Varför Carl Bildts vÀrsta mardröm Àr att valet i Ukraina blir av

Senast uppdaterad: 2014-04-25
Tidslinjen nedan bekrÀftar misstanken att det enda sÀtt Kievs alltmer impopulÀra kuppregim kan överleva valet den 25:e maj Àr genom att provocera Ryssland till militÀr intervention och skylla pÄ det nÀr man stÀller in valet som planerats till den dagen.

Till höger: Arsenij Jatsenjuk bekrÀftar att han kommer att bli den mest impopulÀre premiÀrministern i Ukrainas historia.

Verkligheten för ordinarie Ukrainare Àr nÀmligen att kuppmakarna inte bara fick landets valuta att krascha nÀr de slog till utan ocksÄ kastade överbord ett avtal med Ryssland som i ett slag gett ett klirr i den ukrainska statskassan pÄ 15 miljarder dollar, utan nÄgra krav pÄ moprestationer, samt att gas- och elrÀkningarna för alla Ukrainare den kommande fem Ären kapades med 33%.

IstÀllet bjöd neofascisterna in det amerikanska imperiet, vars nationalekonomiska doktor Mengeles föreskrev ett grekiskt stÄlbad inkluderade mördande Ätstramningar (mÀnniskor som svÀlter och sjuka som dör) inklusive en höjning pÄ gaspriserna inom landet med 50%. 

 

TIDSLINJE

2004 – 2013
Det angloamerikanska imperiet, ocksĂ„ kĂ€nd som ondskans axelmakter: London – Tel Aviv – Washington, betalar fem miljarder amerikanska dollar för syftet att ta över Ukraina.

Försöket misslyckas.

Imperiets ledande agent, Julia Timsjenko (en zionist av judisk hĂ€rkomst) vann i och för sig valet efter den s k “orangea revolutionen”, men visar sig snart sĂ„ korrumperade att hon till slut döms till fĂ€ngelse för maktmissbruk.

Under fÀngelsevistelsen ledde en annan polisutredning till att Timosjenko seglar upp som huvudmisstÀnkt som bestÀllare av ett antal maffiamord.

2013 hösten Imperiet gör ett nytt försök att knuffa Ukraina in i inbördeskrig och börjar dÀrför finansiera vÄldsamma demonstrationer i centrala Kiev.

Demonstrationerna ackompanjeras av försök till förhandlingar mellan den sittande presidenten Janukovitj och oppositionen.

Demonstrationerna sĂ€ljs i “VĂ€st” in via bl a videon till höger.

2013 december
I hopp om att hjÀlpa Ukrainas president Janukovitj att stabilisera den av bl a Carl Bildt och hans kontrollanter i Langleys försök att finansierade demonstrationerna i Kiev sÄ erbjuder Rysslands president Vladimir Putin följande:
  • Ryssland köper ukrainska statsobligationer för 15 miljarder dollar – 10 miljarder dollar mer Ă€n Ukraina behöver för att undvika att gĂ„ bankrutt
  • Ryssland kapar gaspriserna för Ukraina med 1/3-del de kommande fem Ă„ren
2014 februari
I ett inspelat telefonsamtal mellan Victoria Nuland pÄ USA:s utrikesdepartement och USA:s ambassadör i Ukraina sÄ förklarar Nuland att det avtal som Àr pÄ vÀg att nÄs mellan president Janukovitj och den politiska oppositionen Àr fullstÀndigt intolerabel.

Victoria Nuland: “Fuck the EU!”
2014 feb 21 Ett avtal om en snabb övergÄng av den politiska makten över Ukraina nÄs mellan Ukrainas lagligen valde president Janukovitj, den politiska oppositionen i Ukraina och med följande lÀnder som officiella vittnen:

  • FrĂ„n EU: Polen, Tyskland, Frankrike
  • Ryska federationen
2014 feb 22
Imperiet lÄter sedan tidigare utplacerade legoknektar skjuta bÄde poliser och demonstranter i centrala Kiev.

Till höger: “Fuck the EU!” översatt till Klingon.

Resultatet blir att freds- och övergÄngsavtalet av 2014-02-21 brakar samman och att president Janukovitj flyr landet.

