Kvittot pĂ„ den sanslösa migrantinvasionen – Sveriges kvinnofrid Ă€r i dag hur det var pĂ„ 1100-talet

Senast uppdaterad: 2016-04-25

Artikeln nedan saxar vi direkt frÄn Lars Berns infoportal Anthropocene

Ett stort steg 800 Är bakÄt i tiden

Av Lars Bern

För att fÄ ett rÀtt perspektiv pÄ vad som nu hÀnder med det svenska samhÀllet mÄste man gÄ nÀstan tusen Är tillbaka i den Svenska historien. Egentligen bör man börja redan 4000 Är bakÄt i tiden, till uppkomsten av de s.k. Abrahamitiska religionerna judendomen, kristendomen, och islam. Deras profeter Moses, Jesus och Muhammed var enligt urkunder Àttlingar till patriarken Abraham.

Vad det ursprungligen handlade om, var att de ledande i det dÄvarande starkt patriarkala samhÀllet stÀllde samman sin bloddrypande skrift det Gamla Testamentet som man pÄstod var den dyrkade gudens ord. I realiteten handlade det om att forma en av dem sjÀlva dikterad ideologi för att konsolidera sin egen makt. PÄ detta sÀtt skapade man en hÀrskarklass som vi lÀrt kÀnna som fariséerna. De utmÀrktes genom sin traditionalism och bokstavstrogna efterlevnad av patriarkernas stadgar.

Dissidenten Jesus dök upp för 2000 Är sedan och ifrÄgasatte makthavarna och lanserade sin egen humana ideologi som handlade om kÀrlek till nÀstan, om tolerans mot alla mÀnniskor, ickevÄld m.m.. Alla hans lÀrjungar var dock mÀn Àven om han avvek genom att visa respekt Àven för kvinnor. Jesus reagerade bl.a. mot bestialiska straffmetoder som stening av mÀnniskor som inte underordnade sig patriarkatets regler. Alla vi som gÄtt i söndagsskola som smÄ har Jesus ord i bakhuvudet; Den av er som Àr fri frÄn synd skall kasta första stenen.

Precis som dissidenter i dagens samhÀlle blev han ett hot mot makten och avrÀttades. Jesus ideologi blev sjÀlva basen för det som kom att kallas Kristendomen och som finns beskriven i Nya Testamentet. Sexhundra Är efter Jesus dök profeten Muhammed upp och formulerade sin egen ideologi Islam som nedtecknats i den likt Gamla Testamentet bloddrypande Koranen. Jag anar att hotet mot patriarkernas traditionella stÀllning frÄn den mer humana Kristendomen kan ha varit en anledning.

Idag kallas dessa patriarkala ideologier för religioner eftersom man försöker framstÀlla dem som kommande frÄn en gud. Jag tror det Àr ytterst viktigt att vi slutar att ge gudomliga ideologier nÄgon sorts sÀrstÀllning och istÀllet jÀmstÀller dem vid marxism, nazism, liberalism, ekologism, konservatism m.fl..

Den kristna ideologin kom till Sverige nĂ„gon gĂ„ng pĂ„ 800-talet och fick efterhand stor betydelse vid framvĂ€xten av en svensk kultur och svenska grundvĂ€rderingar. SjĂ€lv Ă€r jag inte religiöst troende men jag bekĂ€nner mig till den kristna kulturtradition som format vĂ„rt tidigare sĂ„ humana samhĂ€lle. En viktig milstolpe i formandet av svenska vĂ€rderingar var 1200-talshövdingen Birger Jarl. Han var svĂ„ger till dĂ„varande kung Erik. År 1275 blev Birger Jarls son Magnus Ă€ven kallad LadulĂ„s Sveriges kung.

I Alsnö stadga (omkring 1280) lagfÀste Magnus LadulÄs sin fars förordningar för frÀmjande av trygghet och lugn i riket. Det blev bl.a. förbjudet att vÄldföra sig pÄ kvinnor (kallat kvinnofrid), att sarga eller drÀpa nÄgon i hans eget hus eller för herremÀn att vÄldgÀsta andras hemman (dÀrav tillnamnet LadulÄs). Denna lag som Àr ett viktigt fundament i den svenska kulturtraditionen fanns kvar som speciellt kapitel i svensk lag fram till 1864.

Den person som bröt mot kvinnofridslagen kunde dömas till döden. I 1734 Ärs lag gjordes skillnad för pÄföljd beroende pÄ kvinnans civilstÄnd. Kvinnorov av en gift eller en förlovad kvinna stadgade dödsstraff oavsett om sexuellt umgÀnge förekommit. Kvinnorov av en ogift kvinna eller en Ànka stadgade dödsstraff enbart om sexuellt umgÀnge förekommit. Gustav III:s straffrÀttsreform pÄ 1770-talet Àndrade straffet för vÄldtÀkt till högsta kroppsplikt (9 gatlopp eller motsvarande), tvÄ Är pÄ fÀstning och förlust av egendom, medan kvinnorov i betydelsen kidnappning behöll dödsstraffet.

