Bonnier förklarar krig mot Sverige – vill förbjuda folkomröstningar

Senast uppdaterad: 2016-07-01

Anförda av Bonnierklanen intar nu Sveriges etablissemang samma position som Tysklands hatade president Joachim Gauck, nĂ€r han i en intervju nyligen förklarade att “Det Ă€r inte eliten som Ă€r problemet – det Ă€r folket…”

Artikeln nedan saxad ur Fria Tider

BONNIER VILL STOPPA FOLKOMRÖSTNINGAR

Efter att det brittiska folket röstat “fel” i förra veckans folkomröstning om EU-medlemskap ifrĂ„gasĂ€tter de stora Bonnier-tidningarna nu sjĂ€lva idĂ©n om att över huvud taget lĂ„ta folket avgöra politiska frĂ„gor.

I onsdagens osignerade huvudledare konstaterar Dagens Nyheter att det Ă€r “problematiskt” att hĂ„lla folkomröstningar och slĂ„r fast att det Ă€r bĂ€st att istĂ€llet lĂ„ta politikerna bestĂ€mma.

“Att vĂ€nda sig direkt till vĂ€ljarna Ă€r sĂ€rskilt problematiskt i just den typ av konstitutionella frĂ„gor dĂ€r det oftast sker, eftersom dessa rör grundlĂ€ggande rĂ€ttigheter och suverĂ€nitet”, skriver tidningen och fortsĂ€tter:

“Ett demokratiskt styrelseskick förutsĂ€tter trots allt inte bara majoritetsstyre utan ocksĂ„ skydd för minoriteter.”

Tidningens chefredaktör Peter Wolodarski gick under helgen ett steg lĂ€ngre och kallade David Cameron för en “nolla” eftersom premiĂ€rministern hade tagit beslut om att lĂ„ta britterna folkomrösta om EU-medlemskap.

PĂ„ Dagens Industri vill den politiske redaktören PM Nilsson inte vara sĂ€mre i en ledare dĂ€r utgĂ„ngspunkten för resonemanget Ă€r att “demokrati Ă€r större Ă€n folkmakt”. Han skriver rakt ut att folkomröstningar som den i Storbritannien visar att de demokratiska ambitionerna i internationella samarbeten som EU bör minskas”.

En sĂ„dan slutsats “Ă€r inte sĂ„ odemokratisk som man kanske kan tro”, försĂ€krar dock Nilsson, och hĂ€nvisar till att Ă€ven exempelvis domstolar och företag stĂ„r utanför demokratisk kontroll.

“Den centrala frĂ„gan nu bör inte vara hur folket ska fĂ„ mer makt i EU utan hur EU, i likhet med medlemslĂ€nderna, ska skyddas frĂ„n plötslig folkmakt”, avslutar PM Nilsson.

 • Distributören: 247 kr
  Bokus: 292 kr
  Ad Libris: 295 kr
 • Distributören: 23 2kr
  Bokus: 281 kr
  Ad Libris: 285 kr
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  • By Pete, 2016-07-05 @ 11:21

   Det Àr alltid intressant att se elitens reaktioner nÀr folket verkligen sÀger sitt och gör det pÄ ett helt lagligt sÀtt. Ingen tycks stanna upp, ge tid för eftertanke och nyanserat se pÄ situationen. NÀ nu mÄlas det ena skrÀckscenariot efter det andra upp. Det enda verkliga skrÀckscenariot Àr om andra följer storbrittaniens exempel.
   Jag hoppas att Grekland tar sig i kragen, folkomröstar och trĂ€der ut ur EU. Det var nĂ€ra förra gĂ„ngen det begav sig….:-)

  • By Josef Boberg, 2016-07-04 @ 20:10

   Fy fan – men sĂ„ lĂ€nge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = vĂ€sentligt flera Ă€n 90 % av medborgarna i vĂ€rldens lĂ€nder – sĂ„ finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

   Om mitt hopp pÄ min URL-lÀnk.

  • By Ivan Björn, 2016-07-02 @ 07:35

   SÄ hÀr förestÀller sig makthavarna DEMOKRATIN: https://youtu.be/8iFZigfFEzg
   TTIP, TISA Explained |The Truth About the TPP

  • By Hans Nilsson, 2016-07-02 @ 05:54

   Det enklaste sÀttet att fÄ bort folkhatare som Wolodarski och PM Nilsson bla Àr att sluta köpa deras skitblaskor. VÀrlden gÄr inte under för att PK tidningar försvinner utan tvÀrt om den blir betydligt trevligare att leva i. Jag slutade 2010 att köpa ALLT vad PK blaskor heter.

  • By JAN BENGTSSON, 2016-07-01 @ 18:44

   Bonnier= Grövsta vÀljarförakt!

  • By Solen, 2016-07-01 @ 13:07

   Och dom maktfullkomliga elitisterna visar hÀrmed sitt rÀtta ansikte. Och ibland sÄ Àr dom ju ocksÄ Àrliga. Ilskan tog nog övehanden denna gÄng och det gagnar oss, folket. Men nu vet fler och fler och detta ger bensin pÄ elden. Bonnier, tillbaka till blÄkulla med er!

  Other Links to this Post

  1. Blueshift » Globalisternas reaktion pĂ„ Brexit – omyndigförklara medborgarna — 2016-07-09 @ 08:36

  2. “Det Ă€r inte eliten som Ă€r problemet – det Ă€r folket
” | corneliadahlberg — 2016-07-04 @ 08:30

  statcounter