Oppositionen stormar nu det ukrainska parlamentet och griper makten via ett gigantiskt röstfusk.

Till höger: Carl Bildts nye kompis Arsenij Jatsenjuk röstar dubbelt – och blir ny premiĂ€rminister.

Den ukrainska valutan störtdyker.

Julia Timsjenko fritas frĂ„n fĂ€ngelset. Hon beger sig till centrala Kiev dĂ€r hon hĂ„ller tal för mĂ€nniskor som samlats dĂ€r. Mottagandet Ă€r blandat. MĂ„nga av Ă„hörarna minns “gasprinsessans” korrupta styre 2005 och 2007-2010 och buar ut henne.
2014 mar 03
Som en av sina första ÄtgÀrder utser kuppmakarna i Kiev tvÄ av Ukrainas rikaste mÀn, dollarmiljadÀrerna Igor Kolomoisky och Serhiy Taruta, till guvernörer över östra Ukrainas industri- regioner.

Det sker trots att en av uppfattningarna som sades driva demonstrationerna i Kiev var just missnöje med hur rika oligarker förstör Ukraina.

2014 mar 6-7
PÄ natten mellan den 6:e och 7:e mars, i skydd av mörkret,
flygs Ukrainas guldreserv om 33 ton ut frÄn Kiev till New York. Den förmodade slutdestinationen USA:s privatÀgda centralbank Federal Reserve.
2014 mar 16 I en folkomrösning förklarar över 95% av innevÄnarna pÄ Krim-halvön sig sjÀlvstÀndiga frÄn Ukraina.

Kort dÀrefter ansöker Krim om medlemskap i Ryska Federation.

Ansökan godkÀnns.

Krim Àr en del av Ryssland.

2014 mars
Under ett inspelat telefonsamtal med en politisk medarbetare sÀger Julia Timsjenko att hon skall döda alla ryssar i östra Ukraina och dÀrefter bygga en koalition för att anfalla Ryska Federationen direkt.

Ett “stödpaket” (tĂ€nk Grekland) “förhandlas” fram mellan imperiets VĂ€rldsbank och Ukraina. Kuppmakarna i Kiev viker sig helt och motprestationerna som införs Ă€r en syndaflod av Ă„stramningar och privatiseringar och att priset pĂ„ energi höjs med 50%.

2014 mars-april Den ukrainska kuppregimens “president” Oleksander Turtjynov ger vid flera tillfĂ€llen order om att de delar av den ukrainska militĂ€ren som Ă€nnu inte hoppat av kuppmakarnas tĂ„g skall börja anfalla medborgare som tagit över olika myndighetsbyggnader i östra Ukraina, varifrĂ„n krav stĂ€lls lokala folkomröstningar ocksĂ„ om deras framtid.

Turtjynov order resulterar i Ă€n fler avhopp av Ukrainska militĂ€rförband, som antingen Ă€r direkt pro-ryska och likt Krim vill uppgĂ„ i Ryssland, eller som vill förbli Ukrainska – men saknar förtroende för Kievs neofascistiska kuppmakare.

Imperiet börjar smuggla in legoknektar frÄn bl a det ökÀnda amerikanska privata militÀrföretaget Blackwater/Xe/Academia/Greystone (kÀrt barn har mÄnga namn).

2014 april
CIA-chefen John Brennan anlÀnder till Ukraina helgen 11-13 april.

En vecka senare sÀtter ocksÄ USA:s vice-president Joe Biden sina fötter pÄ ukrainskt territorium.

2014 apr 23 Ett par dagar senare inleder Blackwat.. förlĂ„t “ukrainska militĂ€ra förband” en offensiv mot medborgare i östra Ukraina som intagit myndighetsbyggnader och krĂ€ver folkomröstning.

Initiala rapporter talar om fem döda – lavinens första snöboll Ă€r i rullning..

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other Links to this Post

  1. Efter att Socialdemokratin alltmer avlĂ€gsnat sig frĂ„n sina grundvĂ€rderingar kan den nu dödförklaras | corneliadahlberg — 2014-05-01 @ 10:29

statcounter