NÀr obildade och historielösa politiker som Fredrik Reinfeldt m.fl. pratar om att Sverige saknar en egen kultur och egna vÀrderingar sÄ pratar de som ni ser i nattmössan. Att öppna landets grÀnser och vÄra hjÀrtan för hundratusentals mÀnniskor som bekÀnner sig till en grym patriarkal ideologi utan krav pÄ erkÀnnande av landets grundlÀggande vÀrderingar, Àr att föra utvecklingen 800 Är bakÄt i landets historia. Att dÀrtill i namnet av mÄngkultur stÀmpla dem som försvarar dessa grundlÀggande vÀrderingar som rasister och islamofober, Àr inget annat Àn ett stort svek mot landets kvinnor och ett bedrÀgeri mot Sverige som nation.

Kaplan-skandalen har fÄtt varbölden mitt i vÄrt etablissemang att spricka. De totalt osvenska och inhumana vÀrderingarna som mÄnga av de muslimska flyktingarna och migranterna fört med sig in i det svenska samhÀllet, har tillÄtits infiltrera nÀstan hela det etablerade Sverige och detta trots att mÄnga av vÄra tidigare invandrare frÄn patriarkala samhÀllen varnat upprepade gÄnger. HÀr handlar det om en ideologi som inte tillÄter mÀn att ta en kvinna i hand för att det Àr för intimt, men som samtidigt legaliserar vÄldtÀkt och pedofili.

NÀstan samtliga politiska partier, möjligen med undantag av Kd och Sd, har okritiskt slÀppt in islamister i sina organisationer. Den numera knappast kristna Svenska Kyrkan har blivit en tummelplats som anser sig kunna hÀrbÀrgera totalt motsÀgelsefulla vÀrderingar och inhumana politiska ideologier, allt i en desperat ambition att överleva och inte bli stÀmplad av en relativiserande vÀnsterpress. Gudrun Schyman och hennes högljudda vÀnsterfeminister Àr knÀpp tysta, nÀr den ena efter den andra unga kvinnan mördas eller fÄr sitt liv totalt spolierat av vÄldtÀktsmÀn som aldrig hört talas om kvinnofrid och som betraktar kvinnor som husdjur.

En av mina kÀmpande tappra invandrarvÀnner den kurdiska kvinnan Sara Mohammad skriver (lÀtt redigerat) pÄ Facebook:

Jag saknar jĂ€mstĂ€lldhetsministern Åsa Regner och demokratiministern Alice Bah Kuncke i debatten? Jag vet att Schyman har viktigare saker att göra och diskutera! Hon kommer sĂ€kert analysera senare och komma fram till att det var en islamofobisk och rasistiskt debatt för att Ă„terigen försvara islamister.
I vĂ€rldens ”mest feministiska” och demokratiska regering:
– kallas kvinnliga och manliga Islamister för ”feminister” och ”demokrater”
– ersĂ€tts i praktiken definitionen av FN deklarationer om mĂ€nskliga rĂ€ttigheter med Kairodeklarationen som styrs av sharia lagar.
– kallas islamistiska och fascistiska organisationer för ”civila samhĂ€llets folkbildningsrörelse”
– fĂ„r ”trevliga” islamister skattepengar för att ”bekĂ€mpa” extremism.
– fĂ„r kvinnliga och manliga islamister stöd för sina stenĂ„ldersgamla förestĂ€llningar om kvinnors vĂ€rdighet genom att omdefiniera jĂ€mstĂ€lldhets principen i rĂ€dslan för att inte bli kallad rasist eller islamofob och för att fiska röster.
Detta handlar om en vĂ€rderingskrock mellan sekulĂ€ra vĂ€rderingar bland svenskar, icke svenskar, muslimer och icke muslimer och bakĂ„tstrĂ€vande religiösa och traditionella vĂ€rderingar i första hand! De som har representerat svenska ”muslimer” hos bĂ„de politiker och media har vĂ€rderingar som muslimerna sjĂ€lva har rymt ifrĂ„n!

”AnstrĂ€ng” er för ”gud”s skull för att förstĂ„ skillnaderna mellan muslimer (som min fantastiska pappa) och islamister som har en islamistisk politiskt agenda!

Jag saknar det solidariska Sverige som jag kom till 1993! DÄ solidaritet med de utsatta var i centrum istÀllet för dagens tolerans för intolerans mot FN deklarationer om mÀnskliga rÀttigheter och feminism!

