisk, kött, ägg, baljväxter och nötter är utmärkta proteinkällor. Oliv- och rapsolja är bra fett så länge de inte hettas upp. Fet isk, avokado, nötter, äggula och rent smör (ej margarin) är bra fettkällor.

Minimera konsumtionen av raffinerade kolhydrater som till exempel socker, vitt mjöl och snabb vit pasta. Välj kolhydrater från grönsaker, frukt, rotfrukt och fullkornsprodukter med hela korn.

 

Försvaret har utan framgång kontaktats för svar på frågan exakt vilka konserveringsmedel, färgämnen och sötningsmedel man varnar för.[3]

På frågan hur Försvaret löser den etiska och moraliska motsättning som inställer sig när svenska soldater och förband slåss mot de egna idealen när det kommer till matkultur så förklarar Försvarsmaktens högsta själavårdare, stabsprost Mats Norrman, att man inte försöker lösa den här konflikten utan nöjer sig med att försöka få folk att orka leva med motsättningen Рoch tillägger att han också hellre delar bröd med en Taliban eller annan afghan, än besöker McDonalds Рvilket han hoppas aldrig kommer till Kabul.[4]

 

 

 

 

 

 

 

 


1. http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130415124542.htm, 2013-05-01
2. http://www.forsvarsmakten.se/upload/dokumentfiler/publikationer/broschyr%20Tr%C3%A4na.pdf, 2013-05-01
3. Projektledare Helena Larsson vill inte tala om vilka ämnen det handlar om utan hänvisar till annan person Рvars namn hon inte vill uppge. 2013-05-02 & 2013-05-03.
4. Stabsprost Mats Norrman 2013-05-02.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter