Juntan i Kiev tar kriget i Ukraina till Stockholm

Senast uppdaterad: 2014-05-15

Den ukrainska staten har inte betalat gasrÀkningen pÄ flera mÄnader.

Men det ryska energiboalget Gazprom kommer inte att stoppa leveranserna för det. DÀremot krÀver man fr o m juni i Är förskottsbetalning.

Nu hotar fascistjuntan i Kiev med att ta Ryssland till “domstol” i Stockholm.

Brittiska bedömare ser detta som en utsiktslös vÀg för Kievjuntan, som till att börja med rent juridiskt Àr olaglig och dÀrför inte ens kan företrÀda Ukraina.

FrĂ„gan Ă€r ocksĂ„ vad Jatsenjuk egentligen menar med “domstol” och varför Stockholm?

Handlar det om handelskammarens internationella tvistedomstol?

PÄ handelskammaren vill man varken bekrÀfta eller dementera, men intrycket Àr att det nog ÀndÄ kan vara sÄ.

Eller planerar Kievjuntan att försöka fĂ„ Stockholms Internationella Åklagarkammare att pĂ„ nĂ„got sĂ€tt Ă„tala Ryssland för brott mot mĂ€nskligheten? Jatsenjuks tonlĂ€ge för nĂ€mligen tankarna till det senare – snarare Ă€n skiljedomsförfarande.

Vi hoppas att det var tvistedomstolen som avsĂ„gs – för “juristerna” pĂ„ den internationella Ă„klagarkammaren i Stockholm har vi noll förtroende för.

Mer om det hÀr: http://highcrimes.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By leif bengtsson, 2014-05-15 @ 21:35

  Sverige utnyttjas pÄ de mest skiftande sÀtt för att legitimera galenskap. Sverige anses pÄ mÄnga hÄll vara vÀrldens frÀmsta demokrati. Om det Àr OK i Sverige sÄ Àr man garanterat inom folkrÀttens och demokratins rÄmÀrken verkar den tanke man vill sprida över vÀrlden.
  Nobelpriserna Àr ofta valda sÄ att förintelsen, lÀkemedelsbolagens intressen, fredspris till krigshetsare, ekonomipris till rövare, klimathetsare fÄr utrymme att befÀsta sin galenskap i folksjÀlen vÀrlden över.
  Svenskarna var med i Afghanistan , Libyen osv detta fredsÀlskande demokratiska land. DÀrför mÄste det ju vara OK med insats.
  Nu prostituerar sig Moder Svea igen, denna gĂ„ng med juridiska förtecken. Resten av Ă„ret vĂ€ltrar hon sig med NATO-generaler i NorrlĂ€ndska krigsövningar. Kurtiserar med zionistiska ideologier i “Levande historia”.
  Att inte svenska folket ser sambanden visar att Björklund i sak har rĂ€tt angĂ„ende svenska skolan. Ingen fattar nĂ„t…. skall i framtiden bli till , alla fattar ingenting.

  Sverige var förresten det första land som officiellt godkĂ€nde Bosnien som egen nation vilket gjorde det möjligt för “svenska wallstreet företag” att köpa upp landets tillgĂ„ngar för
  en billig peng. Än idag en tvivelaktig handling.

  LeifB

Other Links to this Post

 1. Kievjuntan hotar att ta Ryssland till domstol i Stockholm | Arab Nyheter — 2014-05-15 @ 11:57

statcounter