Sara kÀmpar en förtvivlad kamp inom nÀtverket Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF), för över 800 Är gamla svenska vÀrderingar i motsats till inhumana patriarkala vÀrderingar som förstör livet för tiotusentals unga kvinnor i det vÄrt etablissemang kallar en humanitÀr stormakt. Sara Àr ofta motarbetad och negligerad av den infödda svenska feministrörelsen under Schymans ledning.

Det Àr mycket hög tid att sÀtta stopp för relativiserandet av grundlÀggande vÀrderingar och att försvara den snart tusenÄriga svenska kulturella traditionen att skydda vÄra kvinnor frÄn vÄld och övergrepp. Det som nu sker hotar att helt destabilisera landet . Och om det blir sÄ, vilka har vi dÄ hjÀlpt? Vi bör Àven se till att rÀkenskapens timme kommer vid nÀsta val, dÄ vi vanliga svenskar har vÄr chans att stÀlla de ansvariga till svars för sitt svek mot vÄrt land, vÄr kultur och vÄrt invandrade sÄvÀl som infödda folk.

 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  • By Ivan Björn, 2016-04-29 @ 10:01

   Att försvara den kristna inverkan pĂ„ samhĂ€llet Ă€r helt vilseledande! I boken Kyrkan, astrologi och reinkarnationslĂ€ra skriven av Peter Rudberg fĂ„r man en annan bild av kristendomen Ă€n den lovprisade. PĂ„ sidan 295 kan man lĂ€sa att Luther propagerade skarpt för en paulinsk – augustinsk uppfattning, vilken i sjĂ€lva verket innebar en konservativ teologisk regression. Detta hade som konsekvens en stagnation i en kvardröjande feodalism och ett hinder för den demokratiska utvecklingen.

   Religionen förgiftar allt! Koranen uppstod för den som orkar leta efter fakta p.g.a. att Rom inte kunde stÀvja Araber som var ett sjÀlvstÀndigt folk levande i stammar. DÀrför diktade man upp Koranen efter att den rÀtta mannen föddes! Kristendomen Àr lika farlig som den muslimska religionen i sÄ fall.
   Lars Bern skriver att kristendomen och den kristna traditionen fredade kvinnor, vilket vi förlorade genom invandring. Husförhör! Slaveri! TjÀnande Ät herrar som kunde göra vad som helst Àven med kvinnor i slavklassen, HÀxbrÀnningar!

   Kristendomen Àr duktig pÄ att dölja sina brott! I den yttrecirkel som Àr avsedd för vanliga mÀnniskor pratar man om kÀrlek, omtanke, behovet av att hjÀlpa till att engagera sig, medan den inre cirkel styr allt i hemlighet och med jÀrnhand, blod offrar mÀnniskor (enligt domar frÄn ITCCS), vÄldtar, skapar intriger, ljuger, förslavar.

   Förvisso Àr hjÀlpmedel till intriger den vanliga mÀnniska som lÄter sig luras. Det Àr den vanliga mÀnniska som tar till slut till vÄld och vapen och utgör en tjÀnst Ät makteliten i denna vÀrld.

   DÀrför Lars Bern kan jag inte hÄlla med dig om att det finns nÄgra kristna vÀrderingar och att muslimerna skulle vara sÀmre mÀnniskor som förstör det svenska samhÀllet.

   Alla Àr vi lurade av makten för att uppfatta och se olikheter i varandra som makten sÄ skicklig indoktrinerade i mÀnniskor i olika stater och vÀrldsdelar. Nu blandas detta samman och det gör ont.

   Det behöver dock inte göra ont den dagen dÄ varje mÀnniska vaknar! Tittar i andra mÀnniskas ögon och ser sig sjÀlv! Ser sin egen storhet i den andra. Ser gud eller det gudomliga, ser det andliga och blir medveten om sitt ursprung. DÄ kommer en sÄdan mÀnniska lÀgga bort den illusion av olikheter som makthavarna skapade i oss med hjÀlp av religioner, indoktrinering och vanförestÀllningar och dÄ blir det en riktig fred.

   Att vara hygglig, att bete sig hygglig, nÀr ingen ser pÄ Àr det enda som behövs. DÄ behövs det inga lagar men bara vÀrme och medmÀnsklighet.

  • By mikael, 2016-04-27 @ 12:02

   jag undrar vad som hÀnder med Sverige nÀr kristna förÀldrar förbjuder yoga för ettÄringar
   för det Àr österlÀnskt och att i nÄn stad ska badhuset sÀra pÄ mÀn och kvinnor vid bad och kvinnorna ska ha burkini?

  Other Links to this Post

  statcounter