Sveriges nyaste religion – Asatron

Senast uppdaterad: 2016-04-22

Den 26 februari 2016 Ă„teruppstod Sveriges senaste religion, Asatron.

Det skedde nÀr det Nordiska Asa-samfundets ansökan om att bli ett trossamfund godkÀndes av Kammarkollegiet.

Innebörden av det hela Àr större Àn lÀsaren mÄhÀnda tror.

Asatron utgör en milstolpe för vad Sverige och Norden egentligen kommer ifrÄn.

En indikation pÄ detta Àr att Asatron, trots sekler av kristnande och sekularisering, Ànnu Àr fast förankrad i den svenska vardagen.

Midsommarfirandet kommer frÄn Asatron.

SÄ gör Àven Julen, eller Yule, som det hette frÄn början.

Bilden nedan visar de Ätta stora högtiderna inom Asatron.

Att Kristendomen firar Julen var en politisk kompromiss frĂ„n Vatikanen för att förmĂ„ germanska nordbor att acceptera en “religion” vars frĂ€msta symbol Ă€r en torterad döing uppspikad pĂ„ ett kors.

Datumen: Midsommarblot 21 juni – Skördefest 20 augusti – höstadagjĂ€mning 20-23 september – Alvablot 1 november – Yule (vintersolstĂ„ndet) 21-23 december – Disablot 14 februari – VĂ„rdagsjĂ€mning 20 mars – Valborg 30 april.

 

Konsekvenser

I och med att Asatron Ätertagit sin plats som troslÀra, Àr Nordisk mytologi inte lÀngre ett eko av ett svunnet förflutet eller sagor.

Asatron Àr en religion med vÀrldsÄskÄdning och liturgi med samma rÀttigheter som t ex de tre Abrahamitiska religionerna som kom senare: Judendomen, Kristendomen och Islam.

En av skillnaderna Àr att Asatron Àr en naturreligion och tillhör grÀsrötterna, folket, medan den nyss nÀmnda treklövern, som alla rÀknar en kille vid namn Abraham som nÄgon slags stamfader, utgör slavreligioner: religioner pÄdyvlade mÀnniskor uppifrÄn, för syftet att manipulera och kontrollera dem.

För att veta mer, se artikeln Sanningen om Judendomen, Kristendomen och Islam.

Det gÄr i dag, tack vare Asa-samfundet, att leva hela sitt liv inom Asatron: födsel, dop, Àktenskap och begravning.

Asatron Ă€r i Sverige den religion med i sĂ€rklass flest heliga platser och landmĂ€rken – bl a över fyra tusen kĂ€nda runinskrifter.

Begrepp inom Asatron

God Manlig prÀst
Gyddja Kvinnlig prÀst
Blot GudstjÀnst, offer
Oden Gudarnas ledare. Gav sitt ena öga för oÀndlig visdom
Tor Odens son, den starkaste av gudarna
MidgÄrd Jorden
Valhalla DĂ€r gudarna bor

 

RegnbÄgsvikingar

Samfundet för Asatro Àr inte ensamt om att vilja representera det förkristna norden.

DÀr finns ocksÄ SamfÀlligheten för Nordisk Sed.

Trots att Nordisk Sed ocksÄ dyrkar Oden, Tor och Freja föredrar de att kalla sig för hedningar.

SkĂ€let Ă€r att hedningar Ă€r politiskt korrekta och inte vill ge intryck av att vara t ex nationalister – vilket Asatroende inte har nĂ„gra problem att uppfattas som.

Nordisk Sed anser t ex Àven att Kristendomen, pÄ nÄgot sÀtt, skulle vara naturligt hemmahörande i Norden.

Allra tydligast synes skrĂ€cken för att inte uppfattas som PK dock vara inom Samfundet Forn Sed som – nu blir det Babsanhysteriskt – till och med har utsett en talesperson för HBTQ-frĂ„gor.

