Den dolda agendan bakom den stora förvirringen – kontanterna borta 2017

Senast uppdaterad: 2015-07-04

Förvirrad över skillnaden mellan kontantuppropet och kontantupproret?

LÀsaren Àr inte ensam.

Det Àr bara en bokstav som skiljer.

Kontantuppropet.nu Ă€r det online-upprop som startades hösten 2012 av Kristoffer Hell, upphovsmannen till den hĂ€r sajten tillika författaren till boken “Demokrati till Döds – Sveriges vĂ€g in i den globala diktaturen”.

Bakgrunden var det sjÀlvsvÄldliga, odemokratiska och olagliga utfasande av kontanterna ur Sverige som privatbankerna inledde 2009.

För kontantuppropet Àr kontanter en grundlÀggande mÀnsklig rÀttighet sÄ vÀl som en garant för andra mÀnskliga rÀttigheter.

KontantvÀsendet Àr dÀrför inte nÄgot som kan tas bort av bankirer eller folkvalda hursomhelst.

Trots att kontantuppropet hittills samlat in snart sex tusen underskrifter liksom inspirerat och stöttat manifestationer (som videon till vÀnster) till kontanternas skydd, har svensk riksmedia konsekvent vÀgrat att rapportera om kontantuppropet.

>> klicka hÀr för att gÄ med kontantuppropet <<
Kontantupproret.se startades i slutet pÄ 2014 av den före detta rikspolischefen Björn Eriksson.

Erikssons slogan var: om kontanterna skall bort, sĂ„ skall det ske med demokratiska medel – inte för att bankirerna skall tjĂ€na pengar pĂ„ det.

Med andra ord, Erikssons kampanj erbjuder privatbankernas Àgare ett sÀtt att postumt legitimera den slutliga destruktion av Sveriges kontantvÀsende.

Hösten 2012 stod det nĂ€mligen klart att det kontantlösa samhĂ€llet Ă€r den politiska visionen hos Sveriges tvĂ„ största riksdagspartier (S & M) – med innebörden att om knapptryckarkompaniet i riksdagen nĂ„gonsin röstar i frĂ„gan, Ă€r kontantvĂ€sendet rökt.

Det hĂ€r vĂ„gar naturligtvis inte borgerligheten eller socialdemokratin (eller för all del MP) sĂ€ga högt – men detta Ă€r verkligheten.

Direkt vid lanseringen blev kontantupproret medias Ă€lskling och Björn Eriksson har dĂ€refter bjudits in att prata kontanter i en rad olika TV-soffor. Men trots den massiva mediala exponering Erikssons “uppror” Ă„tnjutit hade den i april 2015 Ă€ndĂ„ bara samlat in sexton underskrifter (klicka pĂ„ bilden nedan).

I dag har uppropet helt försvunnit frÄn kontantupproret.

Varför valde Eriksson och krafterna bakom denne man det oerhört snarlika namnet kontantupproret för sin sajt, nÀr kontantuppropet redan fanns?

InsÄg man inte att det skulle skapa förvirring?

Var det i sjÀlva verket förvirring som eftersöktes`?

Och varför sökte man inte samarbete – eller i vart fall sonderade terrĂ€ngen?

 

Bonnier ger sig in i leken

Den 1 juli 2015 kastade sig BonnierÀgda Expressen in i förvirringen.

Det skedde i en ledare med rubriken “Fejkuppror kvĂ€ver verkliga grĂ€srötter” dĂ€r man hĂ€nger ut kontantupproret som ett “fejkuppror … sĂ„ lĂ„ngtifrĂ„n en folklig resning man kan komma”.

För BonnierÀgda Expressen Àr problemet med privatbankernas folk- och demokratifientliga utfasande av kontanterna ur Sverige inte att kontanterna Àr pÄ vÀg att försvinna, utan att en f d polischef startat ett kontantuppror?

Och vilken “folklig resning” och vilka “grĂ€srötter” hade Expressen i Ă„tanke?

Uppenbarligen inte Sveriges största upprop till kontanternas skydd, kontantuppropet. för det nĂ€mner inte skribenten Kronqvist med ett enda ord – trots att han vet att det finns.

Inte heller nÀmner Kronqvist vÀnsterpartiet, det riksdagsparti som agerat pÄ kontantuppropet och gjort frÄgan om kontanternas skydd i lagen till sin egen.

Faktum Ă€r att Kronqvist inte nĂ€mner nĂ„gon överhuvudtaget, utan nöjer sig ned att spekulera med att det nĂ„gonstans ute i folkdjupet “finns det sĂ€kert visst stöd” för kontanternas bevarande.

Varför detta stickspÄr och denna mörkning?

Vad Àr det med kontantuppropet och dess krav pÄ att skydda kontanterna i lag som sÄ skrÀmmer BonnierÀgda Expressen att de inte ens vÄgar nÀmna detta i en ledare om kontanternas utfasande?

 

I kristallkulan

Det hÀr Àr vad vi tror: kontanternas slutgiltiga utrotande ligger inte decennier i framtiden (som ibland pÄstÄs av kontantvÀsendets fiender) utan betydligt nÀrmare.

Vi kommer bli överraskade om det fortfarande gÄr att betala med kontanter i Sverige under julruschen 2017.

