Den diaboliska planen bakom Genier & Foliehattar

Senast uppdaterad: 2014-07-22
Det var inte förrĂ€n tonĂ„rsfnittret under sista avsnittet tonade bort som motivet bakom P1:s “Genier & Folierhattar” tonade fram.

Syftena var som vanligt att öka Ă„siktsintoleransen men ocksĂ„ – och nu blir lite mer spĂ€nnande – definiera om begreppet demokrati.

Hitills har demokrati betytt folkstyre (direkt eller via folkvalda).

MÄttstocken pÄ hur stark demokratin i ett samhÀlle i dag Àr, skall enligt P1 vara hur mycket av fenomenet kryptokrati (styre av hemliga sÀllskap) som samhÀllet tolererar.

Ju fler hemliga elitistiska brödraskap ett samhÀlle har, desto starkare Àr demokratin.

Docent Andreas Önnerfors:

“I ett fritt samhĂ€lle sĂ„ kĂ€nner vi att vi kan leva med tanken att en viss del av vĂ„r sĂ„ kallade funktionselit drar sig tillbaks bakom stĂ€ngda dörrar – vi vet inte vad som hĂ€nder dĂ€r. Och det handlar om förtroende, tror jag.”

Programmakare Tove Palén:

“..sammanfattningsvis kan man sĂ€ga att det Ă€r ett mĂ„tt pĂ„ vĂ„r demokrati och frihet att vi har sĂ„ mĂ„nga hemliga sĂ€llskap hĂ€r i Sverige..”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By Patrik Malm, 2014-07-26 @ 06:01

  Har inte lyssnat, dels p.g.a. att jag vĂ€ldigt sĂ€llan lyssnar pĂ„ radio ö.h.t. men ocksĂ„ dĂ€rför att jag sedan lĂ€nge anser att Ă€ven media endast bestĂ„r av en inavlad jĂ€vla maffia som Ă„tminstone inte uppfyller det ursprungliga syftet att förmedla information och nyheter. Har dock nĂ„gra vĂ€nner pĂ„ facebook som jag lĂ€ser nĂ€r jag vill bli uppdaterad…

 • By Jan-Ola Gustafsson, 2014-07-24 @ 20:24

  Jag tittade pĂ„ en video av ett “föredrag” som Andreas Önnerfors höll i Malmö Stdsbibliotek 29 Mars 2012 (19 minuter). Titel “Hemliga sĂ€llskap och ritualer” youtube.com/
  watch?v=oCmj2nQwbgw. För mig som under ett antal Är varit inlurad i ett ordenssÀllskap som jag lÀmnat var hans framtrÀdande föga förtroendeingivande. SÄ torftigt som han presenterade Àmnet med sin fladdriga innantillÀsning sÄ har han absolut ingen vetskap om hur det gÄr till i hemliga ordnar. Han skryter om sin forskning som baseras pÄ arkivstudier och lÀsning av böcker av Dan Brown och Umberto Eco.
  NÀr jag trÀdde ut ur den orden jag lurats in i fick jag under en lÀngre tid motta anonyma telefonsamtal inklusive mordhot och det vÀrsta var att hotfulla samtal ocksÄ skedde till mina barn som dÄ gick i skolan.
  Jag fick intrycket att Önnerfors pĂ„ nĂ„got sĂ€tt fullgör en sorts uppdrag dĂ€r hans akademiska titel ska fungera som “garanti” för att hans Ă„sikter bygger pĂ„ solid grund.
  Vi Àr mÄnga som lÀmnat olika hemliga ordnar under de senaste decennierna dÄ vi begripit att det inte handlar om mysiga mansklubbar för gemensam samvaro utan genom gradvisa ritualer med ockulta inslag binder man individerna till lojalitet mot ordens egna lagar som Àger företrÀde framför den s k borgerliga lagen.
  PÄ TVprogrammet Kanal 10 finns en intervju med norrmannen Roger Aase som berÀttar hur han lÀmnat grad 8 i det norska frimureriet. youtube.com/watch?v=CZUPYLcBhu8
  Gustav III mördades av frimurare vars kungamakande sĂ„ smĂ„ningom resulterade i “skapandet” av en ny kungaĂ€tt genom Jean-Baptiste Bernadotte frĂ„n Frankrike som var hög frimurare i detta land. I Rosersbergs slott utanför Sigtuna inredde han pĂ„ övre vĂ„ningen den s k frimurarsalen som anvĂ€ndes för rituella sammankomster.
  Alltsedan dess har svenska kungar varit “Ordens Höge Beskyddare” , och den unge Carl XVI Gustaf var inte intresserad av detta, sĂ„ prins Bertil klĂ€dde denna post fram till sin död. Vem som nu har posten har jag inte hunnit ta fram.
  Dom barnsliga uttalanden som görs i avsnitten ur P 1:s program Ă€r uppenbarligen Ă€gnade Ă„t att ge ett löjets skimmer Ă„t dem som börjat fundera över de hemliga ordnar som i praktiken Ă€r odemokratiska och potentiellt innebĂ€r en risk för ett öppet demokratiskt samhĂ€lle. Skaffa er sjĂ€lva kunskap genom att kolla mer seriösa kĂ€llor Ă€n denne Önnerfors. Det Ă€r det som sker i det som synes ske som formar vĂ€rlden, men den kunskapen Ă€r Ă€n sĂ„ lĂ€nge ganska liten hos dagens svenskar – tyvĂ€rr.

 • By Magnus Johansson, 2014-07-24 @ 15:38

  Programserien “Genier och foliehattar” Ă€r pĂ„ ungefĂ€r samma lĂ„ga nivĂ„ som de vĂ€rsta dyngskallemediala produktionerna i USA. Oerhört pinsamt för SR, men jag tror inte att Cilla Benkö förstĂ„r det.

 • By Björgunnar, 2014-07-23 @ 20:31

  I stort sett all media och Àven det som kallas public service Àr kontrollerad av de av Gud utvalda.
  I det krig som nu Àr i full sving finns förutom de utvalda, mÄnga aktiva gojer, sabbathsgojer.
  Om infiltration av Sveriges radio kan man lÀsa pÄ Radio Islam.

 • By Sverker, 2014-07-23 @ 18:11

  Det styre som Àr, Àr en plutokrati, d.v.s de som har makten över pengarna Àr de som har den totala makten.
  Programmet gjorde ocksÄ en attack pÄ de som pÄstÄr att Sion vises protokoll Àr Àkta vara.
  Man bara hÀvdade att det Àr en förfalskning och ett lömskt pÄhopp pÄ dom stackars judarna, utan att framlÀgga en tes för pÄstÄendet, eller nÄgon form utav bevis överhuvudtaget.
  Utan istÀllet satt man och smÄskrattade och förlöjligade dom som hÀvdar motsatsen.
  Undrar hur mycket programledarna fick av Plutokraterna för denna patetiska uppvisning i hjĂ€rntvĂ€tt, som inte funkar lĂ€ngre. Verkligheten kommer ifatt dom giriga “utvalda” asen.

  ADMIN KOMMENTAR:

  Den dolda makten Àr uppenbarligen mycket piggare pÄ att diskutera autenciteten hos en snart 100 Är gammal skrift, Àn att konfrontera frÄgor om dagens dolda maktstrukturer pÄ aktuella villkor.

Other Links to this Post

statcounter