Finansförbundet fegar ut – kontanternas vĂ€nner vann pĂ„ walk-over

Senast uppdaterad: 2012-10-23
Med anledning av den breda respons uppropet Till kontanternas försvar! resulterade i, hörde SVT:s Gomorron Sverige av i sig mÄndags (2012-10-22).

De bjöd in till debatt 2012-10-25 för att diskutera bankernas pÄgÄende olagliga och odemokratiska utfasning av kontanter ur samhÀllet.

Motpart skulle bli nÄgon frÄn Finansförbundet.

Den 24:e oktober, dagen innan evenemanget, informerade Gomorron Sverige att debatten stÀllts in.

Det angivna huvudskÀlet var att Finansförbundet inte ville stÀlla upp.

Samtidigt som Finansförbundet fegade ur stÀngde de ocksÄ ned sin propagandasajt kontantfritt.nu.

Kontanternas vÀnner vann pÄ walk-over, skulle man kunna sÀga.

LĂ€sare som tycker att debatten Ă€ndĂ„ borde bli av, och gĂ€rna dĂ„ med Marcus Wallenberg som motpart – som faktiskt Ă€r den som Ă€r högst ansvarig för att Sveriges banker hĂ„ller pĂ„ att ta bort kontanterna – kan alltid mejla Gomorron Sverige och begĂ€ra detta: gomorronsverige@svt.seKlicka hÀr för att gÄ med kontantuppropet.nu

 

Riskgrupperna som nÀmns i videon Àr de Finansförbundet sjÀlv identifierat:
* MÀnniskor med betalninganmÀrkningar: 773 000 personer har eller har de tre senaste Ären haft skulder till kronofogdemyndigheten
* Unga utan inkomst:  12% av mÀnniskor mellan 20-34 saknar inkomst. Det handlar om 216 00 mÀnniskor
* Nya invandrare:  Sverige tar emot ca 270 000 mÀnniskor under tre Är (90 000 per Är).

Den kĂ€lla Finansförbundet ger för pĂ„stĂ„endet om 2/3-delar av kontanterna omsĂ€tts i en “kriminell sektor” Ă€r en riksbanksrapport frĂ„n 2007 (Working Paper #204). Rapporten sĂ€ger inte det Finansförbundet pĂ„stĂ„r. Inte ens 2012, efter ytterligare fem Ă„rs utredande, kan riksbanken sĂ€ga att det skulle vara som Finansförbundet pĂ„stĂ„r.

Vad riksbanken i dag sÀger Àr att det finns runt 50 miljarder kronor som banker och myndigheter inte vet var de befinner sig eller gör. 50 miljarder motsvarar ungefÀr 5 500 kronor per person. Ett svar kan alltsÄ vara att mÀnniskor har en kontantbuffert motsvarande detta hemma (i madrassen) som myndigheter och banker inte kan se (med mindre Àn att de bryter sig in hos folk).

En annan förklaring kan vara andrahandshandel myndigheter och banker inte heller kan “se”. PĂ„ blocket.se 2010, t ex, var vĂ€rdet av alla annonser 212 miljarder kr. Det motsvarar 6,4% av Sveriges BNP.

 

KONTANTER ÄR INTE BARA EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET
– DE ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR ALLA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

statcounter