 

Asatro pÄ 2 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • By leif bengtsson, 2016-04-27 @ 00:17

  Tack för artikeln och Ànnu ett tack för ovanstÄende kommentarer.
  Den nutida versionen av ASA-tro verkar ju i vart fall inte enligt sina “vĂ€rdegrunder” ha annat Ă€n ett Ă€delt syfte.
  Kommer dom att fÄ in medlemsaviften via skattsedeln ser jag det som ett trevligt avdrag dÀri.
  Även begravningsavgiften hoppas jag gĂ„r att föra över retroaktivt dĂ„ jag Ă€nnu inte utnyttjat denna. SjĂ€lv har jag satt in en rejĂ€l slant i begravningsavgift under Ă„ren. GĂ„r det att föra över Ă€ven dom sĂ„ hoppas jag att fĂ„ bjuda pĂ„ ett riktigt viking-party med mycket mjöd dĂ„ jag drar vidare!
  Finns det nĂ„gon bra bok/site att lĂ€sa om “Helkulten”

  ADMIN KOMMENTAR

  Följande tips ha inkommit:

  Hel – den gömda gudinnan i nordisk mytologi
  http://www.liljenroth.at/ama-foerlag/hel.htm

  Folket bortom Nordanvinden
  http://www.liljenroth.at/ama-foerlag/folket.htm

  Den forna seden
  http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=Den+forna+seden

  Asa samfundet rekommenderar följande…

  De islÀndska sagorna
  http://sagaforlag.is/indexsv.php

  Eddan

 • By arto, 2016-04-23 @ 12:38

  Vad menar Görsn med “pariarkatsreligioner”?

  En religion har inget med patriarkat eller matriarkat att göra.

  “Kvinnoland med matriarkatstyre”.

  Det Àr barnsliga tankar.

  Förr var det naturligt liv, och man kan inte blanda in institutionernas pk-ism och annat lÄgt tÀnk, sÄsom genis-tjosan.

  Försök inte förstĂ„ verkligheten utifrĂ„n det vi fyllt oss med frĂ„n dagens litteratur och falska sĂ„ kallade “forskning”.

  Folk har förr alltid vĂ€nt sig till och “dyrkat” och HEL-gat det som Ă€r/var ens hĂ€rkomst. Det Ă€r solen, eller HEL-ios. Det Ă€r solen och de gasformiga planeterna som ger de fem EL-ementen, vilket allt bestĂ„r av = bibelns skapande gudar EL-ohim.

  SĂ„ var vĂ€gen “ned”, och sĂ„ Ă€r vĂ€gen tillbaka. DĂ€rför vĂ€nde man sig “uppĂ„t”, ville förstĂ„ och leva i harmoni med det, enligt “som ovan sĂ„ i det nedan”, “som i det lilla sĂ„ i det stora”, etc. Vi Ă€r en Ă„terspegling av det ovan, en avbild.

  Det spelar egentligen ingen roll om det dĂ„ heter HEL-ios, elios, Bal eller BAAL eller Balder, osv osv, eller om det uppstod mĂ„nga namn kring solen och planeter, kring sommar och vintersolstĂ„nden + höst- och vĂ„rddagjĂ€mning, de fyra punkterna, korset (Ă€rkeĂ€nglarna, the four horsemen), eller hur det blev mĂ„nga olika namn kring det, sĂ„som solen och mĂ„nen. Det Ă€r bara som det blev i olika grupper och kulturer, och förĂ€ndrades genom tiden. Det var Ă€ndĂ„ alltid solen och kompani det gĂ€llde, ytterst – för det Ă€r vĂ„rt ursprung, vad gĂ€ller materiella kroppar.

  Det Àr EL och MAG-netism. Manligt kvinnligt (mare, maria).

  Principer frÄn sanning och verklighet, vÀvdes till berÀttelser om gudanamn. Idag vill hbtq infiltrera alla domÀner med perverterade inslag i det som Àr HEL-igt. Det Àr fruktansvÀrt. Riktiga mÀnniskor skulle mota bort dessa förstörande ovÀrdiga krafter. Om man inte gör det, dÄ finns inte gammal tro kvar, i grunden, utan dÄ Àr det bara ett skÄdepel i den vanliga villervallan.

  Riktiga och GODA principer kan inte ÄterupprÀttas med ena handen, om den andra handen samtidigt vÀnder principer kring skapelse och hÀrkomst ryggen, om man inte ens förstÄr hur EN blev tvÄ, adam och eva, ask och umbla, Tao/Gud blev yin och yang, osv.