Eftersom frĂ„gan Ă€r kontroversiell, gissar vi att nĂ„dastöten kommer att maskeras av, och synkroniseras med, andra kriser: kanske i skuggan av vad som för nĂ€rvarande pĂ„gĂ„r inom EU med finansoligarkernas krig mot Grekland – eller en eskalation av alla dessa krig som pĂ„gĂ„tt sedan den 11:e september 2001.

En otippad kuse skulle kunna vara att bankerna bak lyckta dörrar obstruerar det byte av sedlar och mynt som planeras genomföras i Sverige 2015-2017.

Den entitet som ska genomföra bytet Ă€r ju de kontanthatande privatbankerna sjĂ€lva, vilka skulle kunna göra tillvaron svĂ„r för de som rent fysiskt skall genomföra utvĂ€xlingen – detaljhandeln.

Kanske gĂ„r det inte heller att utesluta nĂ„gon form av repris pĂ„ 2009 Ă„rs spektakulĂ€ra storrĂ„n i VĂ€stberga – dĂ€r förövarna anvĂ€nde helikopter.

Det var sÄ skrÀmselkampanjen mot kontanterna startade 2009, samma Är som bankerna i raskt takt började fasa ut kontanterna ur sina kontor: med ett rÄn mot en kontantdeepÄ som rikspolisen hade förkÀnnedom om, men hindrade Stockholmspolisen frÄn att stoppa.

FörestÀllningen följde den gamla beprövade frimurar-formeln för social omdaning: problem-reaktion-lösning, eller Ordo ab Chao (ordning ur kaos).

Lösningen som eftersöktes var kontanternas utrotande.

HelikopterrÄnet blev den hÀndelse som möjliggjorde för finansoligarkerna att lansera en propagandakampanj mot kontanterna.

SkrÀckfilmen pÄgick till i oktober 2012, dÄ Finansförbundet utan varsel stÀngde ned sin propagandasajt och sjukskrev sig

Det skedde nÀr SVT Gomorron Sverige efter kontantuppropets lanserande ville tala kontanter med dem i TV-soffan.

NÀr kontanterna vÀl Àr borta kommer nÀsta generation bankkort ha formen av mikrochip som implanteras under huden pÄ alla kontoinnehavare.

Det stora problemet med chippen Àr inte alla dess integritetskrÀnkande aspekter, utan att de ocksÄ fungerar Ät andra hÄllet: chippen skickar signaler ut i kroppen som pÄverkar hur kontoinnehavaren tÀnker och kÀnner.

 

Veta mer

 

klicka för att gÄ med kontantuppropet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • By Jan-Ola Gustafsson, 2015-07-04 @ 17:03

    Planerna med att ta bort kontanter har funnits i flera Ă„rtionden och man har framför allt i USA jobbat hĂ„rt med tekniska alternativ för att kunna fĂ„ ett system som kan innefatta varenda mĂ€nniska i den Nya VĂ€rldsordningen. (Visserligen planerar man att minska den globala befolkningens stora antal s k “useless eaters”, men systemet ska klara av antal i miljardklassen. Se f ö boken “GlobaliseringsfĂ€llan” och titta pĂ„ “The Georgia Guidestones” och de mĂ„l för den Nya Tiden som dĂ€r finns inristade.)

    Redan pĂ„ 80-talet skrev den amerikanska författarinnan och företagaren Maria Stuart Relfe boken “NĂ€r dina pengar blir vĂ€rdelösa” och kopplade ihop iden med bl a streckkoder. Man försökte under 1980- och 90-talen med s k biometriska identifieringsmetoder, bl a fingeravtryck, irisskanning och annat som dock inte höll mĂ„ttet. IstĂ€llet har man koncentrerat sig pĂ„ chipimplantat som Ă€r unikt för varje mĂ€nniskla (ungefĂ€r som de mĂ€rkningar man i mĂ„nga Ă„r har utvecklat pĂ„ husdjur och kunnat förfina till en otrolig nivĂ„)

    Ett företag i USA, Verichip och deras samarbetspartners har redan i stor skala levererat implantat för USA:s krigsmakt och för sjukhuspatienter. En hel del information ang detta finns pÄ nÀtet för de som kan formulera rÀtta sökbegreppen pÄ Google.
    En mycket intressant sak i detta Ă€rende Ă€r att Bibeln för ca 2000 Ă„r sedan beskriver hur mĂ€nniskorna i tidens förlĂ€ngning ska mĂ€rkas, alla utan undantag, med vad som kallas Vilddjurets MĂ€rke, en personlig identifikation utan vilken ingen ska kunna köpa eller sĂ€lja – alltsĂ„ ett totalt beroende och underkastelse under en totalitĂ€r och grym vĂ€rldshĂ€rskare. Andra hĂ€ndelser kopplade till de ovannĂ€mnda Ă€r krig och oro i olika lĂ€nder, framför allt i mellanöstern, samt ökande omfattning av naturkatastrofer av olika slag. Det kan ju vara intressant att fortsĂ€ttningsvis hĂ„lla ett öga pĂ„ alla dessa hĂ€ndelser och se i vilken mĂ„n de samspelar.

Other Links to this Post

  1. AngĂ„ende kontanterna i Sverige och Grekland och andra lĂ€nders ekonomi, och antikrist intrĂ€de. Kaos? Faller EU snart? | Jesus lever — 2015-07-08 @ 19:25

statcounter