Bonnier bekĂ€nner fĂ€rg – kontanterna ska bort!

Senast uppdaterad: 2013-06-09
Söndagen den 9:e juni 2013 kommer att gĂ„ till historien som den dag dĂ„ familjen Bonnier – som kontrollerar vad som skrivs i svensk media – öppet valde fel sida.[1]

Valet var inte en överilad handling, utan det logiska beslutet av en slÀkt som tillsammans med bl a familjen Wallenberg har planer för Sverige och dess befolkning som skulle fÄtt Adolf Hitler att höja pÄ ögonbrynen.

Valet gjordes nÀr man lÀt sin blaska Sydsvenska dagbladet publicera en innehÄlls- och text-mÀssigt kort artikel som man med hjÀlp av stora bilder bredde ut pÄ tvÄ uppslag, d v s fyra helsidor.

Artikeln bar titeln “Kontanternas sista tid Ă€r hĂ€r” och inleddes med ingressen “Inom trettio Ă„r har vi slutat anvĂ€nda kontanter i Sverige.”[2]

Artikeln Ă€r precis vad det ser ut att vara – ett bestĂ€llningsjobb av den dolda makten syftande till att fĂ„ allmĂ€nheten att tro att kontanterna en dag oundvikligen kommer att ha försvunnit – bara för att familjen Wallenberg direkt och via ombud försöker fĂ„ det att bli sĂ„.

Redan 1992 varnades för slĂ€kten Bonniers farliga koncentration av makt inom media. 2013 finns ett kvitto – man stödjer slĂ€kten Wallenbergs försöka att fasa ut kontanterna ur Sverige.

KĂ€lla Ă€r en av sparbanken och handeln[3] finansierad “studie” med titeln “Det kontantlösa samhĂ€llet”.[4] En nĂ€rmare titt pĂ„ pamfletten ifrĂ„ga visar att man bara inte vill göra Sverige kontantlöst – utan planerar för att den elektroniska lösning som skall ersĂ€tta kontanterna skall vara global.[5]

Det första uppslaget i sydsvenskans artikel pryds av en historisk tidslinje med titeln “Pengarnas historia – frĂ„n vete till mobiltelefoner”. En nĂ€rmare titt pĂ„ bilden bekrĂ€ftar en miss i slutet pĂ„ tidslinjen. Efter att försökt spĂ„ra kontanternas historia fram tills i dag – sĂ„ struntar sydsvenskan att ta med det kanske mest aktuella av alla skeenden – nĂ€mligen den ensidiga utfasning av kontanter privata banker vidtagit i Sverige sedan 2009.

 

Det andra uppslaget domineras av tvĂ„ personer som tydligen skall representera “folkets röst” i sammanhanget – tvĂ„ kvinnor vid namn Inger JĂ€rsholm Broekhuis och Annika WĂ„gsĂ€ter.

Problemet med personvalet Ă€r att Inger och Annika inte Ă€r nĂ„gra “folkets röster”.

BÄde Àr systembÀrare och representerar makten.

Inger, som skall förestĂ€lla kontantvĂ€nnen, Ă€r yrkespolitiker i sin kommun och presenterar inga av de tunga argumenten till kontanternas försvar – för Inger och Sydsvenskan handlar det om tekniktröskel för Ă€ldre medborgare.

Annika ges rollen hon har i verkligheten – som kommunalanstĂ€lld projektledare för ett projekt att ta bort kontanterna i sin hemkommun.

Verkligheten Ă€r att om familjerna Bonnier och Wallenberg fĂ„r som de vill, sĂ„ Ă€r det inte bara kontanter som kommer att hamna i krematoriet i deras sociala experiment – i samma eld kommer ocksĂ„ förtĂ€ras existenserna för de över en miljon svenskar det inte finns plats för i den alltmer kontantlösa och globaliserade diktatur dessa familjer planerat för vad som en gĂ„ng hette Sverige.

 

 

 

Klicka hÀr för att skriva pÄ kontantuppropet!
Sprid den hÀr lÀnken: http://kontantuppropet.nu!

 

 

 


1. , 2013-06-09
2. “Kontanternas sista tid Ă€r hĂ€r”, Niklas Holm, Sydsvenska Dagbladet, sid A8-A11, 2013-06-09;
http://www.sydsvenskan.se/ingen-sektion/kontanternas-sista-tid-ar-har/, 2013-06-09
http://www.sydsvenskan.se/ingen-sektion/varfor-tvinga-folk-att-byta-fran-det-de-ar-vana-vid-nufortiden-ser-jag-garna-t/, 2013-06-09
http://www.sydsvenskan.se/ingen-sektion/det-pratas-en-del-om-att-kontanter-hjalper-unga-att-forsta-pengars-varde-men-d/, 2013-06-09
3. http://www.hur.nu/MediaBinaryLoader.axd?MediaArchive_FileID=3b2e7ff7-5d2f-4f8e-ab28-ec050f5b5d09&FileName=2013+Det+kontantl%C3%B6sa+samh%C3%A4llet+N+Arvidsson+INDEK+KTH.pdf, 2013-06-09, sid 5.
4. Ibid
5. Ibid. sid 45.

 

 

 

 

 

 

statcounter