  Man Ă€r inte TRO-VÄRDIG, och kan inte vara HEL, och samtidigt inte rĂ€ta upp sig sjĂ€lv utan vara utanför sig sjĂ€lv. Folk fĂ„r vĂ€lja, följa verklig tro, HEL-ios, eller gĂ„ med ned i HEL-vetets regioner.:

  Man kan misstĂ€nka att EL-iten kommer att pusha för gammal tro, bara för att den ocksĂ„ fĂ„tts att bli “inkluderande”(lĂ€s förstörd), fĂ„r dĂ„ utgör den ingen risk att vara en “vĂ€g” dĂ€r mĂ€nniskor blir sig sjĂ€lva, HEL-a med eget intellekt.

 • By Görsn, 2016-04-22 @ 20:07

  Ja det Àr ju nÄgra rejÀla faktafel hÀr. Hel religionen var hÀr mÄnga Ärtusenden tidigare. Redan för 15000 Är sedan mitt under istiden fanns Heldyrkare lÀngs Norges isfria nordkuat och sen spred sig Helkulten över hela skandinavien och Finland och Ànda ner till Holland = Hels land, och England t.ex. Hull, Hels stad. Först för ca 7000 Är sedan började Vanerna lÄngsamt flytta in och gradvis kom fler olika patriarkatsreligioner hit, som Gutarna som hade Tor och Gaut som huvudgudar. Först pÄ 200talet E. Kr. kom den kortlivade Asatron som Àr en krigisk patriarkalisk kvinnoförnedrande invandrarreligion frÄn Iran hit. Men det dröjde Ànda till 1100talet innan kristendomen lyckades invadera Sverige norr om MÀlaren, som var Kvinnolandet med matriarkatsstyre. Norr om mÀlaren fick aldrig asateon nÄt riktigt grepp trots att historikerna envist förfalskat myten om att Gamla Uppsala nÄnsin skulle ha varit asarnas religiösa centrum. Fram till ca 1000talet e.kr. lÄg nÀmligen Uppsalatrakten under vatten! Det riktiga gamla Ubsola lÄg nere vid Kinnekulle! SÄ sent som 1209 skrev PÄvens sÀndebud att Sigtuna, VÀsteÄs och andra stÀder i HELsingland mÄste betala in kyrkoskatten. SÄ Kvinnolandet norr om MÀlaren skippade helt Asatron och gick frÄn fritt matriarkatsdyrkande Hels land till att bli kristnat direkt. Och För varje plats i Sverige med gudanamn med asatroanknytning, som Odinlslund, Toesvi eller Ullunda, sÄ finns det hundratals fler platser som heter varianter av Hel, typ Hel, Hell, HÀlla, Al-, osv. Alla asagudnamnsplatser ligger pÄ nyare platser som numera ligger max 6 meter ovanför havsytan. Alla Àldre mer högt liggande platser typ pÄ 30 meters höjd heter oftast nÄt med Hel i platsnamnet!

 • By dodji, 2016-04-22 @ 11:18

  NÄja.. Nog var Helkulten Den första o största i Norden lÄngst före asatron. Och dÀrför kan tÀnkas det sanna fundamentet. Asatron kom först efter den stora folkvandringen och Àr dÀrför ju ganska sen import.En slags blandning mellan den tidigare vanerkultur med sina FrÀ och Freja och nÄn slags Kali baserad krigsguds dyrkan nere ifrÄn vÀstra mellanöstern. NÄnting liknande Baal. Liksom alla senare importer tycker den om att nÀmna sig som ursprung och fundament. Detta Àr dock inte bara sant. Nordens första kultur under och efter istiden var den vilken nu nÀmns Komsa-Fosna och för dem var det fruktbarhets Gudinnan Hel som gÀllde. En fredskultur och inte en krigs kultur. Det Àr en viktig skillnad. Asatron liknar de abrahamiska religionerna i sin struktur i det att den ser sina gudar i höjden o dyrkar dem i Uppsal osv. Var man som har eget hemman Àr god för sin gÄrd och Àr Gode, Got, dyrkar gud,Gut har horn som en get och har tamdjur, brukar jorden osv.. precis som de abrahamiska kulturerna.
  SÄ ja jo sÄlÀnge ni inte slÄr ihjÀl Finnar, Samer och andra vönliga o-krigiska kulturer hÀr i Norden, sÄ grattis till den goda godkÀnnelse stÀmpeln.

Other Links to this Post

 1. Ökat stöd för Asatron efter MP:s systemkollaps | Hedniska Tankar — 2016-04-25 @ 16:29

statcounter